Cum navigăm offline cu Firefox

vineri, ianuarie 11, 2013 19:46
Posted in category IT

FirefoxPentru azi am ales un subiect porno (așa-i că deja ați căscat ochii cât sarmaua). Mi-am zis că simpla navigare online e un lucru prea banal și mic-burghez, plictisitor, convențional și multe alte cuvinte care exprimă sila crâncenă de-a țopăi din site în site, strâns legat de cablul de net sau de cheful de muncă al rețelei wireless. Prin urmare, soluția e simplă: apucați paginile de bermude și dati-le jos!

Evident, prima idee care vine în minte e un banal site downloader, tipul de progrămel care umple netul până la refuz și, cu mici excepții, funcționează la fel de bine ca un televizor color românesc. În plus, un asemenea soft e la fel de banal ca și navigarea în sine. Cu alte cuvinte: să-l folosiți bine, că e nevoie de oameni capabili să descrie perfect trasee nautice de tipul “din lac în puț”. Deci nu.

Dacă tot aveți chef de navigare offline, atunci măcar s-o faceți cu stil. Și ce poate fi mai stilat (și mai greu de înțeles pentru hoardele de utilizatori tip “Gugăl – țâțe – bun!”) decât un banal și practic PDF, salvat și scos la înaintare în momentul prielnic?

Mai întâi m-am jucat cu Web2PDF Converter, o extensie disponibilă la un simplu click. Butonul tronează demn în partea din dreapta-sus a browser-ului, așteaptă să fie accesat, vă duce în pagina de conversie, așteptați puțin, gata, jucăria vă așteaptă cu trei opțiuni de utilizare: Download PDF File/Wiew in Google Docs/Store in Share PDF Online. Frumos, elegant, simplu, dar nu destul, că de aia am căutat și o alternativă.

PDFMyURL tranșează problema în dulcele stil clasic al navigatorului profesionist: click dreapta pe link-ul dorit, PDF This URL, adio și n-am cuvinte. Merge șnur, lectură plăcută. (Dan Darie, Academia Cațavencu)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cum navigăm offline cu Firefox”

 1. Fișiere .exe inutile în Windows | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 18:14

  […] Cum navigăm offline cu Firefox […]

 2. Războiul browser-elor în 2012 | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 18:30

  […] Cum navigăm offline cu Firefox […]

 3. YouTube într-o altă prezentare | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 18:40

  […] Cum navigăm offline cu Firefox […]

Adauga un comentariu