Ortodoxia, mijloc sigur de îmbogățire

joi, iunie 27, 2013 17:13
Posted in category Educatie

Preabogatul patriarh DanielPe la începutul verii 2010, exista un afiș lipit pe toate ușile de bloc din parohia Postelnicul Firu din Craiova, prin care preotul-paroh Mihai Dincă încerca să-i înduplece pe enoriași să mai dea un ban pentru finisarea capelei pe care a înălțat-o alături de biserică. În toamna lui 2010, se putea raporta cu mândrie că edificiul cu finisaje minime, format din patru pereți, acoperiș, podele, tocărie și ferestre este gata, totul pentru suma de 4,5 miliarde de lei vechi, la o suprafață construită de 150 de metri pătrați, terenul fiind gratis. Este adevărat că unii enoriași, de meserie arhitecți și ingineri constructori, își cam dau coate spunând că pentru această sumă ar fi dat la cheie o vilă trăsnet cu suprafață construită de 300 de metri pătrați, dar asta e treaba lor. Nu prea are cine să-i asculte, fiindcă mitropolitul, care ar fi trebuit să trimită o comisie să verifice contabilitatea parohiei, participă la toate etapele de sfeștanie a capelei, încurajându-l pe Dincă, în a cărui cârcă stau mult mai multe acuzații.

Dintre ele este și mutarea la parohia Postelnicul Firu în urma descoperirii unor inginerii financiare la cea la care slujea anterior, ocuparea în întregime a casei parohiale, în condițiile în care are două apartamente în oraș, evaporarea aurului donat de enoriași pentru poleirea raclei în care este ținută mâna Sfântului Ioan cel Milostiv, toate acestea după ce fusese dat afară din Facultatea de Teologie.

Dar talentul său de gospodar nu este întrecut decât de cel de părinte spiritual al parohiei, nesfârșitele sale predici morale cu care reușește să oripileze băbuțele trecute mai pe lângă școală conținând, mai nou, o serie de găselnițe moderne. Un subiect predilect este cel al microcipurilor și al legăturii lor strânse cu Satana. Tot de Satana au fost doborâte și turnurile gemene din New York, deoarece președintele de atunci, domnul George W. Bush, este satanist în concepția lui popa Dincă.

Și ultima găselniță a popei Dincă este poziția sa fermă împotriva masoneriei, care stă la baza tuturor relelor ce se întâmplă la noi. Toate acestea vin să întărească cererea stringentă a preotului pentru încă o jumatate de miliard de lei vechi, cu care enoriașii trebuie să contribuie pentru pictura din interiorul capelei. (Academia Cațavencu)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Ortodoxia, mijloc sigur de îmbogățire”

 1. Războiul Securității împotriva României | A șaptea dimensiune says:

  martie 24th, 2015 at 21:39

  […] Ortodoxia, mijloc sigur de îmbogățire […]

 2. BOR, cea mai de succes afacere ilegală din România | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 19:49

  […] Ortodoxia, mijloc sigur de îmbogățire […]

 3. Suntem victimele trufiei și lăcomiei capilor bisericilor | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 19:57

  […] Ortodoxia, mijloc sigur de îmbogățire […]

 4. România: biserică tot mai bogată, stat tot mai sărac | A șaptea dimensiune says:

  iulie 26th, 2016 at 14:51

  […] Ortodoxia, mijloc sigur de îmbogățire […]

Adauga un comentariu