La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substanţe toxice de luptă interzise prin Convenţia de la Geneva

luni, decembrie 26, 2016 13:04
Posted in category Iliescu KGB

Ion Iliescu, mineriadaCând planul de debarcare al lui Roman a fost hotărât în cele mai mici detalii, celula SRI din Valea Jiului s-a activat brusc, înfierbântând spiritele și exagerând un conflict de muncă, ce putea fi aplanat extrem de simplu. Numai că minerilor li s-a aruncat în șut un os de burghez și înnebuniți de furie au prins ultimul tren spre București pentru a ne salva din ghearele capitaliștilor. Referatul Direcției de Cercetări Penale a IGP, înaintat Procuraturii Generale, a răscolit nițel huila și i-a dovedit vinovați pe: Cosma Miron, Mitrache Iulian, Costică Viorel, Braiț Petru, Leonte Dumitru, Croitoru Nicolae, Nyulas Toma, Răscoleanu Ion și Bonțidean Vasile. Despre viermii de sub huilă au vorbit, pe larg, defectorul Dinu Dan, ba chiar și ex-ministrul MApN, Nicolae Spiroiu, după care în zilele acelea se țineau scai umbrele lui Măgureanu. Referatul a făcut, însă, de vreo câteva ori cale întoarsă la IGP, după care procesul intentat lotului Cosma a mucegăit definitiv în tribunale (se întâmpla în septembrie 1995, în plină domnie a KGB-istului Ilici Iliescu, cel care a pus la cale și mineriada din 1991; pentru această mineriadă, Cosma Miron va fi condamnat la închisoare abia în 1999, atunci când președintele României nu mai era KGB-istul Iliescu, ci Emil Constantinescu – n.m.).

Cronica unei crime cu repetiție

Despre victimele mineriadei din 1991 nu s-a vorbit, însă, suficient. Aurica Crăiniceanu a fost împușcată în torace, la 25.09.1991, orele 18:00, cu o rachetă de semnalizare, în timp ce se întorcea de la cumpărături. Este transportată de urgență la Spitalul Clinic Municipal unde, al 18:20, i se stabilește următorul diagnostic: “Plagă împușcată în treimea superioară a hemitoracelui drept, colaps circulator, comă gr. I/II.” După zece minute, intră în operație, care va dura patru ore. Fișa consemnează existența a două orificii cu diametrul de 2 cm la nivelul pericardului drept și o arsură la nivelul pleurei mediastinale. După extragerea cartușului din lobul pulmonar drept, a rămas o cavitate cu pereții carbonizați. Cartușul avea un diametru de 3 cm și o lungime de 5 cm. Din sinusul costo-diafragmic drept se evacuează sânge și țesuturi carbonizate sub formă de zgură și trei fragmente metalice neregulate de 3/1 cm. La nivelul peretelui toracic posterior, în dreptul spațiului V intercostal drept, a fost găsită o plagă de 4 cm diametru, ce cuprinde tot peretele, inclusiv coasta – dispărută fragmentar.

Cuvântul care îngrozește

Medicul chirurg M.M. declară: “Este pentru prima dată în viața mea, când văd așa ceva. Vă rog să mă credeți, că era poate de preferat să se tragă cu cartușe de război, decât să se recurgă la astfel de metode, de distrugere a individului. Pe timpul revoluției, am operat plăgi produse de gloanțe explozive. Dar nici măcar un glonț exploziv nu făcea asemenea ravagii!” La 30.09.1991, orele 10:00, dl. Mihai Nicolescu, directorul Spitalului Municipal, încă mai deținea cartușul extras din pieptul Auricăi Crăiniceanu, pe care l-a prezentat reporterului nostru. Peste o jumătate de oră, un echipaj al Procuraturii ridică corpul delict, inclusiv glonțul extras din bărbia minerului Mircea Petcu, din Lupeni. Cei din Procuratură erau de fapt, de la SPP. Aurica Crăiniceanu a supraviețuit 15 ore și a decedat prin stop cardiac. Avea 27 de ani și 2 copii minori.

Viitor de fosfor țara noastră are

Andrei Frumușanu este împușcat cu aceeași armă, un aruncător de grenade miniaturizat, montat sub țeava unui pistol mitralieră AKM, din dotarea SPP. Martora Gavrian Maria declară: “Mă aflam la 2 – 3 pași de Andrei, când a explodat petarda. I-a luat foc cămașa. La Spitalul de Urgență l-au primit datorită insistențelor mele, în jurul orelor 22:00. Când s-a deschis ușa, am observat cum sângele îi țâșnea pur și simplu din rană. În acel moment, doctorul i-a pus cearșaful pe cap”. Daniel Popescu, președintele LSR, a redactat un comunicat, referitor la asasinarea lui Frumușanu, pe care l-a remis redacției “Actualități” a TVR. Pentru că Direcțiunea Televiziunii a refuzat să dea comunicatul pe post, studenții au lipit, la 03.10.1991, afișe xerox, pe stradă, prin care chemau populația Bucureștiului la înmormântarea lui Frumușanu. Daniel Popescu, președintele Ligii Studenților, și Alexandru Andrei, vicepreședinte, au fost arestați de armată și ținuți în arestul Poliției Capitalei, până la 4 octombrie 1991, orele 3:30.

Din jurnalul de operațiuni al lui Dumitru Iliescu, șeful SPP

Tot în zilele acelea au mai fost rănite de SPP încă 30 de persoane, luate în evidența Spitalului Clinic București, până la 27.09.1991, ora 19:00: Ion Mănar, 65 ani, plagă prin împușcare, regiunea temporală stângă, membru inferior stâng; Zaharia Stoian, 58 ani, București, plagă împușcată; Ioana Dumitru, 29 ani, București, plăgi și arsuri multiple prin explozie petardă la ambele gambe; Valentin Rusan, 18 ani, București, corp străin în regiunea coapsei stângi; Petre Stănciulescu, 61 ani, București, multiple plăgi contuze la gamba stângă, plagă complexă la gamba stângă prin explozie; Mariana Dumitrașcu, 34 ani, București, plagă explozie petardă, regiunea occipitală și coapsa stângă; Nicolae Diaconescu, 62 ani, București, arsură prin explozie, gr. II, regiunea scapulară stângă; Cristian Rădulescu, 54 ani, București, plagă prin explozie, regiunea parietală dreaptă; Venturini Sandrino, 34 ani, București, plăgi prin explozie, regiunea frontală etc., etc.

De ce ne tragi clopotele, Mitică?

Majoritatea accidentelor a provenit prin arsuri cu gaze lacrimogene sau toxice, arsuri și plăgi provocate de explozia petardelor și plăgi prin împușcare. Dacă în SPP n-ar fi existat fricțiuni, maiorul criminal Dorel Gabor rămânea ascuns, pentru totdeauna, sub pulpana generalului Mitică Iliescu. Faptul că inculpatul Gabor compare în boxă, acuzat de omor deosebit de grav, alaturi de Marian Constantin, acuzat de favorizarea infractorului, fals și uz de fals, demonstrează că serviciile noastre de informații se calcă pe bătături de nu mai pot și, că doar din această învălmășeală, mai pot să iasă la iveală o mulțime de:

Adevăruri incomode

Cum ar fi, de exemplu: folosirea substanțelor toxice de luptă, de către SPP și trupele MApN, în timpul mineriadei din septembrie 1991, interzise prin Convenția de la Geneva. Astfel, UM 01642 (Comandamentul Trupelor Chimice) a echipat stolurile de luptă ale SPP, cât și pe cele ale Regimentului 1 Mecanizat, cu 5960 petarde cu cloropicrină (triclorinitrometan) o substanță de luptă asfixiantă, deosebit de toxică, ce provoacă panică și dezorientare. Deși cloropicrină figurează pe lista nr. 3, litera A, a substanțelor toxice de luptă interzise prin Convenția de la Geneva, a fost totuși folosită, după cum urmează; 16 – 20 decembrie 1989 – Timișoara; 21/22 decembrie 1989 – București; 13 – 15 iunie 1990 – zona Pieței Universității, a Casei Centrale a Armatei și a MI; 25 – 27 septembrie 1991 – Piața Victoriei, Piața Romană, tinda Palatului Cotroceni. În raportul nr. 53/11.01.1991, înregistrat la UM 01642, un colectiv de cercetători în chimie militară a atras atenția asupra riscurilor folosirii în continuare a cloropicrinei. Totuși, substanța a fost refolosită, pentru debracarea guvernului Roman, sub formă de nicloran. Responsabil pentru această stare de fapt este gral. mr. dr. Dogaru Ștefan, unul din numeroșii pioni prin care regimul KGB-istului Ion Iliescu a îngenuncheat România.

Articol preluat din “Academia Cațavencu”, nr. 202/1995

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substanţe toxice de luptă interzise prin Convenţia de la Geneva”

 1. Cum facea Mafia legea in Romania guvernata de partidul KGB-istului Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2016 at 12:05

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 2. Cum colcaia PSD-ul de agenti KGB in anii 1990 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2016 at 12:38

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 3. Cum a fost penetrat PNTCD-ul de reprezentantii ceausismului multilateral inapoiat | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 9th, 2017 at 16:25

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 4. Militieni si procurori care i-au ajutat de mineri si securisti sa distruga imaginea Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 8th, 2018 at 18:45

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 5. Cum dadea mafia PSD-ista cupoane la tot cartierul, de-au disparut intreprinderile de stat una cate una | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 9th, 2019 at 19:54

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 6. Minerii, hoarda care a devastat Romania in anii 1990 | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 23rd, 2019 at 19:57

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 7. Cum au sprjinit, in 1999, patrihotii lui Vadim Tudor, si nu numai, hoardele mineresti montate pe distrugerea Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 23rd, 2019 at 20:11

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 8. Cum luau tiganii Ion Iliescu si Adrian Nastase, in 1999, apararea minerilor care devastau Romania | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 25th, 2019 at 10:47

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 9. Din nou despre genocidul din 14 – 15 iunie 1990, mineriada sângeroasă pusă la cale în laboratoarele KGB-ului | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2019 at 16:20

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 10. Alti complici si sustinatori ai mineriadei din 1999 | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 16:11

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 11. Cum a fost Valea Jiului jefuita de teroristul Cozma Miron | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 16:59

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

 12. Unde s-au dus banii de spitale si autostrazi: in subventionarea minelor nerentabile si a minerilor teroristului Miron Cozma | A șaptea dimensiune says:

  mai 7th, 2019 at 18:37

  […] La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin… […]

Adauga un comentariu