Despre patrihoţii care ne-au guvernat (citeşte „furat”) după 1989

marți, august 15, 2023 13:09
Posted in category Mass-media

De la stânga: Liviu Dragnea şi Vasile DâncuViaţa şi faptele marelui patriot român Ştefan Szabo

Să fii preşedintele (în 2004 – n.m.) Consiliului Judeţean Satu Mare, aşa cum e (era în 2004 – n.m.) Ştefan Szabo, nu e lucru de şagă. Dar a suge foloase personale din această însărcinare e o boală mai păguboasă ca râia şi un neajuns mai povarnic ca nesimţirea.

Szabo este implicat în afacerea colectării gunoaielor, împreună cu firma austriacă Walter Brantner. S-a implicat împreună cu fostul prefect Gheorghe Ciocan şi cu actualul (din 2004 – n.m.) subprefect Rudolf Riedl într-o afacere finanţată de guvernul maghiar, în folosul refugiaţilor.

Cum au existat suspiciuni de fraude şi deturnări de fonduri, cazul a intrat mintenaş în atenţia organelor de cercetare penală. Organele au picat în tăria nopţii şi au descoperit mapa de acte a lui Szabo moţăind în frigider, aşa că au potolit tot ce era comestibil şi au stins tot ce era potabil, după care au şters putina, dând din coadă şi mârâind de plăcere, înspre alte cazuri penale.

Ştefan Szabo o taie în Ungaria, mai pot timpul pe banii Consiliului Judeţean şi, ca să scape de meliţa ungurilor sătmăreni, care îl suduie că toacă banii publici, o mai şterge o dată la Budapesta, unde dacă ai griţari, nu te întreabă nimeni de cristelniţă şi de morţii mamei.

Când a mai deţinut însărcinarea de preşedinte, a repartizat discriminatoriu şi pe mâna consilierilor udemerişti fonduri babane pentru dezvoltarea comunelor locuite preponderent de etnicii maghiari, nemaipunând la socoteală că după piţule urlau şi alte zone defavorizate, locuite exclusiv de oameni cu două picioare.

Este (era în decembrie 2004 – n.m.) hover cu Dumitru Păcuraru, mahărul publicaţiei Informaţia zilei, cu care planifică atacuri de presă în care să ia gâţii duşmanului, iar baciul Păcuraru capătă la schimb o sacoşă de comenzi şi pomeni de la Primărie.

Szabo a angajat fără concurs o ziaristă de la Informaţia zilei în structurile Consiliului Judeţean. Statutul ziaristei este foarte ciudat şi e face şpgatul ca fetele de pe centură: cu o fesă scrie la ziar şi cu cealaltă asudă la Consiuliul Judeţean, iar la mijloc şade Ştefan Szabo, care se uită în gol, ca bovina la poartă nouă.

Dacă l-am încondeia din două slove, am zice că Szabo se mânie ca văcarul pe sat şi spurcă cum îi vine la gură pe oricine îi şade-n cale şi nu-i ţine partea. („Academia Caţavencu”, nr. 681/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu