Cum se fura în România guvernată de ciuma roşie

duminică, august 9, 2020 15:47
Posted in category Mass-media

Citat Radu BanciuPână să vedem cum se fura în România guvernată de PSD, vă recomand să lecturaţi următoarea ştire, apărută drept rezultat firesc al guvernării României de un grup de infractori cu acronimul PSD: Laura Ştefan: “Statul a pierdut controlul asupra crimei organizate. Sunt zone în care puterea e în mâna clanurilor mafiote.”. În ce ţări s-a mai întâmplat aşa ceva? În ţări bananiere precum Columbia (cu traficantul criminal Pablo Escobar), Mexic etc.

Povesteşte aşa un ziarist de la “Academia Caţavencu”:

În 2003, firmele Real Oil SRL şi Technoconsult SRL , avându-i în spate pe Paul Ţârdea, care se recomanda consilier guvernamental, şi pe Mathiaş Gabriel (nepotul lui Ţârdea), au luat nişte credite de la BCR Sector 4, RIB şi BCR Sector 6.

După ce s-au distrat cu banii (câteva sute de miliarde de lei vechi), a venit momentul ca firmele astea să dea banii înapoi. Nu aveau aşa ceva şi, prin urmare, Real Oil şi Technoconsult au apelat la o inginerie financiară clasică.

Au emis nişte cecuri fără acoperire către Rarora şi Bobstef, două firme din Novaci (Gorj), care s-au dus cu cecurile la BCR Novaci, pentru o creştinească scontare.

Banii obţinuţi de la BCR Novaci (800 de miliarde de lei) s-au întors rapid la Paul Ţârdea şi Mathiaş Gabriel.

În urma acestui circuit financiar, mai multe persoane au ajuns la puşcărie: directorul BCR Novaci, directorul BCR Tîrgu Jiu, patronul de la Rarora şi aşa mai departe.

Ţârdea şi nepotu-său nu doar că sunt bine-mersi (erau în 2004 – n.m.), în libertate, dar, la procesul deschis în acest caz la Târgu Jiu, ei nu sunt citaţi nici măcar ca martori, darămite ca inculpaţi şi creiere ale acestei inginerii de sute de miliarde.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu