Cum primeşti cadou un ceas de 20.000 de dolari dacă te numeşti Adrian Năstase şi eşti premierul României

joi, aprilie 9, 2020 10:03

PSDEra anul 2004, preşedintele României era KGB-istul criminal Ion Iliescu, iar prim-ministru era viitorul puşcăriaş Adrian Năstase. Se fura în linişte, iar justiţia era pe placul mafioţilor, adică erau arestaţi găinarii, pe marii tâlhari ai neamului românesc nederanjându-i nimeni. În acest decor sumbru, se petrecea următoarea întâmplare, relatată la acea vreme de “Academia Caţavencu”.

Vă povesteam săptămâna trecută despre drama unui procuror din România căruia cineva i-a reproşat că nu face nimic în cazul restituirilor ilegale de TVA de la Craiova, al căror beneficiar este numitul Boerică Genică, prieten de cazinou cu Ristea Priboi.

Dacă bine vă amintiţi, procurorul respectiv a finalizat, în cele din urmă, dosarul TVA-Craiova, dar, pentru că iţele cu valoare adăugată duceau într-un loc periculos, procurorului i s-a luat dosarul, nu înainte de a i se spune un sincer “La revedere!”.

Biroul de investigaţii al Academiei Caţavencu a intrat în posesia unei dovezi irefutabile, ca să zicem aşa, care arată negru pe alb cum anume se face prevenirea spălării banilor în România.

La sfârşitul lunii ianuarie 2004, Banca Comercială Română îi trimite Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor trei sesizări succesive în care era vorba despre nişte transferuri dubioase de bani.

În toate cele trei sesizări apărea şi firma Boerro Group SRL, al cărui apropitar este (era în 2004 – n.m.) nimeni altul decât Genică Boerică, bun prieten nu doar cu Ristea Priboi, ci şi cu Ioan Melinescu, pe atunci şef al Oficiului.

Melinescu era obligat să raporteze mai departe către Parchet sesizările venite de la BCR. Ce credeţi că a făcut prietenul Melinescu? Prin decizia 1566 din 11.02.2004, cele trei sesizări (S1334/I, /II, /III) au fost trecute în evidenţa pasivă a Oficiului, echivalentă cu protecţia pe faţă a mafiotului Genică Boerică.

De ce toate acestea? O posibilă explicaţia constă în bârfa care a circulat într-o perioadă şi în care se spunea că Adrian Năstase ar fi primit de acest Boerică un ceas de 20.000 de dolari.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu