Monica Macovei – cel mai bun ministru al Justiţiei de după decembrie 1989

marți, septembrie 19, 2023 18:47
Posted in category Justitie

Monica MacoveiMonica Macovei este singurul ministru din România pentru care s-a ieşit în stradă, în momentul în care s-a aflat despre iminenta sa demitere din Guvernul României, de către mafiotul Kakalin Popescu Tăriceanu, premierul de atunci al României, la cererea PSD = ciuma roşie.

Monica Macovei, adusă în Guvernul României de Traian Băsescu, a avut ideea înfiinţării DNA-ului, astăzi, în 2023, pus pe butuci de mafioţii din această ţară, cu acceptul turistului numărul 1 al României, numitul Iohannis Klaus, zis şi Muianis (evident, muia am luat-o noi, cei care am crezut că, votându-l pe acest individ, justiţia din România va fi protejată de ingerinţa politică şi că mafioţii şi corupţii din România vor ajunge după gratii).

Monica Macovei, ca parlamentar european, a susţinut ideea înfiinţării Parchetului European, al cărui procuror-şef este astăzi Laura Codruţa Kovesi.

Am votat-o pe Monica Macovei în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, dar „boborul” român, în marea sa „înţelepciune”, a decis ca în turul 2 să ajungă (re)numiţii Victor Viorel Ponta, Puie Monta pentru o parte importantă a electoratului, şi Klaus Iohannis, Muianis pentru câteva milioane de români, care se simt trădaţi de acest turist inutil al României.

Care era imaginea Monicăi Macovei la începutul anului 2005, atunci când se pregătea să se aşeze în fotoliul de ministru al Justiţeii, vedem într-un scurt material de presă prezentat mai jos.

Monica Macovei le va veni de Haga judecătorilor neeuropeni, nu şi primarilor

Protestez pe această cale faţă de numirea doamnei Monica Macovei în funcţia de ministru al Justiţiei. Pentru mine, personal, această investitură e un atac la propriul meu portofel. Mă simt de parcă am fost buzunărit în autobuz. Cu o asemenea ministresă corectă, hotărâtă să dea Justiţiei noastre blazon european, teoretic, se vor respecta cu sfinţenie legea şi Constituţia.

Şi deci nu voi mai avea despre ce ilegalităţi în ale dreptului la proprietate să scriu. Vă daţi seama, dacă toţi foştii proprietari îşi vor primi înapoi în instanţă imobilele confiscate de comunişti, rubrica aceasta va fi demolată. Da, m-aţi omorât, mi-aţi luat pâinea şi iartul de la gură cu miniştrii voştri corecţi!

Norocul meu că în România aleşii locali sunt mai tari ca Justiţia. Degeaba retrocedează instanţele un imobil, dacă primăriile, consiliile locale nu respectă deciziile judecătoreşti. Şi fiindcă am început cu Monica Macovei, să-l introducem în scenă şi pe cel care a avut ideea numirii ei în funcţia de ministru, Traian Băsescu.

Să luăm un exemplu chiar din ograda lui Băsescu, mă rog, din Primăria Bucureşti. Instanţele au dat în 2004 câştig de cauză proprietarilor terenului din strada Calea Moşilor nr. 195, iar primăria s-a mulţumit doar să dea pas deciziei. Nu înainte de a juca însă la cacealma. Dând altcuiva în proprietate, pe şest, terenul respectiv: firmei Mobitex, care are pe teren câteva prăvălii. Acum, din punctul de vedere al Justiţiei, suntem în acest caz europeni, corecţi cu proprietarii, cum îi place doamnei Monica Macovei. Dar, din punctul de vedere al fostului primar Băsescu, suntem europenibili.

Mulţumesc în continuare tuturor primăriilor şi consiliilor locale care vor ţine piept justiţiarei Macovei. Voi mă scoateţi din foame! („Academia Caţavencu”, nr. 682/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu