Cum #REZIST într-o cloacă PeSeDistă

marți, martie 2, 2021 11:19
Posted in category Locale

#REZISTCulmea absurdului: să fii profesoară de limba şi literatura română şi să afirmi că nu contează faptul că Viorica Vasilica Dăncilă avea grave greşeli de exprimare în limba română, atunci când era premierul României

Ca să realizaţi cam ce mentalitate domină cancelariile din şcolile României, trebuie spus că pentru anumiţi profesori nu contează absolut deloc crimele comise de unii la adresa României. În aceste locuri, cică intelectuale, domină sfânta bârfă şi mici întâmplări auzite la radio-şanţ despre fapte minore, total neimportante.

Mi-am propus să scriu ceva mai academic în acest articol, deoarece s-ar putea să am mari probleme, dacă o fac altfel, fiindcă trupele de desant PeSeDiste sunt capabile de orice.

Din păcate, într-o cloacă PSD-istă, nici măcar nu poţi avea opinii, acest “privilegiu” nefiind acordat fără un atac la persoană şi comparaţii ridicole.

Ca să vă faceţi o idee despre persoana amintită în prima frază, haideţi să vă spun câteva afirmaţii debitate de respectiva de-a lungul timpului:

  1. “Dăncilă este absolventă de învăţământ superior ca şi dumneavoastră” (hăăă, hăăă, hăăăă). I-am spus că Viorica Dăncilă este doar posesoare de diplomă, niciodată şi nicăieri nu a dovedit că ar avea vreun micrometru de inteligenţă. Iar acea diplomă o fi luat-o prin metoda clasică din timpul dictaturii comuniste: metoda PCR (pile-cunoştinţe-relaţii). Ei, dar când soţul e primar PSD şi doamna director de şcoală (în aceeaşi comună), adică toate pârghiile decizionale sunt în familie, Viorica Dăncilă este deja academician doctor inginer, precum era Elena Ceauşescu.
  2. “Clotilde Armand este aia cu 2 dinţi în faţă, iar românii care au votat-o sunt cei mai proşti din Univers” (hăăă, hăăă, hăăăă). Mda, parcă nu e pedagogic să te legi de defectele fizice ale cuiva, mult mai importante fiind cele intelectuale şi morale. N-am zis nimic, eram cu un pas ieşit din încăpere, dar probabil că hoţiile primarului Tudorache de la sectorul 1 din Bucureşti nu contează, cum nu contează nici nivelul ridicat de ignoranţă al Vioricăi Dăncilă.
  3. “Guvernarea PSD a dat salarii şi restul” (hăăă, hăăăă, hăăăă). A dat din împrumuturi externe, care au îndatorat ţara, da’ cum să conteze aşa ceva pentru cei care apără PSD-ul. Am încercat să-i spun că după ce “PSD-iştii au dat”, preţurile au luat razna, ocazie cu care doamna a luat foc. Şi am tăcut. Ce să-i spui unei asemenea persoane că inflaţia este catastrofală pentru ţară, că o persoană îşi vede risipită agoniseala, poate de o viaţă pusă într-un cont bancar, de devalorizarea leului. Evident, că tot PSD-ul a mai dat pensii speciale, a triplat salariile parlamentarilor, a aruncat cu bani in oamenii PSD-ului de la companiile de stat şi a dat legi prin care o persoană ajungea să câştige cumulat chiar 30.000 de euro pe lună, precum Tudorel Toader, măcelarul Justiţiei. Toate acestea nu contează pentru o asemenea persoană.
  4. “PNL-ul a făcut mai mult rău Justiţiei decât PSD-ul” (hăăă, hăăă, hăăăă). Replica a venit după ce i-am spus că PSD-ul a graţiat mii de infractori, criminali, violatori, hoţi şi corupţi. I s-a părut un element minor, mi-a spus ceva de PNL, din care nu prea am înţeles nimic, dar m-a pus în situaţia jenantă de a apăra PNL-ul, deşi nu sunt membru PNL şi nu am nicio tangenţă cu acest partid. I-am spus totuşi că “nu PNL-ul a adus minerii, nu PNL-ul este creaţia unui criminal ca Ion Iliescu”.
  5. “PSD m-a făcut să mă simt demn în calitate de profesor” (hăăă, hăăăă, hăăăă). Şi ce demnitate, monşer. Cu manuale care au venit la sfârşitul lunii octombrie, pentru generaţia cu reforma. Cu manuale pline de greşeli, cu manuale unice, scrise de “intelectali” din tribul Vioricăi Dăncilă. Cu o ţară tot mai izolată, în care puşcăriaşul Dragnea plătea 200-300 lei, inclusiv unor profesori simpatizanţi PSD ca şi doamna, ca să meargă la Bucureşti să-l aplaude pe cel care, în toată lumea civilizată, era văzut ca cel mai mare corupt şi ticălos din România. O “demnitate”, repet, plătită cu bani din împrumuturi externe, PSD-ul oprind practic, odată cu venirea la putere în 2012, toate investiţiile din România.
  6. “Ceauşescu a condus mai bine ţara decât ăştia (“ăştia” = PNL)” (hăăă, hăăă, hăăăă). Mda, ce contează teroarea Securităţii, frigul, foamea, întunericul, izolarea dictaturii comuniste pentru această doamnă. Ce contează crimele dictaturii comuniste. Afirmaţia este mai de demult şi reprezintă un scuipat roşu pe memoria celor ucişi de comunişti, cel mai criminal regim din toate timpurile.
  7. Ar mai fi, dar nu vrea s-o lungesc prea mult. Un singur lucru aş mai spune. La un cerc pedagogic am stat la o şuetă cu mai mulţi profesori (partea a III-a; cei din învăţământ ştiu despre ce-i vorba). Printre acei profesori era şi mama doamnei profesoare, personajul principal al articolului. M-am îngrozit de modul de gândire al mamei respectivei. Printre altele, “Iohahnis nu este român, ortodox, şi n-ar trebui votat”; “Iohannis este mai prost decât Dăncilă”; “Dragnea nu este puşcăriaş, ci condamnat ilegal” (după care mi-a spus că şi pe mine s-ar putea să mă aresteze nu ştiu cine într-o zi, cum s-a întâmplat cu Dragnea). Aşadar, aşchia nu sare departe de trunchi.

Ăştia sunt. Ei ucid speranţa că România se va vindeca într-o zi. Ei ucid orice brumă de moralitate şi inteligenţă. Mahatma Gandhi spunea: “Fii schimbarea pe care o vrei în lume”. Realizaţi cam ce lume işi doreşte doamna profesoară de limba şi literatura română.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu