Patriarhul Rusiei, membru al KGB-ului odios si criminal, mai criminal si mai odios decat toate mafiile din lume la un loc

vineri, octombrie 27, 2017 16:12
Posted in category Iliescu KGB

Patriarhul Kiril si Vladimir PutinBiografia neglazurata a Patriarhului Kiril al Rusiei. Relatiile lui cu KGB si ale Patriarhului Daniel cu Securitatea.

Cu ocazia anuntatei vizite a Patriarhului Kiril la Bucuresti, am aflat din cateva articole glazurate ca este un mare orator, un filosof, un mare prieten al lui Putin si gazda unei foarte spirituale emisiuni de televiziune, „Cuvantul pastorului”, ca are o profunda viziune integralista si ca este deschis valorilor culturale ale Occidentului. Insa cele mai relevante aspecte din biografia sa au fost foarte discret eludate si credem ca este foarte important sa-l cunoastem in profunzime pe cel care se autointituleaza „Pastorul Ortodoxiei”.

In pasaport, se numeste Vladimir Gundyaev si in ciuda juramantului de castitate si saracie intru Hristos, este miliardar, provine din temutul KGB, s-a ocupat dupa 1990 cu vanzări de tutun, alcool și carburanti si, din cauza activitatilor sale, organizatiile non-profit au fost scutite de plata taxelor la stat.

Kiril este pasionat de jocuri la Bursa, curse auto, schi alpin și de reproducerea a rase exclusive de caini, detine vile in Elveția si este proprietarul unui penthouse, cu vedere la Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

Patriarhul Rusiei a absolvit cu onoruri Academia spirituala de la Leningrad in 1969. Un an mai tarziu, a obtinut diploma de master, devenind secretar personal al Mitropolitului Nicodim, Directorul de Relatii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse.

In 1972, este racolat de KGB si primeste numele de cod „Mihailov”. Din acel moment, Kiril a devenit fata Bisericii Ortodoxe in toate calatoriile din Occident. Kirill/Gundyaev/Mihailov a devenit apoi mult mai implicat in relatiile BOR cu tarile din Orientul Mijlociu, iar in 1975, la un forum in Nairobi, a aparat Uniunea Sovietica si a blamat scrisorile disidentilor, facand declaratii istorice precum aceea ca oamenii de credinta nu au fost niciodata persecutati si nu au existat abuzuri ale drepturilor omului bazate pe religie in URSS (?).

In 1991, anul în care Uniunea Sovietica s-a destramat, Kiril devine mitropolit si incepe sa dezvolte afaceri, mai degraba profane, decat lucrari duhovnicesti. In 1996 a devenit membru al Consiliului de administrație al bancii „Peresvet”, responsabil pentru deservirea intereselor financiare ale Bisericii Ortodoxe Ruse. Infiinteaza organizatia non-profit „Nikita” prin care deruleaza importuri de tutun si alcool, ajungand sa detina o avere de peste 4 miliarde de dolari.

Patriarhul Kiril s-a implicat activ si in conflictul din Ucraina, sustinand necesitatea salvarii rușilor din afara graniților Rusiei in aceeași termeni in care vorbea Hitler in 1938 despre necesitatea salvarii nemților. Apologia razboiului promovată de Patriarhia Moscovei s-a facut in temeiurile asa-numitului Sobor Rusesc Popular Mondial (SRPM), o entitate stranie din punct de vedere bisericesc, dar pe care o prezideaza Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril.

La Bucuresti s-a anunțat ca urmează sa vina in vizită patriarhul rus Kiril. Va fi prima vizită a unui cap al bisericii ortodoxe ruse în Romania dupa caderea comunismului, la invitatia Patriarhului Daniel.

Cei doi au biografii aproape identice si un parcurs asemanator in perioada regimului comunist. Kiril, la fel ca patriarhul Daniel, a petrecut timp îndelungat in afara tării, a calatorit mult, a stabilit numeroase contacte cu prelati ortodocsi stabiliti în Occident si a urcat rapid ierarhiile din interiorul bisericii. Din cauza acestor succesiuni de fapte, Kiril a fost acuzat ca este ofiter acoperit al KGB/FSB, iar Daniel ca ar fi avut legaturi cu Securitatea. Inainte sa fi împlinit 30 de ani, Kiril a fost trimis de Moscova la Consiliul Mondial al Bisericilor de la Geneva. In aceeași perioada, Daniel preda la Institutul Ecumenic din Elvetia, unde ajunsese director adjunct.

De la caderea comunismului, patriarhii celor mai mari doua biserici ortodoxe din lume, cea rusa si cea romana, nu s-au mai intalnit niciodata. Patriarhul Kiril al Rusiei are 70 de ani, iar Daniel 66. Kiril este șeful bisericii ruse din 2009, iar Daniel al Bisericii Ortodoxe Române din 2007. Nu au existat întâlniri oficiale între cei doi, dar bisericile sunt în contact permanent. (Sursa)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Patriarhul Rusiei, membru al KGB-ului odios si criminal, mai criminal si mai odios decat toate mafiile din lume la un loc”

  1. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (VII) | A șaptea dimensiune says:

    august 20th, 2018 at 13:45

    […] Patriarhul Rusiei, membru al KGB-ului odios si criminal, mai criminal si mai odios decat toate mafii… […]

  2. Premiul Nobel pentru Excomunicare | A șaptea dimensiune says:

    februarie 1st, 2019 at 17:17

    […] Patriarhul Rusiei, membru al KGB-ului odios si criminal, mai criminal si mai odios decat toate mafii… […]

Adauga un comentariu