Merită să trecem de la Google Chrome la Mozilla Firefox?

duminică, ianuarie 26, 2020 10:09
Posted in category IT

BrowserPe plan mondial, conform gs.statcounter.com, piaţa browser-elor este dominată clar de Google Chrome, browser folosit, în decembrie 2019, de 63,62% dintre utilizatorii Internetului, acesta fiind urmat, la mare distanţă, de Safari (17,68%), Mozilla Firefox (4,39%), Samsung Internet (3,46%), UC Browser (2,87%), Opera (2,28%). Ca fapt divers, Internet Explorer, browser-ul celor de la Microsoft, nici nu apare în clasament. În România, Google Chrome are un procent şi mai mare, respectiv 70,81%, adică aproape trei sferturi dintre utilizatorii de Internet din România preferă browser-ul celor de la Google (Safari stă mai prost, cu doar 9,98%, în timp ce Firefox are ceva mai mult, respectiv 6,81%).

Şi totuşi, există motive întemeiate să trecem la Mozilla Firefox. Personal, am folosit acest browser un număr de ani şi cred că merită folosit în continuare. Iată aici câteva motive pentru care Firefox nu trebuie abandonat definitiv. Dintre ele, poate cel mai important este consumul de resurse. E adevărat, Chrome-ul oferă nişte avantaje, dar consumă foarte multă memorie, în comparaţie cu Firefox (cu aproximativ 30% mai mult).

Până una alta, cei de la Google au dat lovitura cu acest browser, apărut în 2008 şi care, iată, în 12 ani aproape că nu are concurenţă. Iar ca să realizăm forţa financiară a companiei Google, trebuie amintită o ştire recentă care spune că, în ianuarie 2020, Alphabet, compania-mamă a Google, a ajuns la o capitalizare de piaţă de 1.000 miliarde dolari, pentru prima dată în istoria companiei, devenind a patra companie de tehnologie din SUA care reuşeşte să treacă de acest prag psihologic (Sursa informaţiei).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu