A şaptea dimensiune pe Facebook (CVI)

vineri, decembrie 25, 2020 9:36

Sova, Ponta21 iunie 2018

Victor Ponta, primul premier de dupa 1989 trimis in judecata in timpul mandatului

În dosarul “Turceni-Rovinari”, Puie Monta a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 17 septembrie 2015, pe când încă era prim-ministru. Alături de Viorel Ponta, sunt trimiși în judecată, în acelasi dosar, încă senatorul PSD Dan Sova, Laurențiu Dan Ciurel și Dumitru Cristea, cei care, la data săvârșirii infracțiunilor, erau director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta procurorilor DNA a durat aproape 4 ani, timp în care s-au strâns probe solide care dovedesc vinovăția inculpatului Ponta Victor Viorel. Acesta este acuzat că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Tradus în limbaj juridic, aceasta înseamnă fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Toate aceste fapte penale Viorel Ponta le-a comis în calitate de avocat, prin intermediul casei de avocatură „Șova și Asociații”. Martorii din acest dosar au declarat și că Viorel Ponta a primit de la Dan Șova mașina de raliu, precum și faptul că avea birou la firma de avocatură, dar nu trecea niciodată pe acolo.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu