Filme ce merită văzute (II)

joi, august 11, 2022 7:16
Posted in category Educatie

Heat - ObsesiaHeat – Obsesia (1995); regia: Michael Mann; cu: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, John Voight, Tom Sizemore, Natalie Portman, Ashley Judd, Danny Trejo etc.

Note. Cinemagia.ro: 8,6 (1092 de voturi); IMDB: 8,3 (643.429 de voturi).

Ce ai face dacă eşti Neil McCauley (Robert De Niro), spărgător profesionist de bănci, nu un găinar oarecare, mai ai o oră până la libertate totală (aeroport), ai în maşină suficient de mulţi bani pentru a trăi liniştit până la adânci bătrâneţi şi, poate cel mai important, ai alături persoana iubită?

Bun, ca să spunem lucrurile până la capăt, Neil McCauley dintr-un film de excepţie, considerat de foarte multă lume o capodoperă cinematografică, are şi o dilemă morală: prin plecarea sa, rămâne nepedepsit un mare ticălos, un nenorocit care a încălcat deontologia profesională a echipei sale, ce consta în ceva simplu: să nu ucizi, ci numai să iei banii. Pentru a afla ce face Neil McCauley, vedeţi filmul.

Trecând în tabăra oamenilor legii, Vincent Hanna (Al Pacino), detectivul de la secţia jafuri/omoruri a LAPD-ului, are o viaţă personală complicată, dar profesional este pe culmi. Realizează că are de-a face cu o echipă de spărgători de bănci profesionişti şi încearcă să se ridice la înălţimea inteligenţei lor. Dacă reuşeşte sau nu, se poate afla doar vizionând filmul.

Un film mare, un film pe care nu-l uiţi niciodată. Şi cum ai putea uita un film în care joacă cei mai buni actori ai acelor vremuri: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer etc. Un film despre onoare, libertate, sacrificiu, iubire şi jertfă. Un film despre familie, demnitate, dreptate, adevăr. Un film de nota 10.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu