România, independentă de gazul rusesc

miercuri, iulie 17, 2013 12:42
Posted in category Mass-media

RomaniaRușii nu ne mai pot șantaja cu prețul gazului. A venit momentul să recuperăm teritoriul istoric românesc: BASARABIA. KGB-istul Putin, un criminal nenorocit ce a ordonat uciderea ziariștilor incomozi, trebuie să înțeleagă, măcar în ceasul al XIII-lea, că nu poate ține sub robie o parte a României, Basarabia, prin cozi de topor precum acest Voronin, ucigașul de copii nevinovați în aprilie 2009. Mai jos, situația gazului românesc ce ne aduce mult visata libertate economică.

Romania a inceput sa exporte gaze

Primele exporturi de gaze din Romania au fost deja facute. Conform legislatiei in vigoare, de la 1 iulie 2013, producatorii pot efectua exporturi de gaze prin tranzactii de tip backhaul, o procedura de export al gazelor prin schimburi virtuale, a declarat pentru HotNews.ro Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Potrivit informatiilor detinute de HotNews, primele tranzactii ar fi fost incheiate intre producatorul de gaze Amromco care detine o cota de piata de peste 2% in Romania si grupul ungar Mol. (Sursa: HotNews.ro)

SUA: România are rezerve de GAZ care ne asigură 100 de ani INDEPENDENŢA energetică faţă de RUSIA. Suma economisită e ULUITOARE!

Ultimele estimări ale Administraţiei americane pentru informaţie în domeniul energiei (EIA) arată că România are rezerve de gaze de şist de 1.444 miliarde de metri cubi, ceea ce ne-ar asigura independenţa energetică nu doar faţă de Rusia, ci pentru un secol, la un consum anual de 14 miliarde de metri cubi. Mai mult, calculele de acum arată că România ar economisi în această perioadă peste 550 miliarde de dolari.

România consumă anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze, cantitate asigurată în proporţie de 80% din producţia internă. Diferenţa este importată din Rusia, prin intermediari, la preţuri ridicate.
Astfel, conform Mediafax, Agenţia guvernamentală americană estimează că România are rezerve de gaze de şist recuperabile tehnic (nedescoperite, care ar putea fi accesate cu tehnologia existentă) de 51.000 miliarde picioare cubice (cubic feet), adică 1.444 miliarde metri cubi.

Potrivit EIA, rezervele dovedite de gaze naturale ale României erau estimate la începutul acestui an la 4.000 miliarde picioare cubice, echivalentul a 113 miliarde metri cubi.
România se plasează pe locul al treilea în UE privind rezervele de gaze de şist, după Polonia (4.190 miliarde metri cubi) şi Franţa (3.879 miliarde metri cubi), potrivit raportului EIA.
În ceea ce priveşte petrolul prins sub formaţiuni de rocă de şist în România, EIA estimează un volum de 300 milioane de barili, faţă de rezerve dovedite estimate la 600 milioane de barili din alte tipuri de zăcăminte.
Astfel, potrivit estimărilor instituţiei americane, explorarea zăcămintelor de şist ar creşte cu 50% rezervele de petrol ale României şi de peste 10 ori rezervele de gaze naturale.
În România, grupul american Chevron deţine mai multe licenţe de explorare a zăcămintelor de gaze de şist, în judeţul Vaslui şi în Dobrogea. Chevron intenţionează să înceapă în a doua jumătate a acestui an forarea unui puţ de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui şi va iniţia studii seismice pentru cele trei perimetre din judeţul Constanţa.

Industria gazelor de şist este contestată de activiştii de mediu, care susţin că accesarea zăcămintelor, mai greu accesibile faţă de depozitele tradiţionale de gaze naturale, poate contamina apele subterane cu substanţe chimice.

Un analist de la Alianţa americană pentru gazele naturale (ANGA), care reuneşte grupurile de lobby ce reprezintă 26 de companii nord-americane din acest domeniu, declara luna trecută pentru EUObserver că Rusia finanţează în prezent organizaţiile de mediu care se opun exploatării gazelor de şist.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “România, independentă de gazul rusesc”

 1. Săndel says:

  iulie 17th, 2013 at 16:35

  Da, Chevron zice, ne laudă, ne ridică în slăvi, dar când s-o crăpa șistul de tot, și-o să avem dita satele înghițite, americanii își iau țeava și pleacă. Noi rămânem.

  Abia aștept!

 2. Cornel Căruntu says:

  iulie 17th, 2013 at 19:34

  Ce ti-or fi si ciobanii+tiganii din Romania. Dupa ce rusii ne iau Basarabia, tezaurul, aduc bolsevismul, isi mentin trupele 20 de ani in Romania (1944 – 1964), pe cheltuiala romanilor, ne considera tara invinsa in al II-lea razboi mondial (desi i-am ajutat sa ajunga mai repede in inima Germaniei) drept urmare platim la greu despagubiri de razboi dupa 1945, ei bine, dupa toate acestea injurati sunt, fireste, americanii.

  Aia cu satele inghitite este o vrajeala ieftina. Rusia, comunista sau tarista, si-a exercitat dominatia destabilizand tarile pe care voia sa le domine. Mai nou, rusii finanteaza la greu, desi o mare parte din rusi mor de foame, tot soiul de miscari: ecologiste, socialiste si USLamiste. Sunt multe materiale si multe exemple care dovedesc lozincile mincinoase ale unor astfel de miscari. Din pacate, unii romanasi vor sa traiasca bine, dar fara jertfe sau efort. In timp ce englezul era gata oricand sa moara pentru tara sa, ciobanul mioritic prefera sa reguleze o mioara, metaforic vorbind, in loc sa faca ceva pentru tara sa. Romania este dincolo de Ponta si Basescu, iar statutul acestei tari este unul de cacat, momentan, mai ales datorita celor care o populeaza. Sugestiv este urmatorul comentariu, postat pe Facebook de catre Ioan Zamcu: ‘DACA PROSTIMEA S-AR DESTEPTA,IDIOTII SI CLANURILE DE PLAGIATORI,CORUPTI EXCROCI NU VOR MAI CONDUCE NIMIC IN ROMANIA,.VOR CONDUCE DOAR OALA DE NOAPTE SI LANTURILE PE HOLURILE PUSCARIEI.’

 3. Rusia atacă din nou Republica Moldova | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2014 at 15:51

  […] România, independentă de gazul rusesc […]

 4. Dictatura USL-amistă readuce România în gulagul rusesc | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 20:27

  […] România, independentă de gazul rusesc […]

 5. Romania nu mai importa deloc gaze de la rusi | A șaptea dimensiune says:

  martie 27th, 2015 at 18:38

  […] România, independentă de gazul rusesc […]

 6. The Guardian: Ponta, Orban, Putin, dictatorii Europei de Est | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 18:49

  […] România, independentă de gazul rusesc […]

 7. De ce Rusia nu mai poate șantaja România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 19:36

  […] România, independentă de gazul rusesc […]

 8. Destrabalarea de dupa 1989 se plateste | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 3rd, 2016 at 13:01

  […] a RomânieiCât PSD a fost la putere s-au dat cele mai mari tunuri financiare din istoria RomânieiRomânia, independentă de gazul rusescMafiotul George Becali continua nestingherit, din pușcărie, afacerile ilegaleCum au scos […]

Adauga un comentariu