Despre România (ne)capitalistă

miercuri, mai 25, 2022 6:02
Posted in category Mass-media

Citat Octavian GogaCapitalismul nu înseamnă să iei de la cei care muncesc şi să dai la leneşi, ci să creezi şanse egale pentru toţi de a avea un nivel de trai decent, iar cei care merită, datorită talentului şi/sau inspiraţiei în afaceri, chiar de a ajunge bogaţi.

România nu a fost niciodată, după decembrie 1989, o ţară capitalistă în sensul strict al cuvântului, pe modelul capitalismului occidental.

România a fost în ultimii 30 de ani o oligarhie securisto-comunisto-infracţională, unde un grup restrâns de privilegiaţi, majoritatea provenind din fostul Partid Comunist şi din fosta Securitate, a pus mâna pe resursele ţării şi le-a folosit în scop personal.

Nu se poate vorbi de şanse egale într-o ţară în care olimpicii emigrează, iar analfabeţii guvernează.

Nu ar fi plecat peste 6 milioane de români din ţară dacă oligarhia roşie nu ar fi transformat România într-o afacere privată, unde privilegiaţii fac ce vor (îşi dau pensii speciale, de exemplu), iar banii produşi din munca românilor sunt folosiţi pentru huzurul castei roşii, putrede şi corupte.

Statul român oligarhic este duşmanul cetăţeanului, deşi este finanţat din munca cetăţeanului. Statul român există pentru a-i umili pe cetăţeni, furându-le banii pentru averile baronilor, nu pentru a-i proteja pe români.

Statul român oligarhic îşi ucide cetăţenii în spitale cu viermi şi pe drumuri de rahat, dar obligă cetăţenii să plătească taxe şi impozite pentru privilegiile baronilor din politică.

Statul hoţ şi mafiot din ultimii 30 de ani trebuie dărâmat şi înlocuit cu un stat capitalist autentic, în care să funcţioneze egalitatea sanselor, iar meritocraţia să primeze.

Vrem un stat pentru copiii şi nepoţii noştri, nu un stat pentru huzurul baronilor din politică şi administraţie (centrală şi locală).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu