Cine este cu adevarat Dan Voiculescu-Puscarie, securistul multiplicat in fiecare propagandist infect de la Antena 3

marți, august 8, 2017 13:42
Posted in category Mass-media

Dan VoiculescuPotrivit CNSAS, Dan Voiculescu şi-a început cariera de informator al Securităţii în 1970, sub pseudonimul „Mircea“. În 1973, Voiculescu s-a metamorfozat în „Felix“, după recrutarea în Direcţia a III-a. Cel care s-a ocupat de recrutarea sa in cadrul DIE al fostei Securitati comuniste este lt. maj Giuvelea N.

Dan Voiculescu a condus o firmă de importanță strategică pentru România și înregistrată în afara țării, fiind cel mai important partener de afaceri al Securității din perioada 1982-1989, iar toate tranzacțiile făcute de el, prin acea firmă, cu ICE Dunărea (”firmă” încadrată exclusiv cu cadre militare din Directia de Informații Externe – DIE) erau în valută.

Firma condusă de Dan Voiculescu a fost mai întâi înregistrată în Grecia, iar apoi în Cipru sub numele CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD. Crescent, al cărei proprietar din acte era un libanez numit Fouad Sanbar, fusese inființată, conform unuia dintre șefii DIE, chiar de către Securitate, odată cu înființarea – printr-un decret nepublicat vreodată în Monitorul oficial! – unității militare acoperite a DIE, ICE Dunărea (UM 0107 AVS).

Un personaj cheie in traseul devenirii lui Dan Voiculescu din ofiter de securitate in prosper om de afaceri este Constantin Rotaru, fost director adjunct al ICE DUNĂREA și aflat în relații apropiate cu Dan Voiculescu (fostul reprezentant al Crescent în România dar și al celorlalte filiale Crescent din lume precum Austria, Londra, Cairo etc. etc) – a devenit, dupa ce fusese preluat ca ofițer în SIE (până în 1994) DIRECTOR GENERAL AL COMPANIEI ”INTACT” SA, iar in 1998 si-a reluat fosta funcție din SIE fiind numit adjunct al Directorului SIE, avansat apoi în grad si numit prim-adjunct al directorului SIE (azi avand gradul de general de armată)

In martie 2007, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a confirmat prin decizia luată în unanimitate, încă din iunie 2006, colaborarea lui Dan Voiculescu, sub numele conspirativ „Felix”, cu Securitatea ca poliție politică. Verdictul a fost confirmat și de Justiție, așa cum prevede legea, în februarie 2010, la Curtea de Apel București.

14 aprilie 2011: Saga Crescent Austria ia sfârșit. Firma GRIVCO GmbH, fostă Crescent, fostă Racz & Co, este desființată. Hotărârea este luată la București de către fiicele lui Voiculescu, Corina-Mirela și Camelia-Rodica care deveniseră între timp acționare ale firmei înființate de către Gert Lichtblau în Austria în 1982.

Asadar, Dan Voiculescu este un produs direct al Securității ceaușiste, care si-a creat un imperiu mediatic cu banii poporului roman, pe care i-a deturnat in 1990, din conturile prin care opera valuta in numele unui regim dictatorial. Un personaj politic legat de Securitate, cu o putere egalată poate doar de cea a oligarhilor ruși sau ucraineni, a fost trimis în spatele gratiilor după un lung proces in 2014, pentru 10 ani, din care a executat doar 3, fiind eliberat in iulie 2017.

Cativa fosti ofiteri de securitate de la ICE Dunarea au fost angajati, dupa 1990, in firmele lui Voiculescu. Pe langa Constantin Rotaru, in organigrama mogulului mai figureaza si Constantin Gavril si Mihai Lazar. Un nume greu este Anca Gheorghe, cu numele de cod „Romina”, care si-a inceput cariera la Crescent, ca ofiter de Securitate, deplin conspirat, iar dupa 1990 a intrat ca director in Trustul Intact, unde detine licentele audiovizuale ale institutiilor media. Un alt colaborator al securitatii comuniste care l-a ajutat pe Dan Voiculescu sa-si sporeasca averea de milioane de dolari este fostul sef al Camerei de Comert si Industrie, Mihai Vlasov.

Niciodată nu a mărturisit Dan Voiculescu vreo urmă de regret pentru tot răul pe care l-a făcut României. Ca orice alt bătrân securist care se respectă, părintele grupului Intact a rămas sfidător până la sfârșit și se consideră un patriot.

Puterea sa a fost atat de mare, incat, in funcție de interesele de moment, în studiourile Intact au fost amenințați simpli cetățeni, jurnaliști, miniștri și numeroși alți lideri politici au fost adesea puși în situații umilitoare de angajații sai obedienti, de fapt niste clone depersonalizate ale patronului trustului Intact.

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Cine este cu adevarat Dan Voiculescu-Puscarie, securistul multiplicat in fiecare propagandist infect de la Antena 3”

 1. Cine este cu adevarat Codrin Stefanescu? | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 21st, 2019 at 7:58

  […] Cine este cu adevarat Dan Voiculescu-Puscarie, securistul multiplicat in fiecare propagandist infect… […]

 2. Cum a fost jefuita Romania prin hotarari guvernamentale secrete ale guvernelor PSD | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 24th, 2019 at 15:03

  […] Cine este cu adevarat Dan Voiculescu-Puscarie, securistul multiplicat in fiecare propagandist infect… […]

 3. Romania furata: peste 100 de milioane de euro investiti in parcuri inutile | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 11:57

  […] Cine este cu adevarat Dan Voiculescu-Puscarie, securistul multiplicat in fiecare propagandist infect… […]

 4. Simptomele destructurarii morale ale unei natiuni: decadenta agonizanta a Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 12:22

  […] Cine este cu adevarat Dan Voiculescu-Puscarie, securistul multiplicat in fiecare propagandist infect… […]

 5. Illenia says:

  octombrie 2nd, 2019 at 2:39

  Securistii astia sunt romani?

 6. MARIAN says:

  ianuarie 4th, 2020 at 18:43

  Să nu mai vorbim de BANCOREX unde a fost director și toată valuta din conturile bănci este la el!

 7. Stefan says:

  iunie 12th, 2022 at 23:49

  Din păcate așa zisa justiție din România este aservita acestor indivizi. Hoți precum Voiculescu, Năstase și alții de teapa lor nu sunt deranjați de nimeni. Structurile statului român sunt pline de oameni care răspund la comenzile acestora. Uitați-vă ce pățește Băsescu. E cel mai simplu exemplu. Nu sunt un fan al fostului președinte, dar să-l umilești în halul ăsta , numai niște nemernici pot face asta. Numele lor, cei de care am pomenit, plus alții pe care i-a deranjat cât a fost la putere.

Adauga un comentariu