Reţeaua de socializare Facebook a devenit o cocină

sâmbătă, mai 8, 2021 17:39
Posted in category Mass-media

Cont Facebook principal
Facebook este platforma online unde ai imensul avantaj de a-ţi face cunoscute ideile. Printre milioanele de cocalari, care-şi etalează neuronii lipsă scriind 5 cuvinte cu strigătoare la cer greşeli gramaticale, şi piţipoance cu posterioare apetisante, există şi oameni care citesc şi care îşi aduc umila lor contribuţie la menţinerea pe linie de plutire a culturii şi civilizaţiei online.

Am cont (contul principal; de contul secundar va fi vorba ceva mai la vale) pe Facebook, vedeţi aici, din 2008, deşi în primii ani nu prea frecventam Facebook-ul, având alte preocupări online. Tot pe atunci am creat şi pagina de Facebook a site-ului A şaptea dimensiune. Am devenit un utilizator (consumator, dacă vreţi) frecvent de Facebook începând cu anul 2017, odată cu accederea la putere a găştii criminale PSD-iste, în frunte cu puşcăriaşul Liviu Dragnea. Tot atunci am descoperit latura culturală a Facebook-ului, printre munţii de gunoaie în care trebuia să scormoneşti adânc pentru a descoperi informaţii cu adevărat valoroase sau texte care te înalţă sufleteşte.

Dintre prietenii online pe care-i am astăzi, 8 mai 2021, şi pe care, poate, nu-i merit s-ar număra: ziariştii Mălin Bot şi Mircea Marian, dar şi premierul de astăzi al României, Florin Cîţu. Evident, printre cei aproape 5.000 de prieteni sunt destui, probabil, cu care nu am nimic în comun, dar nu stau să analizez fiecare profil atunci când accept o cerere de prietenie.

Prieteni Facebook

Cum spuneam, odată cu anul 2017, a început contul meu de Facebook să fie restricţionat, din tot soiul de motive. În anii 2017, 2018, 2019, 2020 şi 2021, am fost blocat în a posta şi comenta pe Facebook mai mult de jumătate din timp, uneori pentru motive care-mi scapă. Deşi după primele restricţii am evitat constant să postez mesaje mai dure sau poze cu astfel de mesaje, postacii rusofili şi ciumaţii roşii plătiţi şi-au făcut bine treaba, de fiecare dată, reuşind să-mi închidă gura mai mereu. Metoda pumnului în gură, şi a glonţului în ceafă, atât de dragă celor două sisteme criminale prietene, tovărăşeşti, cu denumiri pompoase, comunismul şi nazismul (partidul nazist al lui Hitler avea denumirea competă Partidul Muncitoresc Naţional-Socialist German) se practică de către postacii plătiţi (sau nu) pe Facebook într-un ritm ameţitor. Abia ieşeam dintr-o restricţie şi, în câteva zile, primeam o alta.

Cont Facebook restrictionat

Penultima restricţie, de 30 de zile, s-a produs în 31 martie 2021, pentru textul Turma ţiganizaţilor vrea libertatea de a fura. Şi pentru poză, probabil. După ce trec cele 30 de zile, postez un material de presă (intitulat Din trecutul “glorios” al justiţiei româneşti, aflată sub cizma PSD = ciuma roşie), preluat, în care este povestită o întâmplare din 2004, despre un procuror cu probleme penale. Articolul este postat pe pagina site-ul, dar şi pe paginea mea personală. Ce credeţi că se întâmplă? Pe pagina site-ului este şi acum postarea, considerată în regulă (sau neraportată/nereclamată de postacii plătiţi sau nu), dar sunt blocat (restricţionat) pentru postarea de pe pagina mea de Facebook, adică din cei aproape 5000 de prieteni virtuali, s-au găsit nişte zeci, poate sute, cărora libertatea de opinie le cade greu la stomac şi le creează indigestie. Aşa încât, pe 2 mai 2021, mai fac rost de o restricţie pe 30 de zile.

După ce am văzut că în anul 2017 eram mereu restricţionat pe contul principal, mi-am creat un cont secundar, în aprilie 2018, vedeţi aici, cont pe care l-am adăugat ca administrator al paginii de Facebook a site-ului, altfel nu puteam posta nimic pe această pagină. Astfel, am reuşit, parţial, să rezolv problema postărilor pe pagina site-ului, pagină ce are în prezent peste 27.000 de urmăritori.

Cont Facebook secundar

Din păcate, şi pe acest cont sunt blocat/restricţionat o săptămână, 7 zile începând din 7 mai 2021. Pentru o postare mai de demult, din 9 aprilie 2021, descoperită de postacii plătiţi după aproape o lună, în 7 mai 2021. Postarea reproduce articolul România de după 1989 sub tirania Securităţii comuniste (o poveste reală de prin anii 1999 – 2000: cum a fost falsificat dosarul “Geologul” de către securiştii de la “România Mare”).

Cont Facebook secundar restrictionat

În urma acestor întâmplări, convingerea mea este clară: Facebook-ul a devenit o cocină, în care se urmăresc doar avantajele financiare, deoarece, nu-i aşa, turma ţiganizaţilor trebuie mulsă de bani, iar latura informativă şi educativă este lăsată la cheremul postacilor plătiţi, cei care îţi închid gura cât ai zice Putin – dictatorul KGB-ist şi criminal al Rusiei barbare şi înapoiate.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu