România, o țară bolnavă (I)

sâmbătă, iunie 21, 2014 13:58

Citat Octavian GogaBolnavă de multe decenii (dac-o fi fost sănătoasă vreodată). Un imens spital reprezintă țărișoara noastră. Un spital în care (nu) se tratează moralitatea. Un spital în care pacienții râd, de exemplu, de victimele comunismului, de adevăr, de libertate etc. Medicii sunt puțini: o Monica Macovei, un Gabriel Liiceanu, un Andrei Pleșu etc. Dar nu pot face față numărului imens de bolnavi. Cei mai periculoși bolnavi sunt cei care apar la televizor. Ei răspândesc virsul bolii și la cei, teoretic, sănătoși. Din păcate, cei care au vaccinul (CNA-ul) nu vor să-l irosească, aplicându-l extrem de rar. Încet, încet, ne vom îmbolnăvi cu toții, dacă nu s-a întâmplat deja acest lucru. Vom considera minciuna, furtul, aruncatul gunoaielor pe oriunde etc. normalitate. Iată mai jos câțiva bolnavi, descoperiți de cei care urmăresc atenți evoluția bolii.

Mircea Coșea: „În comunism toată lumea avea frigiderele pline”

Acest Coșea, un grăsan antipatic, uită de foamea din comunism. Mă-ntreb de cine vorbește: de țiganii analfabeți care fac foamea, datorită exploziei democrafice în rândul acestor jeguri? E adevărat că în comunism o duceau mai bine, făceau speculă la greu, sub ochii milițienilor, iar românii erau trimiși pe șantierele patriei. În afară de țigani și boschetari, oare cine trăia mai bine în comunism, cu frigiderul plin? Să fi uitat acest gunoi numit Coșea de viața țăranilor români la CAP (Cooperative Agricole de Producție)? Aveai un animal și-l tăiai, te sălta Securitatea. Toate animalele trebuiau predate statului, altfel de mânca pușcăria. După ce prășeai din greu un an agricol la CAP, ți se dădea, în bătaiei de joc, atât cât să nu mori de foame. Iar acest jeg numit Mircea Coșea își permite să mintă la televizor. Și nu este un cioban sau țigan oarecare. Nuuuu. Este fost ministru, profesor și cel mai mare traseist din politica românească. După ce a lins și pe stânga și pe dreapta, dar stă pe tușă, măcar să mănânce căcat la televizor. Și unde se mănâncă rahat cel mai bine? Normal, la Romania TV. Și ar mai fi un lucru: cum puteai avea frigedurul plin în comunism, din moment ce se întrerupea curentul electric? Presupunând prin absurd că aveai frigider (nici așa ceva ne se prea găsea) și alimente în el, acestea oricum s-ar fi stricat în lipsa curentului electric.

Îmi amintesc de perioada în care eram student și mai ajungeam pe acasă, la țară, în vacanțe. Prin 1988, 1989, erau săptămâni întregi în care nu era curent electric. Stăteai la lumânare sau la lămpi din acelea cu gaz. Dacă erai singur acasă, simțeai că înnebunești în lipsa unei cărți interesante. Așa s-a trăit în comunism, iar acest Coșea are nesimțirea și tupeul de cretin ordinar să vândă gogoși la televizor. Aceștia au guvernat România de-au distrus-o din temelii. De la aceștia așteptăm noi o țară ca afară. Hai să fim serioși. Să nu ne facem iluzii, pentru a evita suferința de după. Rămâne o singură concluzie, cea din titlu: România, o țară bolnavă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “România, o țară bolnavă (I)”

 1. România, țara de jaf a PSD-iștilor says:

  august 6th, 2014 at 9:17

  […] România, o țară bolnavă […]

 2. Bolșevicii din România s-au metamorfozat în daci, naționaliști, atei și alte specii | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2016 at 19:06

  […] România, o țară bolnavă (I) […]

 3. De ce Monica Macovei | A șaptea dimensiune says:

  august 26th, 2016 at 18:47

  […] România, o țară bolnavă (I) […]

Adauga un comentariu