A şaptea dimensiune pe Facebook (CCX)

marți, aprilie 6, 2021 8:11
Posted in category Mass-media

Steaua versus Becali13 decembrie 2018

FCSB nu este Steaua, echipa de aur a Romaniei, furata, la un moment dat, de mafiotul George Becali

În acest articol voi vorbi despre cel mai mare și mai grosolan furt din istoria României. Voi vorbi despre cum a fost furată echipa de fotbal Steaua București. De ce spun că este cel mai mare caz de furt din istoria României? Pentru că Steaua București este echipa care avea peste 4 milioane de suporteri. 4 milioane de oameni au rămas fără echipa lor de suflet, 4 milioane de oameni au fost furați.

Întâi de toate, cine este hoțul?

Hoțul este George Becali. Da, a avut și foarte mulți complici, dar el este hoțul principal și beneficiarul principal al furtului.

Cine este George Becali?

”Gigi Becali este un trișor ordinar, un bișnițar, un oligofren, un hoț de profesie. Steaua a furat-o, l-am ajutat să fure Steaua, rețineți. Fac autodenunț, l-am ajutat să fure Steaua! El a avut bani, Steaua era într-o criză financiară și atunci el NU a cumpărat Steaua, el a dat împrumut și după aia i-a șantajat pe frații Păunescu. Le-a dat bani cu împrumut contra dezlegări la jucători și niște documente cum că… dar nu mă forțați să spun treaba asta că sunt multe de spus și nu vreau să vorbesc asta” – afirmațiile îi aparțin lui Mitică Dragomir, la fel și greșelile de exprimare.

Desigur, Mitică Dragomir nu este un personaj credibil. După părerea mea el a distrus tot fotbalul românesc nu numai echipa Steaua București. Atunci de ce l-am crede când a făcut afirmațiile de mai sus?

În primul rând le-a făcut la nervi. Mitică și cu Gigi erau prieteni și parteneri de table, dar la un moment dat s-au certat, iar Mitică a început să toarne o parte din ce știa despre Gigi. Așa fac oamenii mici – se ceartă și pe urmă se și țigănesc.

În al doilea rând fiecare afirmație făcută de către Mitică se susține. Mă rog, că Gigi este trișor ordinar afirmă doar Mitică, care susține că el însuși l-ar fi prins trișând la poker. Dar restul…

Este Gigi Becali un bișnițar? Da, este. Chiar Gigi Becali a povestit de multe ori cum vindea brânză pe vremea lui ceaușescu (dar nu era angajat vânzător la Alimentara, vindea ilegal). Tot Gigi Becali a povestit cum făcea bișniță cu bunuri aduse din Turcia – ”când alții aduceau cu sacoșa eu aduceam cu camionul”. Pot să-l cred că venea cu camionul. Se spune că după revoluție a împrumutat niște bani de la Hagi (care deja juca la Real Madrid, deci avea de unde să-i dea) și prin bișniță a început să își câștige proprii bani. De ce bișniță și nu business? Pentru că totul era la negru – fără acte, fără certificat de garanție, fără să plătească impozite la stat, fără nimic. În alte țări aceasta este o infracțiune gravă (de exemplu celebrul Al Capone n-a putut fi dovedit pentru niciuna din crimele pe care le-a comis, dar a înfundat pușcăria pentru că a făcut evaziune fiscală). La noi toleranța față de bișnițari a fost foarte mare, drept consecință am ajuns ca țara să fie condusă de către bișnițari. Dar să nu deviem prea mult, să rămânem la oile noastre. Gigi Becali a făcut avere din oi, dar nu cum te-ai aștepta, adică din vânzarea de brânză. Nu, din brânză câștiga doar cât să-și permită să mai iasă și el prin baruri – probabil pe la barul Melody s-o fi cunoscut cu Pițurcă și cu frații Păunescu. Gigi Becali a cumpărat o fermă în Pipera, cu gândul să-și crească acolo oi. Dar a început frenezia imobiliară, lumea s-a înghesuit să cumpere teren în Pipera, prețurile au explodat, iar Becali a devenit peste noapte mare latifundiar și mare bogat. Ar fi și aici multe întrebări de pus – cum s-au trecut terenurile din extravilan în intravilan, cum s-au făcut PUZuri și altele, dar așa cum am spus să rămânem la oile noastre.

Integral aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu