Cum castiga Dan Voiculescu un miliard de lei vechi pe zi tranzactionand energie cumparata ieftin

duminică, noiembrie 8, 2015 9:25
Posted in category Mass-media

Dan VoiculescuSecuristul puscarias Dan “Felix” Voiculescu, cel mai mare mafiot de după 1989

În 2006, Ministerul Economiei era condus de Partidul Umanist din România, prin Codruț Sereș, una dintre păpușile lui Dan Voiculescu. Dorind să schimbe directorii de la complexurile energetice Turceni și Rovinari și să pună oameni supuși total lui Voiculescu, Sereș a comandat un control la sânge privind contractele prin care așa-numiții “băieți deștepți” cumpărau energie la prețuri infime, din Gorj, și o revindeau altor societăți ale statului, gen Electrica, la tarife uriașe.

Imediat ce a primit raportul privind acel control, Sereș a anunțat că va schimba directorii complexurilor energetice, dar a refuzat să dezvăluie public care sunt “băieții deștepți” implicați în tranzacționarea cu energie de la Turceni și Rovinari. Raportul indica un prejudiciu de circa 15.000 de miliarde de lei!

Ponta despre Voiculescu: „Câștigă un miliard de lei net pe zi din energia cumpărată de la Turceni și Rovinari, în timp ce angajații sunt disponibilizați”

Tot în 2006, Victor Ponta se afla la primul său mandat de deputat de Târgu Jiu. Pe fondul refuzului lui Sereș de a face public raportul corpului de control, Ponta a dezvăluit că documentul este ținut “la secret”, deoarece Dan Voiculescu, șeful de partid al ministrului Economiei, câștiga zilnic un milliard de lei net cumpărând ieftin energie de la Turceni și Rovinari și vânzând-o, apoi, către diverși consumatori. Într-o conferință de presă “fulminantă”, din 31 mai 2006, Ponta a declarat că “în timp ce combinatele Turceni și Rovinari disponibilizează angajați, exact ministrul Codruț Sereș aprobă contracte preferențiale acordate prin negociere directă, și nu prin licitații, cu firmele controlate de Voiculescu și de fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu.” Cu același prilej, Ponta a cerut și înființarea unei comisii parlamentare de anchetă.

Cum i-a închis gura Voiculescu lui Ponta

Lui Victor Ponta i s-a făcut loc, alături de Casa de Avocatură Șova, între “băieții deștepți” care s-au îmbogățit din contractele suspecte încheiate cu complexurile energetice Turceni și Rovinari, doar după ce a dezvăluit public că Dan Voiculescu câștiga un miliard pe zi tranzacționând energia cumpărată ieftin din Gorj. Imediat după aceea, Casa de Avocatură Șova, în cadrul căreia Victor Ponta activa ca senior – partener, a primit milioane de euro de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, în schimbul unei asistențe juridice îndoielnice.
Mai mult, se pare că primul contract a fost semnat de Casa Șova cu Complexul Energetic Turceni, chiar în timp ce Victor Ponta investiga activitatea colosului energetic, ca membru al unei comisii parlamentare de anchetă, constituite la solicitarea sa expresă!

Voiculescu despre Ponta: “Un diletant! E străin de ce se întâmplă în România!”

În replică, Voiculescu a negat tot și l-a catalogat pe Ponta drept “un diletant care nu știe că piața energiei s-a liberalizat! Nu știu ce pregătire are domnul Ponta, dar dovedește că e străin de ce se întâmplă în România!”

Cum a mușamalizat Ponta ancheta comisiei parlamentare după ce și-a luat partea de la complexurile energetice Turceni și Rovinari

Comisia lui Ponta n-a găsit nimic ilegal. Consultând site-ul Camerei Deputaților am constatat că, timp de zece ani, Ponta n-a avut nicio interpelare referitoare la complexurile energetice din Gorj. L-am găsit, însă, ca membru al Comisiei de anchetă parlamentară pentru analiza activității Ministerului Economiei și Comerțului, înființată în decembrie 2006. Această comisie a evaluat tranzacțiile ilegale de energie de la Turceni și Rovinari până le-a mușamalizat pe deplin, Victor Ponta pierzându-și tot elanul de justițiar cu care se răsculase împotriva lui Dan Voiculescu.

Site-ul Camerei Deputaților nu prezicează când și-a încetat activitatea comisia parlamentară din care făcea parte Victor Ponta. Cert este că la puțin timp de la înființarea acelei comisii, Casa de Avocatură Șova, în cadrul căreia Victor Ponta activa ca senior – partener, a semnat un prim contract de asistență juridică cu Complexul Energetic Turceni. Potrivit DNA, atât acest contract cât și următoarele au fost încheiate “prin încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice și a celor privind buna gestiune financiară.”

În context, sunt indicii că în timp ce investiga, ca membru al comisiei parlamentare de anchetă, contractele “băieților deștepți” cu complexurile energetice din Gorj, Victor Ponta a devenit el însuși beneficiar al unor astfel de contracte.
Legătura directă dintre Ponta și Casa de Avocatură Șova, deși negată vehement și incoerent de Dan Șova, rezultă chiar din declarația de interese din 2007 a actualului premier.

Mai mult, lucrurile devin și mai clare după ce observăm că Ponta n-a câștigat niciun ban ca avocat înainte ca complexurile energetice din Gorj să înceapă să îndese milioane de euro în conturile Casei de Avocatură Șova.

Potrivit declarațiilor de avere ale premierului, primii bani, ca avocat, i-a câștigat în 2007, anul în care a debutat relația comercială dintre Casa Șova, Complexul Energetic Turceni și, respectiv, Complexul Energetic Rovinari.

Reamintim că printre cei urmăriți penal de DNA în Dosarul Șova se numără și Laurențiu Ciurel, fostul vicepreședinte al PSD Gorj, unul dintre semnatarii contractelor cu Casa Șova, din partea Complexului Energetic Rovinari. În contrapartidă, Ponta l-a impus pe Ciurel ca manager “apolitic” al Complexului Energetic Oltenia, funcție pe care o deține și în prezent.

Sursa (aveti si poze care dovedesc cele afirmate in material)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum castiga Dan Voiculescu un miliard de lei vechi pe zi tranzactionand energie cumparata ieftin”

 1. Marius says:

  noiembrie 9th, 2015 at 21:28

  Daca intreaga productie de energie electrica a Romaniei este de 60Twh pe an, adica 60.000.000.000 Kwh, adica 165.000.000 pe zi, la 30 de bani per Kwh, insemnand 50 de milioane de lei pe zi, pret final, la consumator, in intreaga Romanie, cum mama dracului castiga Voiculescu un miliard pe zi? Nici macar nu v-ati deranjat sa verificati tampeniile pe care le scoateti…

 2. Cornel Căruntu says:

  noiembrie 9th, 2015 at 21:34

  Asa a declarat Ponta (vedeti declaratia din material). Poate este vorba de 1 miliard de lei vechi. E adevarat ca Ponta este mitoman, dar ma gandeam ca, de data asta, spune adevarul.

 3. unu' says:

  noiembrie 9th, 2015 at 22:28

  Bai, Marius, esti postac ori esti dus cu capul? Clar ca e vorba de lei vechi, caci altfel afacerea nu ar fi rentabila! Daca ar fi lei noi, ar insemna ca si un magazin de paine ar vinde mai mult pe zi decat producatorii de electricitate

 4. Marius says:

  noiembrie 10th, 2015 at 0:22

  Da, bai unu’, sunt postacu’ lui Voiculescu. Nah, nu prea ma mai uit la antene, care si acum se exprima in lei vechi. Atata doar ca in perioada despre care-i vorba, erau deja aia noi. Acuma, ca tot mi-ai deschis ochii si tai patru zerouri, o suta de mii nici nu mi se pare prea mult. Cand vrei insa sa dai pe spate boborul, lasi acolo toate zerourile, ba mai bagi si in plus cateva. Ca cei de la antene: „pensioara minima e de 350 de lei in timp ce pe o sticla de sampanie dau beizadelele in cluburi zece milioane” totul in aceeasi fraza. Jurnalism profesional. Asadar sa mi se ierte confuzia intentionata:)

 5. Dovada faptului ca Dan Voiculescu fura cate un miliard de lei vechi pe zi | A șaptea dimensiune says:

  iunie 19th, 2016 at 10:20

  […] Cum castiga Dan Voiculescu un miliard de lei pe zi tranzactionand energie cumparata ieftin […]

 6. Victor Ponta, primul premier de dupa 1989 trimis in judecata in timpul mandatului | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 30th, 2016 at 12:59

  […] Cum castiga Dan Voiculescu un miliard de lei pe zi tranzactionand energie cumparata ieftin […]

Adauga un comentariu