Ce au înţeles comuniştii din PSD prin privatizare: să ia şpăgi şi să dea avuţia statului cui dă mai mult

marți, martie 17, 2020 7:19

PSDMorile care macină nervii proprietarilor

România, ţara care era numită în perioada interbelică “Grânarul Europei”, avea desigur pe atunci şi foarte multe mori. Că erau mori electrice, de apă sau de vânt, toate au ajuns mori la stat, în agricultura de colhoz comunistă.

Transformarea s-a produs într-o zi, în 1947, printr-o sigură lege, dată de cei veniţi pe tancurile sovietice.

Şi a trebuit să treacă 50 de ani ca ele să iasă din avuţia statului şi să revină iar la privat. Numai că, parte tipic românească, morile nu au trecut la proprietarii de drept, ci la cine a ştiut mai bine cui să dea mălaiul.

În general, mălaiul s-a scurs la APAPS, căci majoritatea morilor au ajuns în custodia sa. Ca şi moara din Reviga, judeţul Ialomiţa, care a fost privatizată de APAPS în decembrie 2001, deşi proprietarii făcuseră oficial notificare pentru ea din martie 2001.

Dacă moara are o valoare de peste 500.000 USD (dolari – n.m.), mălaiul cash care a luat calea APAPS-ului, spun surse din morărit, e cel puţin de 100.000 USD.

Printre cei care au făcut demersuri ca familiei Cioceanu să nu-i fie retrocedată proprietatea este şi tovarăşul Gheorghe Savu, baronul PSD-ist al Consiliului Judeţean Ialomiţa, care i-a abordat pe proprietari în stilul comunist: “Sunt Savu de la judeţeană… să faceţi cum zicem noi, că ce vreţi voi nu se poate! Ce, nu sunteţi în toate minţile?!”.

Într-adevăr, e o nebunie în România să-ţi obţii dreptul garantat de Constitiţie. (“Academia Caţavencu”, nr. 643/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu