Andrei Pleşu: „Ponta trăieşte în trivialitate, în confuzie morală şi mentală”

sâmbătă, iulie 2, 2016 13:46

PontaPleşu: „Sunt perplex că un personaj atât de nelalocul lui ca Victor Ponta a putut să joace un rol în politica românească”

Scriitorul Andrei Pleşu îşi mărturiseşte perplexitatea că un personaj ”atât de nelalocul lui” cum este Victor Ponta a jucat un rol în politica românească şi s-ar putea chiar să mai joace, în pofida unor dezonorante probe de inadecvare. Andrei Pleşu a comentat, într-o declaraţie pentru agenţia de presă News.ro, decizia de plagiat pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta, pe care CNATDCU şi-a asumat-o.

„S-a întâmplat un lucru normal, care trebuia să se rezolve prompt, prin procedurile academice curente, la vremea când s-a produs frauda. Faptul că a fost nevoie de atîta tapaj pentru a se ajunge la o constatare de ordinul evidenţei arată că trăim, pe mai multe planuri, într-o dezordine cronică. Domnul Ponta a avut o ocazie în plus să se facă de râs cu declaraţii de tipul ‘Pe vremea mea nu se indicau sursele’, ceea ce arată nivelul lui universitar şi intelectual. O ocazie să se facă de râs a avut şi comisia din 2012, care s-a străduit împotriva argumentelor unor specialişti să îl scoată nevinovat. Cât despre reacţia de-acum a fostului prim-ministru, ea este în linia trivialităţii şi a confuziei morale şi mentale cu care domnia sa ne-a obişnuit. Ideea că profesioniştii care îţi dovedesc furtul sunt «politruci» este de natură să mă lase – a câta oară? – perplex că un personaj atât de nelalocul lui a putut să joace un rol în politica românească şi s-ar putea să mai joace”, a argumentat Andrei Pleşu.

Sursa (citeste materialul integral)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Andrei Pleşu: „Ponta trăieşte în trivialitate, în confuzie morală şi mentală””

 1. Dan says:

  iulie 2nd, 2016 at 15:17

  pai a fost aparat de metresa lui Vanghelie, Abramburica. Acum, din cauza Colectivului, au venit oameni adevarati in Guvern, care nu se opun democratiei.

 2. Octavian Goga: „Romania, tara de secaturi, tara minora” | A șaptea dimensiune says:

  iulie 30th, 2016 at 15:55

  […] Andrei Plesu: „Ponta traieste in trivialitate, in confuzie morala si mentala” […]

 3. Ponta, tun de un miliard de euro dat Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  august 7th, 2016 at 11:16

  […] Andrei Plesu: „Ponta traieste in trivialitate, in confuzie morala si mentala” […]

 4. Englezii la iesirea din UE: „Cum sa fim alaturi de un stat ratat ca Romania” | A șaptea dimensiune says:

  august 9th, 2016 at 9:54

  […] Andrei Plesu: „Ponta traieste in trivialitate, in confuzie morala si mentala” […]

 5. Penalul Viorel Ponta a afirmat ca romanii sunt tigani | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 16th, 2016 at 12:05

  […] Andrei Plesu: „Ponta traieste in trivialitate, in confuzie morala si mentala” […]

Adauga un comentariu