Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României

duminică, septembrie 7, 2014 13:08
Posted in category Justitie, PeNaLii

ParlamentariActualul Parlament este în afara legii

Curtea Constituţională: Românii au cerut 300 de parlamentari. A fost încălcată voinţa poporului

Curtea Constituţională a României precizează, printr-un comunicat de presă, că, potrivit unei decizii din această vară, Legea Alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, contestată de un grup de parlamentari PDL, încalcă voinţa poporului exprimată prin vot la referendumul din 2009.

Augustin Zegrean, presedintele CCR ne-a precizat:”Acest comunicat a fost transmis presei deoarece eram acuzati ca noi, judecatorii de la CCR, suntem vinovati de faptul ca a crescut numarul de parlamentari si , implicit, si cheltuielile bugetare cu ei. Prin acest comunicat de fapt am reluat hotararea Curtii Constitutionale din iunie 2012, cand , intre altele, am adus aminte legiuitorului ca trebuie facute modificari legislative care sa respecte vointa poporului, exprimata prin referendumul din 2009, care cerea un numar maxim de 300 de parlamentari”

USL, cu aliatii sai, avea cele doua treimi dintre parlamentari pentru a putea schimba Constitutia, dar n-a existat vointa politica de a respecta vointa poporului exprimata la referendumul din 2009

La referendumul din 2009 au participat peste 80% dintre romanii cu drept de vot, care au cerut Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari.

Potrivit legilor, Parlamentul era obligat sa schimbe toata legislatia aferenta pentru a respecta vointa populara. Intre aceste texte de lege ce trebuiau schimbate figura si Constitutia Romaniei, iar pentru modificarea ei, in Parlament erau necesare voturile a doua treimi din plenul celor doua camere.

Din 2009 pana in aprilie 2012, PDL nu a reusit sa faca o astfel de majoritate in Parlament. Dupa ce a picat guvernul Ungureanu, noua putere, a USL, cu aliatii sai, avea cele doua treimi dintre parlamentari pentru a putea schimba Constitutia, dar n-a existat vointa politica de a respecta vointa poporului exprimata la referendumul din 2009.

De altfel, presedintele Traian Basescu a amintit mereu legislativului ca trebuie sa respecte vointa populara de a modifica legile pentru ca la alegerile din decembrie 2012 sa existe o singura camera parlamentara si nu mai mult de 300 de parlamentari.

Mandatele de parlamentar obtinute la 9 decembrie 2012 sunt neconstitutionale (actualii parlamentari sunt in afara legii)

Reamintim ca în presă au aparut critici la adresa Curţii, potrivit cărora aceasta institutie ar fi contribuit indirect, prin menţinerea actualei legi a alegerilor, la creşterea până la 588 a numărului de parlamentari.

Iulian Urban, senator, avocat: „Opinia mea juridica este ca mandatele de parlamentar obtinute la 9 decembrie 2012 sunt neconstitutionale”

Iulian Urban a declarat pentru Romania Libera ca punctul de vedere al Curtii Constitutionale este corect, de bun simt. El a argumentat pentru Romania Libera de ce mandatele de parlamentar obtinute la 9 decembrie sunt neconstitutionale. Rezultatele alegerilor de la data de 9 decembrie pot fi atacate la CCR prin semnaturile a cel putin 24 de parlamentari Insa, noii parlamentari nu se inghesuie sa semneze sesizarea catre Curtea Constitutionala.

Motivul: se tem ca nu vor mai obtine mandat de parlamentar!

Cea mai puternica forma constitutionala de exercitare a suveranitatii poporului este REFERENDUMUL, care, constitutional, are puterea juridica cea mai mare, mai mare decat votul individual dat la alegerile locale sau parlamentare

Argumentele senatorului Iulian Urban:

1.Constitutia spune ca suveranitatea apartine poporului roman, care o exercita, iar cea mai puternica forma constitutionala de exercitare a suveranitatii poporului este REFERENDUMUL, care , constitutional, are puterea juridica cea mai mare, mai mare decat votul individual dat la alegerile locale sau parlamentare!

2.In urma criticilor ca a contribuit indirect, prin mentinerea actualei legi, la sporirea numarului de alesi, CCR transmitea, printr-un comunicat, ca in motivarea deciziei respective a considerat contra Constitutiei neimplementarea referendumului privind plafonarea la 300 a membrilor Legislativului. Adica Parlamentul 2008-2012 era obligat sa o implementeze, insa nu a facut-o si aici din pacate NU AVEM SANCTIUNE juridica sau legala.

3.Insa, atunci cand Constitutia vine in conflict cu legea alegerilor parlamentare, deja AVEM SANCTIUNE JURIDICA, adica acest lucru inseamna ca alegerile parlamentare din 09 decembrie 2012 sunt NECONSTITUTIONALE intrucat ele trebuiau sa se organizeze astfel incat sa se respecte referendumul din 2009 care a DEVENIT LEGE si care OBLIGA la :
– reducerea numarului de parlamentari la 300
– Parlament unicameral

4.Pe cale de consecinta actulalele mandate obtinute la 09.12.2012 sunt neconstitutionale si atentie : TOATE LEGILE VOTATE DE ACEST PARLAMENT VOR FI NECONSTITUTIONALE SI IN AFARA LEGALITATII, adica intregul stat roman va functiona in conditii de ILEGALITATE!

Sursa (citeste tot materialul)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României”

 1. De ce nu mă miră că Ponta are 40% says:

  noiembrie 3rd, 2014 at 21:57

  […] Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României […]

 2. Cum au respins parlahotii votul prin corespondenta pentru romanii din Diaspora | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 14:49

  […] Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României […]

 3. Ilie Nastase – 9 clase, acest tigan din partidul securistului Felix Voiculescu | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 14:59

  […] Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României […]

 4. Iohannis si PNL se sterg la fund cu rezultatele Referendumului din 2009 | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:54

  […] Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României […]

 5. De ce Monica Macovei | A șaptea dimensiune says:

  august 26th, 2016 at 18:49

  […] Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României […]

 6. De ce (nu) merită parlamentarii ciumei roşii pensii speciale | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 14th, 2019 at 19:22

  […] Parlamentarii români actuali, primii care încalcă prevederile Constituției României […]

Adauga un comentariu