A şaptea dimensiune pe Facebook (CLXXXVII)

luni, martie 15, 2021 19:36
Posted in category Mass-media

Tigani31 octombrie 2018

Asta-i brand-ul de tara! Aici ne-a adus (semi)tiganul Ion Iliescu, creatorul ciumei rosii care a distrus Romania. Aici ne-au adus televiziunile puscariasului Dan Voiculescu (Antena 1, Antena 2, …) ce prezinta non-stop numai tigani si tiganeli. Aici ne-au adus romanasii imbecili, prosti si inculti, ce asculta manele, adica muzica tiganilor. Sa ne amintim cu ce impresii plecau strainii din Romania.

La Sighisoara, tiganii au aruncat cu pietre in trenul Orient Express

Tiganii au aruncat cu pietre în Orient Express. Străinii sculați din somn au ghicit: „Suntem în România!”

Călătorii care au plătit câteva mii de euro pentru un bilet ca să se poată plimba cu trenul Orient Express au avut parte, aseară, de o surpriză neplăcută: în apropiere de Sighișoara, câteva persoane au aruncat cu pietre în vagoane.

Incidentul s-a petrecut aseara, în jurul orei 22.00, fapt pentru care mecanicii au fost nevoiți să oprească, neprogramat, în gară. Mecanicul locomotivei a raportat poliției că mai mulți copii au aruncat cu pietre în tren, la ieșirea din Sighișoara, spre Daneș. Pasagerii s-au speriat pentru că au fost sparte mai multe geamuri.

Cazul este cercetat de polițiști, care trebuie să identifice persoanele care au aruncat cu pietre în celebrul tren care merge de la Istanbul la Viena.

Șeful gării din Sighișoara a spus că trenul trece în acea zonă printr-o mahala cu o rată a infracționalității foarte ridicată. „Aruncatul cu pietre nu este totuși un fenomen. Ultimul incident de acest gen s-a produs în primăvară. Mult mai des ne confruntăm cu furturile de cabluri de la sistemul de semnalizare al liniilor”, a menționat acesta.

Orient Expressul a sosit în România săptămâna trecută, pe 3 septembrie. Prețul unui bilet pe întreaga rută a fost de 7.000 de euro.

19 turişti străini, atacaţi cu cărămizi între Sălaj şi Cluj, exact ca-n junglă. Povestirea lor este una de groază

Grupul de 19 cetăţeni străini, cu ceteţănie canadiană, britanică, australiană şi neo-zelandeză au trăit experienţa vieţii lor. Cei 19 participă la un tur al Europei pe biclicletă. Practic, cei 19 au plecat din Sankt Petersburg în data de 16 august 2012 şi vor ajunge la Istanbul în data de 29 octombrie 2012. De dimineaţa, grupul de turişti străini a plecat de la Baia Mare spre Cluj Napoca. La un moment dat, între localităţile Surduc-Sălaj şi Gârbău-Cluj, grupul de cetăţeni străini a fost atacat de către un grup de ţigani, „femei cu fuste lungi şi cu fuste în braţe”.

Unul dintre turiştii care a avut de suferit este Tonz Knott de 67 de ani din Canada. Acesta fost lovit cu o cărămidă în braţul stâng şi a suferit o fractură de braţ. „Mergeam pe marginea drumului, în coloană, am văzut copii şi adulţi care păreau că ne aşteaptă, când am ajuns la 15 paşi de ei au ridicat o sfoară în mijlocul drumului care avea inele de fier în ele, undeva cam la un metru înălţime. Noi ne-am oprit după care ne-au atacat. Eu mi-am abandonat bicicleta şi au venit după mine. Am încercat să îi alung şi să o salvez pe soţia mea. Erau vreo zece persoane. Aveau în mâini pietre şi tot felul de lucruri. Eu voiam să mă ridic şi să îmi iau bicicletă. În acel moment m-au atacat din nou. O femeie cu un copil în mână a luat o lopata şi m-a atacat din nou. Unii copii au venit împreună cu acea femeie. Aveau pietre în mâini şi au aruncat în mine. Un copil de 10 ani a venit spre mine a aruncat cu o cărămidă. Atunci mi-am ridicat braţul să opresc cărămida să îmi protejez capul şi atunci mi-am rupt mâna”, spune canadianul Tony Knott.

„Am sunat la Poliţie dar nu s-a întâmplat nimic”

Turiştii au chemat Poliţia dar totul s-a rezolvat în stilul clasic românesc. Rick Price a povestit că ghiful român a chemat Poliţia şi că nu înţelege cum ţiganii au fost lăsaţi în pace fără nicio explicaţie. „S-a prezentat un poliţist la faţa locului. Ne-am legitimat. Apoi ne-am dus împreună la familiile care ne-au atacat. Nu ştiu ce au discutat poliţistul cu atacatorii. La scurt timp, poliţistul ne-a spus că suntem liberi şi putem pleca”.

Culmea este că deşi ştia de existenţa incidentului comisarul şef Iosif Giurca, şeful IPJ Sălaj a negat cu putere totul. „La noi în judeţ nu s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Giurca. De la IPJ Cluj nu am putut afla un răspuns deoarece nimeni dintre şefi nu răspunde la telefon.

După ce reporterul EvZ a sunat la Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii din Sălaj şi-au adus aminte de incident.

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu