Vrei sa iti deschizi o ferma? Afla care sunt cele mai cautate tehnologii si echipamente agricole!

joi, iulie 6, 2017 14:36
Posted in category Diverse

Tot mai multi afaceristi au inceput sa isi indrepte atentia catre agricultura. Motivele pentru care acestia aleg sa activeze in acest domeniu sunt, in principal, dorinta de a produce mancare proaspata si sanatoasa, dar si de a propulsa dezvoltarea acestui sector de activitate. Avand in vedere faptul ca necesitatile de a hrani populatia sunt din ce in ce mai mari, fermierii incearca sa apeleze la noile tehnologii, pentru a putea face fata cererii.

In cazul in care planuiesti sa iti deschizi o ferma sau daca esti deja un fermier veritabil, trebuie sa tii pasul cu noutatile in materie de masini si utilaje agricole.

Iata care sunt cele mai cautate astfel de tehnologii si echipamente:

  • Utilaje pentru procesarea laptelui

    Orice producator care se respecta isi doreste sa ofere clientilor lui doar produse de calitate. Pentru a reusi acest lucru, el trebuie sa beneficieze de aparate speciale, de ultima generatie. In ceea ce priveste fermele, laptele este cel mai important aliment, motiv pentru care utilajele pentru procesarea laptelui reprezinta o necesitate. Daca vrei sa obtii produse din lapte cu un gust desavarsit, poti alege, de exemplu, un separator pentru smantana, care a fost special conceput pentru a extrage grasimea din lapte, astfel incat sa il separe in smantana si lapte degresat. Cu siguranta, acesta este cel mai cautat echipament, avand in vedere ca este un sprijin extraordinar pentru orice fermier.

  • Sisteme de incalzire in pardoseala

    Pe langa faptul ca un astfel de sistem este ideal pentru a asigura atat confortul fermierului, cat si pe cel al angajatilor, incalzirea in pardoseala este o solutie excelenta si pentru sere. In general, casa dintr-o ferma este acoperita cu gresie sau piatra, ceea ce inseamna ca incalzirea electrica in pardoseala este necesara in timpul sezonului rece. De asemenea, aceste sisteme pot extinde sezonul cald in sere, pentru ca ofera o distributie uniforma a caldurii. Daca iti doresti sa ai parte de aceasta tehnologie si in ferma ta, gasesti mai multe detalii aici, dar si o gama larga de astfel de produse. Fara indoiala, aici vei gasi solutia potrivita pentru nevoile tale.

  • Sistem de muls economic

    LapteIn ciuda faptului ca mulsul manual inca este practicat in multe gospodarii din Romania, unde exista doua sau trei animale, in cazul fermelor lucrurile stau altfel. Un fermier poate detine zeci de animale, ceea ce inseamna ca sistemul de muls economic poate face diferenta intre un producator de top si unul mediocru. Pentru a reusi sa duci la bun sfarsit acest proces in timp util, dar si fara sa depui eforturi colosale, poti achizitiona un astfel de utilaj, care poate fi folosit pentru mulgerea a cinci vaci in acelasi timp.

Asadar, daca iti doresti ca afacerea ta sa fie una de succes, trebuie sa acorzi o importanta deosebita echipamentelor si utilajelor care te pot ajuta in acest demers.

Ferma

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu