Domnul Petre Roman a fost destept, deoarece romanii care l-au votat au fost multi si prosti

miercuri, noiembrie 8, 2017 21:23
Posted in category Mass-media

De la stanga: Ion Iliescu si Petre RomanÎntre liderii noştri politici, Petre Roman are destinul cel mai coerent. Petre Roman e atât de coerent în duplicitate, încât, dacă până la el duplicitatea a fost numai o practică, datorită contribuţiei sale sistematice, poate să devină: program de partid, ştiinţă şi ideologie, direcţie morală, parte în afaceri şi fapt de istorie.

Petre Roman nu-i nici ciubucar, nici naiv, nici utopist. E un calculat şi un orientat. Într-o viaţă politică de azi pe mâine, Roman e singurul politician acţionând de ieri pe poimâine. Prin Petre Roman, duplicitatea devine realizarea de referinţă a complicităţii. Petre Roman e al doilea om în stat (era perioada 1996 – 2000), indiferent ce se întâmplă cu primul.

E adjunctul inventat de Stalin: e “vicele”, din cauza căruia “primul” plăteşte toată consumaţia. E contradicţia neantagonică de care pomenea Lenin. E lupta contrariilor din filozofia lui Marx. E plus valoarea din dialectica lui Engels. E fiul cel mai talentat al lui taică-său.

Petre Roman nu e un individ mai băftos la câştig decât alţii. El e însăşi unitatea de măsură a pierderii, decontată ca profit. Petre Roman e oportunitatea pe care soarta îşi potriveşte pârghia, cu care mută timpul din loc. E singurul om cu o linie de caracter definită, în zece ani de dibuială în reacţii şi aiureală-n trăiri.

Petre Roman nu a trădat pe nimeni. Petre Roman e preocupat numai de câştigul lui Petre Roman. Petre Roman are o patrie, acolo unde e bine. În România, e vremea lui Petre Roman şi aici e patria lui. Petre Roman e deştept deoarece noi suntem încă mulţi şi proşti. (“Academia Caţavencu”, nr. 378/1999)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Domnul Petre Roman a fost destept, deoarece romanii care l-au votat au fost multi si prosti”

  1. Agentul KGB Mihai Caraman a fost numit de duetul kominternist Petre Roman – Ion Iliescu şef al SIE in perioada 1990 – 1992 | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 29th, 2019 at 6:41

    […] Domnul Petre Roman a fost destept, deoarece romanii care l-au votat au fost multi si prosti […]

Adauga un comentariu