Dumnezeu cu mila, popa cu vila

vineri, martie 22, 2019 17:40
Posted in category Mass-media

ReligieOare câte case poate construi un român din salariul lui (o întrebare din 2003, când prim-ministru era viitorul puşăriaş Adrian Năstase, iar Preşedintele României era nimeni altul decât KGB-istul criminal Ion Iliescu, aflat la al 4 –lea mandat; mai mult, salariul mediu în România era pe atunci de aproximativ 200 de dolari – n.m.)? Dar un preot?

Preotul bucureştean Grigore Andronescu pare să fi descoperit secretul construirii mai multor case într-o singură viaţă cumpătată şi dintr-un singur salariu. Astfel, unsul Domnului a reuşit să-şi construiască în câţiva ani o mândreţe de vilă, mare şi atotîncăpătoare, ce cuprinde căsuţe mici, construite pe verticală. Crescută în paradisul din apropiere de Corbeanca, vila (care se înalţă cât turla bisericii unde este preot) are mai mult de 20 de camere, la o singură ochire, din exterior. Cu siguranţă, numărul exact de camere numai Dumnezeu îl ştie. Pentru că, după cum spun vecinii, preotul rar calcă pe-acolo, că doar are şi casă parohială în Capitală.

Un alt preot, coleg de slujbă cu posesorul vilei de neam prost, ne-a mărturisit că preasfinţia sa nu poate fi găsit nici la vilă, nici la casa parohială, nici la biserică, pentru că este plecat în excursie. Din această realitate, paralelă cu învăţătura creştină, se poate înţelege un singur lucru: ca preot, nu contează cât de mare-i harul, important e cât de umplut e buzunarul. Buzunar umplut de credulii care pun semnul egalităţii între mântuirea sufletului şi banii daţi popilor pentru a-şi construi vile precum cea a preotului Grigore Andronescu. (Informaţii preluate din “Academia Caţavencu”, nr. 596/2003.)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: , ,

One Response to “Dumnezeu cu mila, popa cu vila”

Adauga un comentariu