Calmantul de dar nu se caută la dinţi

miercuri, decembrie 26, 2018 12:20
Posted in category Educatie

NovocaineNovocaine – Novocaină şi dureri de cap (2001); regia: David Atkins; cu: Steve Martin, Helena Bonham Carter, Kevin Bacon etc.

Proprietarul Novocainei şi al celor mai multe dureri de cap din film este binecunoscutul Steve Martin, actor faimos la Hollywood şi medic stomatolog de succes în film. Logodit cu asistenta sa, dr. Martin duce o viaţă destul de tihnită, până la apariţia în clinică a narcomanei Helena Bonham Carter. Ea are nevoie urgentă de o plombă, aşa că Steve nu ezită să i-o pună chiar acolo, pe scaunul stomatologic, satisfăcându-şi astfel fanteziile erotice de ani de zile. De-aici până la cârca întreagă de probleme care vor apărea distanţa este cât ai zice “au!”.

Întreaga provizie de calmante îi dispare din frigider, poliţia antidrog îl caută şi-n dinţi, în casă îi apare un tip mort, doctorul devenind peste noapte principalul suspect şi, colac peste pupăză, logodnica paranoică vrea să-l omoare în cârdăşie cu propriul lui frate, narcoma şi el.

O nebunie generală, pe alocuri chiar haioasă, care face din acest film, dacă nu unul de Oscar, măcar unul ce merită văzut, dacă vrei să te relaxezi 95 de minute cât durează pelicula. (“Academia Caţavencu”, nr. 560/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu