A şaptea dimensiune pe Facebook (DXXIII)

sâmbătă, aprilie 16, 2022 6:17

Dictatura comunista/ceausista in Romania23 august 2020

Petrică Ichim: “Prin 1987, prin Tulcea, mergea o femeie cu celebrele sacoșe împletite în care avea un cașcaval (cei cu relații se mai aprovizionau de la hotelul partidului comunist), iar imediat în spatele ei o femeie cu un copil de mână care a fost întrebată de fiul ei: ” -Mamă, ce este acela din sacoșă? -Cașcaval mamă, cașcaval!”, la care copilul si mai nedumerit intreaba: „-Mamă, dar ce este ăla cașcaval ?”. A fost un moment care m-a impresionat si marcat profund!”

Vasile Filimon: “Eu am lucrat (în comunism – n.m.) la un complex de cresterea tineretului taurin, cu o capacitate de 2000 capete. La 400 kg pe cap se exporta in Rusia, datorie. Numa sistemul (comunist – n.m.) stia de ce. Dar că oamenii nu ştiau că toate rebuturile, vitei bolnavi, vitei morti aproape in putrefactie, se ducea la abatorul din Carei. Ca apoi să ajunga pe mesele puscariasilor, armata si camine (orfelinate). Mi scarba si acum cand ma gandesc cum se incarca bietele animale, muribunde, aruncate clai gramada in camioane. Apoi basculate la abator. Pentru aceasta carne stateam la coada.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu