Despre patrihoţii care ne-au guvernat (citeşte „furat”) după 1989 (II)

sâmbătă, august 19, 2023 15:49
Posted in category Mass-media

Citat Andrei CaramitruSă-i dăm Berceanului ce este al lui Bercean

Prin alegerea (în 2004 – n.m.) prefectului Maramureşului, Ioan Buda, în Camera Deputaţilor, postul lui este vânat acum (în decembrie 2004 – n.m.) de Pamfil Bercean. Fost liberal, Bercean trece senin la democraţi (la Partidul Democrat = PD = PDL, n.m.), unde ocupă (ocupa în 2004 – n.m.) funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Între ghearele lui, Marinel Kovacs, actualul (din decembrie 2004 – n.m.) preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, pare un popândău înşfăcat de un lup bătrân.

Ultima însărcinare a lui Bercean este aceea de preşedinte al Euroregiunii Carpatice. A preluat-o la cheie de la fostul euromahăr Ioan Dulfu. Până acum (până în decembrie 2004 – n.m.), Euroregiunea Carpatică n-a produs decât cerbi, urşi, lupi şi păstrăvi. În curte la partid, euroregiunile cresc la tot pasul.

Să-i dăm Dulfului ce este al Dulfului şi lui Bercean ce este al lui Bercean. Dulfului o să-i dăm o nuia peste spinarea aia de răpitor pervers de euroregiune, iar lui Bercean, două nuiele. Pentru stricăciunile lui repetate, Dulfu a trebuit să demisioneze din funcţie, cu un an înainte de termen.

Pentru daunele pe care se pregăteşte (se pregătea în decembrie 2004 – n.m.) să le facă încă de pe acum, Bercean este gata demisionabil, încă dinainte de a se apuca serios de treabă. Când se apucă de treabă, înseamnă că Bercean s-a pus pe rele şi e bai. Când nu se apucă, înseamnă că face încurcături.

Noi o să vorbim acum despre ce face Bercean când zice că s-a pus pe treabă. Euroregiunea Carpatică înseamnă fonduri nerambursabile şi licitaţii imposibil de controlat. Din aceste licitaţii, Bercean face bani pe care îi investeşte în societatea lui personală, Ceramar.

Deşi produce aproape exclusiv pentru export, societatea nu are niciodată lichidităţi. Uneori, nici de salarii. Îl are, în schimb, pe Bercean. Şi mai are fonduri nesecate pentru dividendele vicepreşedintelui Bercean. Şi a mai avut şi pentru camapania electorală a Partidului Democrat din Maramureş.

Partidele sunt nişte euroregiuni mici şi şmechere, cu dinţi mari şi ascuţiţi. Ele sug vârtos şi produc ficţiuni. Una dintre cele mai periculoase ficţiuni pe care le-a inventat euroregiunea democrată este Pamfil Bercean. („Academia Caţavencu”, nr. 681/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu