Cretin în sutană

luni, aprilie 1, 2013 20:03
Posted in category Educatie

ReligieAcest material nu se vrea un atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Nu cred deloc în superioritatea protestanților, față de ortodocși. Dimpotrivă, cred cu tărie că așa-numiții ‘pocăiți’ sunt, uneori, de o răutate inimaginabilă, contrar normelor Bibliei, pe care pretind că le repectă. Dar să trecem la subiect.

Subiectul este, din nou, religia în școală. Nu am nimic împotriva cultului ortodox, dar nu cred că, într-un stat laic, trebuie îndoctrinați elevii prin intermediul orelor de religie. Unul dintre argumente îl constituie și filmulețul de mai jos, unde un preot în sutană povestește elevilor sau studenților despre ‘știință’. Iar aceasta ar fi o ‘mare păcăleală’. Mai mult, acest cretin neagă adevărul evident: rotația Pământului în jurul Soarelui. Cum se poate așa ceva în 2013? Păi, se poate orice într-o țară unde preoții formeaza o castă aparte, precum acum sute de ani. Acești purtători de mașini scumpe și locuințe de lux încă mai cred în prosteala pe față a ‘boborului’, mai ales dacă turma este ignorantă. Doar preoții sunt cei mai câștigați de pe urma stării de înapoiere în care se zbat mulți români. Dacă ar trăi în România, Nicolaus Copernic ar fi interzis, ca în Evul Mediu întunecat, de către idioții în sutană ce pretind că luminează masele.

Credința este ceva personal, care transcende ființa. Nu poți avea o credință autentică dacă în adâncul sufletului tău nu este sădită sămânța pe care nimeni nu ți-o poate lua. Numai că, cel puțin pe aici, religia este un instinct de turmă, precum mersul la crâșmă. Am întrebat, în 2012, o colegă de serviciu, profesoară de religie (pentru completarea catedrei, prietenii știu de ce), dacă, în opinia ei, există ceva după moarte. Am rugat-o să fie sinceră. Știți ce mi-a spus? Dacă oameni mai deștepți ca ea cred în asa ceva, de ce n-ar crede și ea (este exact același tip de argument folosit de preotul din filmulețul de mai la vale). Adică turma hotărăste. Dacă turma hotărăște se te ardă pe rug, de ce să mai căutăm dovezi. Stimabila face la fel, probabil, și la ore. Nici măcar n-a încercat să argumenteze cu un citat din Biblie sau dintr-un sfânt, de care e plină religia ortodoxă. Nu-i așa că-i benefică predarea religiei în școală?! Scoate exact cetătenii care nu vor căuta nicioadată argumente (dovezi) atunci când vorbesc sau actionează într-un fel sau altul. Iar dacă ar fi să mergem cu absurdul mai departe, mă întreb dacă acest preot idiot știe că, în școlile din România, se studiază un obiect numit Fizica, acolo unde elevilor li se argumentează ce înseamnă reper și de ce tu, preot cretin, nu simți miscarea Pământului în jurul Soarelui. Iar acest prostovan, dacă ar citi dintr-un manual de fizică, ar afla și răspunsul: deoarece se mișcă odata cu Pământul, așa dupa cum, în mașină, nu-ți pui problema să-ți fuga scaunul de sub fund, chiar dacă mașina este în mișcare.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

18 Responses to “Cretin în sutană”

 1. Cristian says:

  aprilie 1st, 2013 at 21:51

  Este o idee pe care o împărtășește părintele în fapt. Sincer, nu o împărtășesc deși într-adevăr Sfinții de care amintea au scris aceasta. Sf. Vasile în Hexaemeron – PSB 17, pe la pg 75 parcă; Sf. Ioan Damaschin în Dogmatica sa cap. VII din a doua sa carte pe la pg. 63… le poți găsi pe net dacă vrei!
  Ceea ce mă frapează, este agresivitatea ta în scris. Știu că nu vrie să ataci Biserica, ai spus-o, dar îl desființezi pe săracul preot care doar și-a expus ideea. Dacă copii sunt deștepți, să facă diferența. Doar fac și fizică.
  Și până la urmă, poate a greșit, l-a luat valul, e firesc doar și tu greșești. Febra cuvântului la oamenii agitați e mult mai alizeică.

 2. 48 says:

  aprilie 1st, 2013 at 22:06

  cretin cu tastatura si mouse, opriti propaganda prostiei pe net

 3. Cornel Căruntu says:

  aprilie 2nd, 2013 at 21:34

  @Cristian: Tu chiar ai citit ce ai scris? Faptul ca zice nu-stiu-ce-sfant nu prea inseamna mare lucru in domeniul stiintei. Cum adica l-a luat gura pe dinainte, din moment ce toate cele trei minute a incercat sa aduca bezna in mintea celor care asculta. Poate BOR, maine-poimaine, neaga si gravitatia.
  @48 (48 e IQ-ul?): Hai sa-ti spun cine promoveaza prostia: cei ca tine, lasi din spatele anonimatului. Hai sa-ti ofer un filmulet cu idolii tai, preotii.

 4. Cristian says:

  aprilie 3rd, 2013 at 1:30

  Of firar de fizică să fie… dar câți din voi știți că Copernic a fost preot catolic? Deci împărtășiți descoperirea unui preot. Deci în/pe știința unui umil preot vă bazați voi! Ideea e în felul următor, acești Sfinți Părinți nu au spus ceva ieșit din comun, cu privire la acest subiect, ci au spus ceea ce se știa în domeniu de știință pe vremea aceea. Deși cu mult înaintea Sf. Vasile cel Mare, Philolaos a spus că pământul se învârte în jurul soarelui, nu a fost acceptată ideea lui, până la acest Copernic. Iar de la el până astăzi, asta se știe. Astfel întrucât, BOR nu are cum să nege gravitația sau heliocentrismul, pentru că e împotriva legilor firii.
  Cu privire la acel preot agresiv, aș putea să-l apăr spunând că este posibil ca acel copil să-l fi înjurat de mamă. În această situație ar fi puțin îndreptățit. Dar cum cu siguranță nu s-a întâmplat așa, spun că da, acel om nu e bun de pedagog, de dascăl.
  Cu privire la acel popă prost în sutană, care face de râs haina pe care o poartă, respectiv a Răstignitului, patriarhul Daniel, din ce știu eu, a dat comunicat de presă, spunând că aparține bisericii ucrainești, deci un fel de ruteni, refugiați în nordul țării noastre. Nu face parte din monopolul nostru călugăresc român.

 5. Cornel Căruntu says:

  aprilie 3rd, 2013 at 13:51

  @Cristian: Jignesti, prin afirmatiile tale, inteligenta celor care ajung pe acest site. Adavarurile stiintifice de azi nu se bazeaza numai pe intuitia lui Copernic: intre timp oamenii au ajuns in Cosmos, sunt sateliti etc. Daca toata omenirea s-ar fi bazat pe sfintii de care tot amintesti, am fi si azi in copac si am manca numai banane. Esti un tip inteligent, de ce nu-ti folosesti ratiunea? Si daca tot m-ai provocat, iata inca doua filmulete cu demolatorii civilizatiei de tip occidental in Romania, preotii.
  Preot pe post de popa-prostu’:

  Legile din Romania sunt pentru fraieri, iar preotii nu sunt fraieri, hai noroc, hic

  Si ar mai fi ceva: este gresit ‘firar’, corect fiind ‘fire-ar’ sau ‘fir-ar’.

 6. Cristian says:

  aprilie 3rd, 2013 at 20:48

  Mulțumesc de corectare! Recunosc, m-am cam grăbit. Cert este că nu sunt singur. Aruncă-ți puțin privirea pe textul de mai sus (recte articolul tău) și descoperă singur cele 5 greșeli: trei de diacritică și încă două de articulare a unor cuvinte. Asta, pentru a-ți demonstra că nici tu nu ești infailibil, ci greșești la rându-ți.
  Oamenii sunt diferiți, schimbători. Gurnaliștii/ziariștii caută cățelul mușcat de om și cam asta găsesc. Cu sau fără rele intenții difuzează aceste materiale pe canalele de socializare. Nu știm pocăința acelor preoți beți, atunci când ajung în chilia lor, unde se întânlesc cu divinul, zic! Probabil că nu, nu știu!
  Ideea este cam în felul următor, ceea ce căutăm aia și găsim. Vrem preoți înduhovniciți de la care să învățăm ceva, îi găsim; vrem preoți răi, îi găsim; vrem fizicieni de la care să învățăm ceva bun, îi găsim; vrem fizicieni diabolici, îi găsim și pe aceea. Depinde de ceea ce căutăm. Astfel, ai grijă ceea ce cauți căci s-ar putea să găsești. Și ai cam găsit, din ce se vede.
  Cer ca aceste comentarii să constituie doar o polemică pașnico-ziditoare, nu altceva. Iar când spun ziditoare, zic îmbunătățirea jnanei (cunoaștere în sanscrită) mele în domeniul fizicii.

 7. 48 și daca ai fi inteligent precum pretinzi ai gasi pe google ce cautig says:

  aprilie 3rd, 2013 at 21:08

  Vad în celelalte postari ale tale o educatie aleasa prin care iti promovezi unele idei cu care sunt deacord, dar ca un om supra inteligent, cum te pretinzi, ar face bine sa aiba o perspectiva întreaga a peisajului. Un sfat prietenesc îti ofer ca de la un alt on ce sta in fata unui monitor pentru a se informa veridic si complet prin intermediul internetului, NU POTI SUBIECTIVIZA O ASTFEL DE INFORMATIE pentru ca dai dovada de lipsa de caracter. Iti pot explica desavarsit greseala mesajului tau incomplet pe care il stiu mai detaliat decat tine, dar avand in vedere ca te ascunzi in fata unei postari si nu actionezi in viata reala punand la raspundere preotul din imediata ta apropiere nu are rost sa te indoctrinez cu partea plina a paharului, observ un anonimat virtual din partea ta manipuland informatii ce nu iti apartin.

 8. Cornel Căruntu says:

  aprilie 3rd, 2013 at 21:41

  @Cristian: Diacriticele sunt, pana la urma, optionale (sunt destui care nu le folosesc), iar cele ‘2 legate de articulare’ se poate sa-mi fi scapat, dar puteai sa fii mai precis. La modul general, se poate afirma orice. In rest, fiecare ramane cu parerile lui.
  @48: Comentariul este ceva de genul „de ce ai basca rosie si mie nu-mi place culoarea rosie”. Aici nu-i trust de presa, domnu’, pana la urma este o opinie subiectiva. Sigur 48 nu-i IQ-ul?!
  Legea nu-i pentru preoti, hic

 9. 48 says:

  aprilie 3rd, 2013 at 22:34

  sunt jenat ca stau pe partea asta ciudata a internetului, nu sunt obsedat de inteligenta si superioritate, multumesc pentru raspunsul promt, m-ai convins, iti doresc numai bune . la revedere? stai! prefer sa nu te vad. La nerevedere!!!!!!!!!!!!!!!

 10. 48 says:

  aprilie 3rd, 2013 at 22:44

  da este iq-ul meu cel putin am unul

 11. Cornel Căruntu says:

  aprilie 4th, 2013 at 12:30

  @48: Ciudati sunt preotii din filmuletele de mai sus, cei datorita carora Romania mai este considerata de unii o tara primitiva. Si nu mai intri pe site? Imi vine sa plang, nu alta. Problema ta este ca, in alte comentarii, ai trecut la jigniri la adresa mea. Urat, foarte urat. Asa faci si in viata reala: intri in casa cuiva si incepi sa-l injuri? Oricum ti-am publicat toate fabulatiile, taliban ortodox ce esti. Numai ca talibanismul, fie si ortodox, este o boala extrem de grava. Vindecare rapida si usoara!

 12. De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania | A șaptea dimensiune says:

  martie 3rd, 2015 at 17:43

  […] Cretin în sutană […]

 13. Ucis de comuniști, Vladimir Ghika ajunge în calendarul catolic | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2015 at 20:18

  […] Cretin în sutană […]

 14. Ortodoxismul ucide România | A șaptea dimensiune says:

  martie 21st, 2015 at 14:52

  […] Cretin în sutană […]

 15. De ce profesorii trăiesc prost și popii bine | A șaptea dimensiune says:

  martie 21st, 2015 at 22:29

  […] Cretin în sutană […]

 16. Mulți, dar proști | A șaptea dimensiune says:

  februarie 10th, 2016 at 11:52

  […] Cretin în sutană […]

 17. Ortodoxismul de azi, una din cauzele degradării României | A șaptea dimensiune says:

  februarie 10th, 2016 at 19:22

  […] Cretin în sutană […]

 18. Ortodoxia, mijloc sigur de îmbogățire | A șaptea dimensiune says:

  iulie 25th, 2016 at 16:28

  […] Cretin în sutană […]

Adauga un comentariu