A şaptea dimensiune pe Facebook (CXXI)

vineri, ianuarie 1, 2021 10:17
Posted in category Mass-media

Borfasul Liviu Dragnea (PSD)2 iulie 2018

Tot vad indemnuri de dizolvare a Parlamentului. Constitutia Romaniei spune ca: „După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.” (art. 89, alin. (1))

Bun, acum daca te cheama Iohannis, nu Basescu, nu ai sange-n instalatie sa n-o accepti pe imbecila mileniului Viorica Dancila, atunci cand a fost propusa de ciuma rosie, ai ratat sansa de a dizolva Parlamentul.

Nu am uitat ca Basescu, dincolo de pacatele lui de astazi (cand este o jigodie ce ataca DNA-ul), a refuzat, in 2009, propunerea PSD + PNL, desi aveau majoritate parlamentara, si l-a numit pe economistul Croitoru, parca, o data, drept prim-ministru.

Imi pare rau s-o spun, dar Iohannis s-a trezit cam tarziu. Timp de 2 ani (2015, 2016) a fost ca si inexistent, fara nicio influenta in societate. Imi amintesc de indemnul din decembrie 2016, al Presedintelui Romaniei, de a nu vota corupti si penali la alegeri. Efectul indemnului? Zero. Au iesit parlamentari cele mai jegoase figuri din istoria Romaniei.

Pozitia lui Iohannis de astazi este ceva mai buna si din cauza faptului ca, daca accepta toate porcariile ciumei rosii, cum a acceptat la inceputul mandatului, sansele lui de a fi reales erau practic nule. In rest, nu uitam un alt lucru: Iohannis era la brat cu PSD-istii prin 2012, atunci cand acestia faceau cam ce fac si astazi: izolarea Romaniei de lumea civilizata.

Intr-o tara ca Romanica, in care triburile de penali domina societatea, presedintele trebuie sa fie jucator, nu spectator indiferent, ce apare odata la doua-trei luni si mai face o declaratie de presa.

Ciuma rosie isi permite actiunile criminale de astazi deoarece a constatat ca Iohannis este putin dispus sa lupte, cu riscul de a fi suspendat, de partea buna a lucrurilor. Revenirea sa din 2018 poate fi destul de tardiva. Cu Basescu la Cotroceni, ciumatii rosii n-au prea miscat in front. Iar daca nu era taierea salariilor bugetarilor in 2010, si atacurile asupra DNA-ului din ultimi doi ani, Basescu era personajul pozitiv de care Romania avea nevoie.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu