Naveta spațială Lucy a NASA va transporta o capsulă a timpului pentru viitorii pământeni

marți, iulie 20, 2021 10:21

Nava spatiala LucySperanța este ca o civilizație umană viitoare va găsi mesajul navei spațiale.

Specialiştii NASA au instalat o capsulă a timpului pe nava spațială Lucy la sfârșitul săptămânii trecute, destinată viitorilor astro-arheologi, cei care ar putea să o recupereze și să o interpreteze. Capsula timpului conţine, printre altele, mesaje ale laureaților Nobel și ale unor muzicieni celebri, precum și o descriere a configurației sistemului solar.

Data la care se așteaptă lansarea navei spațiale este 16 octombrie 2021.

La fel ca sondele Pioneer și Voyager, Lucy va transmite un mesaj oricui o va intercepta şi decripta. Dar, în timp ce sondele anterioare au mesaje destinate extratereștrilor, deoarece au fost lansate către spațiul interstelar, Lucy va rămâne în sistemul solar. Capsula sa de timp va fi pentru viitorii oameni, de aceea au fost incluse mesaje de la laureați ai premiului Nobel, laureați ai poeților și muzicienilor, potrivit unui comunicat al NASA. Capsula timpului a fost instalată pe Lucy pe 9 iulie, în Colorado, unde ambarcațiunea este în curs de pregătire finală înainte de lansarea programată în toamnă.

Capsula timpului include citate ale liderului pentru drepturile civile Martin Luther King Jr., autori și poeți, printre care Orhan Pamuk, Louise Glück, Amanda Gorman, Joy Harjo și Rita Dove, oamenii de știință Albert Einstein și Carl Sagan și muzicieni, inclusiv toți cei patru Beatles și chitaristul Queen, plus astronomul Brian May. Mesajele vorbesc despre speranță, dragoste, ceruri, memorie culturală și eternitate. O listă completă poate fi găsită pe site-ul Lucy (https://lucy.swri.edu/LucyPlaque.html).

Odată lansată, nava spațială Lucy va rămâne pe o orbită stabilă, călătorind între Pământ și asteroizii troieni lângă Jupiter, sute de mii de ani, dacă nu milioane.

Via Gizmodo.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu