Filme ce merită văzute (III)

duminică, august 14, 2022 14:12
Posted in category Educatie

Gladiatorul (film)Gladiator – Gladiatorul (2000); regia: Ridley Scott; cu: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen etc.

Note. Cinemagia.ro: 9,1 (4.490 de voturi); IMDB: 8,5 (1.472.741 de voturi).

Ce poţi să spui despre un film cu 5 premii Oscar în 2001, printre care Oscar pentru cel mai bun film şi Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, Russell Crowe!

Şi totuşi, iată câteva impresii, după ce am vizionat filmul de trei ori, în anii 2002, 2012 şi 2021.

Scenariul (nominalizat la Oscar) urmăreşte firul poveştii. Am oroare de filmele în care scenariul de atât de încâlcit încât, la un moment dat, nu mai reuşeşti să-l descifrezi.

Actori la nivel maxim de potenţial. În afară de Russell Crowe, în mod deosebit mi-a plăcut Joaquin Phoenix, în rolul împăratului roman Commodus, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Poate ar fi meritat chiar premiul Oscar.

Mesajul generos al filmului. Merită să mori pentru dreptate, pentru idealul în care crezi, pentru cei apropiaţi.

Un film ce merită văzut. Un film pe care nu-l uiţi şi care-ţi rămâne în suflet. Şi la care te gândesţi uneori, mai ales atunci când ai de făcut alegeri dificile.

Toţi suntem, într-un fel sau altul, gladiatori în această viaţă. Mai rămâne să slujim binele, să vedem dincolo de aparenţe, să avem puterea de a merge până la capăt.

Nu vă povestesc mai mult. Cei care încă nu aţi văzut filmul, vizionaţi-l. N-o să regretaţi!

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu