Cum au fost umiliţi, după 1989, românii deposedaţi abuziv de propriile case, de către comuniştii veniţi pe tancurile sovietice

joi, iulie 22, 2021 12:49

BucurestiUmiliţi de statul neocomunist al PSD = ciuma roşie. Un material scurt, din 2004, pe această temă.

Hagi, Hagi – răsună Istanbulul, răsună şi Strasbourgul

În curând (era 2004 – n.m.), despre Hagi se va vorbi şi la CEDO şi va fi privit, ca de obicei, drept un simbol pentru România. De data aceasta, fără să aibă nici cea mai mică legătură cu fotbalul. Căci va fi vorba despre Hagi Ghiţă, strada, nu regele mingicar. Mai exact, despre strada pe care, la numărul 45, statul român a fentat la maximum legile interne şi principiile de drept europene.

În primul rând, imobilul de la respectivul număr a fost naţionalizat în 1950, încălcându-se în mod făţiş chiar şi legile comuniste care nu stipulau confiscarea locuinţelor ce aparţineau medicilor, cum era cazul familiei Popescu.

În 1996, proprietarii au solicitat restituirea imobilului, înştiinţând-o şi pe chiriaşa ce locuia în apartamentul 4, prin notificarea nr. 2287723.07.1996 despre demersurile lor.

Până în 1998, primăria Capitalei a tergiversat restituirea apartamentului, că să vedem, să cercetăm, să dăm cu banu’ să vedem al cu e, de fapt.

În acelaşi an, însă, l-a vândut fără probleme chiriaşei. Ulterior, aceasta a fost declarată “de bună credinţă”, adică s-a considerat că nu ştia că imobilul e revendicat, deşi fusese înştiinţată în modul cel mai oficial posibil, repetăm, încă din 1996.

Chiriaşa ar putea spune acum (în 2004 – n.m.) că suferă de amnezie. Şi mai mult, că a contactat această afecţiune chiar de la statul român, care la rândul lui e cam amnezic, nu-şi mai amintea că a luat în mod samavolnic apartamentul şi că proprietarii l-au cerut înapoi. (“Academia Caţavencu”, nr. 662/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu