Cum au devenit fostii securisti intemeietori de cuiburi religioase

duminică, iulie 23, 2017 9:25
Posted in category Mass-media

Crimele securistilorLa sfârşitul săptămânii trecute (era august 1998 – n.m.), Ioan Popescu, preşedintele Centrului Internaţional Ecumenic, a inaugurat la Vulcana Băi un inedit complex interreligios, alcătuit dintr-o biserică ortodoxă, o sinagogă, bineînţeles, evreiască şi o geamie, evident, musulmană. Complexul e ridicat la o aruncătură de băţ de Noul Ierusalim din Pucioasa, ctitorit de artistul vizionar Marian Zidaru, care se pretinde sălaş ortodox, în formă de stupă budistă, cu enoriaşi bogumili.

Ioan Popescu s-a înverşunat să reafirme că cele trei lăcaşuri de cult de la Vulcana Băi sunt înălţate pentru cele tot atâtea religii tradiţionale din România: creştinismul, mozaismul şi islamismul. Noi ne înverşunăm să credem în continuare că, după tradiţie, Popescu e în primul rând musulman, în al doilea rând mahomedan şi, în fine, în al treilea rând, dar nu şi ultimul, securist.

Musulman a fost când a făcut Banca Internaţională a Religiilor, cu banii unui prinţ din Emirate. Mahomedan a fost atunci când a purces de două ori în hagealâc la Mecca, iar securist, abia până în 1989, când s-a întors din ultima misiune DIE (Direcţia de Informaţii Externe, o componentă a Securităţii comuniste – n.m.), dar nu şi cea de pe urmă, cu un frumos grad de colonel. A propos, tovarăşe Popescu, pe axa Vulcana Băi – Pucioasa n-ar încăpea şi-un al treilea complex interreligios, botezat Cazane? (“Academia Caţavencu”, nr. 354/1998)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cum au devenit fostii securisti intemeietori de cuiburi religioase”

  1. Culta noastra cea de toate zilele | A șaptea dimensiune says:

    mai 5th, 2019 at 17:06

    […] Cum au devenit fostii securisti intemeietori de cuiburi religioase […]

  2. PSD + BOR = MAFIA | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 18th, 2019 at 8:41

    […] Cum au devenit fostii securisti intemeietori de cuiburi religioase […]

Adauga un comentariu