Câteva întrebări pentru jurnalistul independent Sabin Gherman

miercuri, februarie 17, 2021 19:56
Posted in category Istorie

Pactul Ribbentrop-MolotovCum nu privesc deloc la emisiunile Mafiei TV (Antena 3 şi România TV), adevărate cocine media, având în spate doi infractori, fostul puşcăriaş Dan Voiculescu şi inculpatul penal fugar Sebastian Ghiţă, sursele mele de informare, atunci când chiar simt nevoia unor informaţii privitoare la actualitate, le caut la jurnaliştii independenţi. Şi aceste informaţii le iau cu discernământ, deoarece, vorba aia, nu e bine să înghiţim pe nemestecate tot ce ni se oferă.

Unul dintre jurnaliştii mei preferaţi, pe care-l urmăresc în mod constant, atunci când timpul îmi permite, şi mă regăsesc în ideile şi valorile promovate de acesta, este Mălin Bot.

Un alt jurnalist independent pe care-l urmăresc frecvent, cu interes şi admiraţie, este Sabin Gherman. Din păcate pentru adevăr, domnul Sabin Gherman are câteva “scăpări” atunci când se apucă să ne predea Istoria românilor. Iar aceste “scăpări” înseamnă informaţii trunchiate, adică jumătăţi de adevăr. Iar adevărul, se ştie, dacă nu-l spui tot, devine o imensă manipulare, o uriaşă inducere în eroare.

Am urmărit în această dimineaţă spusele domunului Sabin Gherman, pe canalul de YouTube al domniei sale (vedeţi prelegerea aici). În legătură cu aceste spuse, mi-am permis să-i adresez câteva întrebări, postate într-un comentariu. Deşi au trecut nişte ore de atunci, domnul Sabin Gherman nu mi-a răspuns. Poate sunt insignifiant pentru domnia sa, poatea este ocupat, dar acele întrebări trebuie puse. Ar mai fi şi altele, dar vor fi postate într-un alt material şi într-un alt comentariu.

Iată, mai jos, ce l-am întrebat pe jurnalistul independent Sabin Gherman.

Domnule Sabin Gherman, a prezenta din istorie numai ce-ţi convine, numai o anumită parte, se numeşte dezinformare. Spuneţi că “lumea civilizată şi-a recunoscut greşelile trecutului”. Aşa o fi, dar de ce nu spuneţi, apropo de greşelile trecutului, cum au fost împuşcaţi legionari fără judecată din ordinul regelui criminal Carol al II-lea, după asasinarea primului ministru Armand Călinescu, iar cadavrele expuse în piaţa publică?! Sau asta nu este o greşeală, ci un act de dreptate!?

De ce nu spuneţi că “lumea civilizată” a corectat consecinţele tratatului criminal Ribbentrop-Molotov, de care nu amintiţi niciodată, pe când România încă nu. Adică Basarabia, de care vă bateţi joc în mod constant, dând-o ca exemplu de sărăcie, nu trebuie să se unească cu România, ca ţară independentă, suverană?! Păi, domnule Gherman, doar aşa ar fi eliminate consecinţele tratatului criminal dintre cel mai mare criminal al istoriei Stalin (peste 20 de milioane de oameni ucişi din ordinul său) şi Hitler (dintre Germania nazistă şi Rusia comunistă).

Mai am exemple, dar n-aş vrea să mă lungesc. Totuşi, în final un amănunt despre maseşalul Ion Antonescu. După arestarea acestui “criminal”, în urma loviturii de stat de la 23 august 1944, 200.000 de români, printre care şi bunicul meu, au fost luaţi prizonieri de ruşi, care au recunoscut României calitatea de aliat abia la 6 septembrie 1944, iar mulţi dintre ei nu s-au mai întors (bunicul meu s-a întors şi a povestit cu groază de ruşii criminali şi barabari, dar avea întotdeauna cuvinte de laudă la adresa germanilor lui Hitler şi a mareşalului Ion Antonescu). Nu-i aşa, domnule Gherman, că suferinţa şi moartea a 200.000 de români, care au scăpat de “criminalul” Ion Antonescu nu contează?!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu