Miami un singur dor …

vineri, decembrie 7, 2018 19:16
Posted in category Educatie

Big Trouble – Belea mare în MiamiBig Trouble – Belea mare în Miami (2002), regia: Barry Sonnenfeld, cu: Tim Allen, Rene Russo, Stanley Tucci, Tom Sizemore, Johnny Knoxville, Jason Lee și Heavy D., este genul de film despre care, la ieşirea din sala de proiecţie, nu poţi decât să exclami cam dezorientat: “Ce trăsnaie!”, însă ţi-e foarte greu să-l încadrezi ca bun sau prost. În zilele lui bune, acelaşi Barry Sonnenfeld a mai regizat: „Men in Black”, „Adams Family” şi „Wild Wild West”.

Ia să vedem ce-am înţeles din ultima lui belea. Actorul din rolul principal este … aiurea, ce actor din rolul principal, că roluri principale sunt vreo duzină! Deci, avem: un ex-ziarist (Tim Allen) eşuat în industria advertising-ului, fiul său licean, care are ca temă la şcoală să o stropească cu apă pe o colegă ciudăţică – fata unui mahăr căsătorit cu o femeie cam blazată (Rene Russo, ce arată excelent pentru vârsta ei). Mahărul este urmărit la rândul său de o pereche de killeri plătiţi care vor să-i bage în cap un glonte pentru nişte afaceri necurate.

În altă ordine de idei, în film mai evoluează un hipiot dependent de chips-uri care seamănă cu Iisus, doi aurolaci proaspăt eliberaţi din închisoare care vor să facă rost de bani, un raket rus care vinde arme sub acoperirea unui birt de cartier, doi sectorişti apatici şi doi negri – agenţi FBI.

N-am terminat. În capătul listei mai locuiesc: un câine care aparţine unei rase imprecise, un broscoi de baltă care îi mănâncă mâncarea câinelui şi-l împroaşcă apoi cu substanţe halucinogene, nişte capre evadate pe autostradă dintr-un container şi, foarte important, o valiză conţinând un focos nuclear.

Cum arată ingredientele de mai sus, amestecate în diferite doze, puteţi vedea într-un singur fel: vizionând filmul! (“Academia Caţavencu”, nr. 554/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Miami un singur dor …”

  1. Calmantul de dar nu se caută la dinţi | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 26th, 2018 at 12:20

    […] Miami un singur dor … […]

Adauga un comentariu