Nepotismul la mafioţii din PSD

joi, aprilie 15, 2021 19:49

Mafia PSDÎn 2004, Dan Ioan Popescu (DIP), ministru în guvernul celui mai corupt premier din istoria României, Adrian Năstase, şi-a privatizat nepoata

Cum au privatizat Năstase şi DIP-ul Petrom, numai ei ştiu. Public s-a dat un preţ, mic pentru unii, foarte bun în opinia altora, adică a PSD-ului. Până când se vor cunoaşte clauzele contratului de privatizare, va mai curge multă benzină pe conductele Petrom.

De la un robinet al unei astfel de conducte au susurat câţiva litri de date despre privatizare şi – na! – Rafinăria Brazi-Petrobrazi. În acea rafinărie se făcea că lucrează, de mai multe zeci de ani, o ingineră foarte de treabă, Antoneta Manea. Mulţi ani a stat dosită prin ungherele din spatele rafinăriei, la punctul de termo-hidro, care dădea rafinăriei apă caldă şi rece, abur etc.

Timpul a trecut, vremurile politice s-au mai schimbat şi ele, şi inginera aceea simpatică a ajuns director al secţiei termo-hidro. Mult timp a stat şi în acest post cald, rece, aburitor, conform serviciilor pe care le presta.

Curând, adică de vreun an (în 2003 – n.m.), inginera cu pricina a prins postul cel mai fierbinte, cel de director general al Petrobrazi. Cum explicaţiile nu au încetat să apară, inginerii din rafinărie (alţii, dar la fel de simpatici şi, poate, mai bine pregătiţi decât ea) au început să dezlege nişte mistere petrochimice.

Cum ar fi avansarea bruscă la Centrala Petrom a fostului director, Soare, şi faptul că doamna director Manea, o femeie respectabilă, este un cunoscut simpatizant PSD.

Şi de parcă nu ar fi fost suficient, chiar tovarăşul Dan Ioan Popescu a fost văzut deseori în vizită pe acasă pe la dumeaei. Fapt care i-a împărţit pe ingineri în două tabere. Unii spun că nu e de mirare, alţii care (ne) spun că e normal ca tovarăşul ministru să-şi viziteze din când în când nepoata. Trăiască unchiu’ şi privatizarea! (“Academia Caţavencu”, nr. 660/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu