Familia Ponta, contracte de sute de milioane de euro cu statul

marți, septembrie 10, 2013 13:51

Victor PontaÎntr-un sondaj, comandat de PDL și realizat de CSOP, în topul încrederii, pe primul loc este Victor Ponta, cu 29%, urmat de Mugur Isărescu, 27%, Sorin Oprescu, 22%, Crin Antonescu, 17%, și Traian Băsescu, 16%. Ce contează că minți cum respiri și ai încercat o lovitură de stat prin 2012, ‘boborul’ cu creierul spălat de AntenaSecu 3 are încredere în tine. Doar ‘boborul’ nu plătește 6,20 lei/litru de benzină Premium, cât era azi la Petrom, deoarece fie n-are mașină, fie folosește combustibil de contrabandă, dar pretinde drumuri bune, spitale dotate, școli moderne etc.

În continuare, o veste tristă pentru cei care mai cred într-o democrație reală în România: ne așteaptă mulți ani de USLamism multilateral dezvoltat, iar Crin Antonescu nu poate rata funcția de Președinte al României, decât dacă există vreun lunetist cu idei ciudate în această țară (exclus pentru o mămaligă ce explodează o dată la 100 de ani). De ce toate acestea? Păi, simplu: USL-ul conduce detașat în preferințele românilor, dornici de tribalism și minciună, cu 58% intenții de vot. Le-a dat Ponticul și Cretinicul circ, nu mai contează creșterea prețurilor, izolarea României, frauda electorală etc. USL este urmat, în sonajul realizat de CSOP (același de mai sus) de PDL, 18%, PPDD, 6%, UDMR, 6%, Mișcarea Populară, 3%. (Sursa) Ce contează că presa scrie un material, precum cel de mai jos, din moment ce la tembelizor Ponta este imaculatul.

Dezvăluiri: Familia Ponta, contracte de sute de milioane cu statul

Premierul Victor Ponta a admis că în perioada anterioară, în calitate de avocat, a legalizat acte ale firmelor patronate de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, adăugând că a prestat aceste servicii pentru alte „vreo mie de firme” şi că se cunoaşte cu Elena Udrea de 15 ani, de când era procuror. Romania Libera dezvăluie însă afaceri mult mai profitabile cu statul făcute de familia premierului Victor Ponta.

O companie ce aparţine familiei Ponta a încheiat în ultimii cinci ani contracte cu statul în valoare de aproape 100 de milioane de lei. Această firmă a făcut afaceri, tot pe banii statului, inclusiv cu celebrul grup de la Golden Blitz, considerat apropiat de Elena Udrea şi Traian Băsescu. Până acum nu au existat multe informaţii despre afacerile pe care Victor Ponta, sau membrii familiei sale, le-ar fi făcut cu instituţiile publice. Datele apărute în presă se referă la contractele de asistenţă juridică pentru Complexul Turceni încheiate de Casa de Avocatură Şova şi Asociaţii (unde Ponta a fost asociat). Aceste contracte pot fi considerate însă firimituri în comparaţie cu afacerile familiei Ponta cu instituţiile publice descoperite acum de România liberă, care a realizat o anchetă în colaborare cu Rise Project www.riseproject.ro)

„Misteriorul” Iulian Herţanu

Victor Ponta a crescut în Bucureşti, într-un apartament de pe Bulevardul Dinicu Golescu, vizavi de Ministerul Transporturilor, lângă Gara de Nord. La adresa de domiciliu, care s-a regăsit multă vreme în buletinul actualului premier, au locuit şi mama acestuia, Cornelia Naum, precum şi sora, Ponta N. Alexandra Florina. La un moment dat, Ponta Alexandra Florina a renunţat la numele de fată, probabil în urma căsătoriei, devenind Herţanu N. Alexandra Florina. În acelaşi timp, la adresa respectivă a mai apărut un locatar, Herţanu Iulian Cristian, originar din Iaşi, un tânăr de aceeaşi vârstă cu sora lui Victor Ponta. Intrarea în scenă a lui Iulian Herţanu, cel despre care toate indiciile arată că ar fi cumnatul lui Ponta, a însemnat totodată şi cooptarea acestuia în firma Herţanu Projects SRL. În această companie mama premierului avea 5%, iar Iulian Herţanu 95%. Sediul social al firmei era chiar acasă la familia Ponta. Ulterior, Iulian Herţanu a devenit acţionar cu 60% şi la o altă firmă, SC GROSSMANN ENGINEERING GROUP SRL.

După intrarea lui Iulian Herţanu în acţionariatul firmei Grossmann Engineering Group, cifra de afaceri s-a dublat, chiar triplat în anumiţi ani. Din 2007 până acum, această companie a beneficiat de zeci de contracte cu statul român, finanţate fie din bugetele instituţiilor publice, fie din bani europeni.

Mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, invitată la Palatul Cotroceni cu ocazia învestirii fiului său în funcţie, a acordat un interviu pentru site-ul inpolitics.ro, în care a recunoscut că e asociată într-o firmă cu fosta soţie a lui Victor Ponta: „Mă împac excelent cu nurorile mele… Eu am o relaţie foarte bună şi cu actuala, şi cu fosta lui soţie, Roxana, care e o fată minunată, de fapt noi lucrăm împreună, că avem o firmă de contabilitate, suntem zi de zi la un loc”. În realitate în datele din Monitorul Oficial nu există nici o firmă în care Roxana Ponta să fie asociată cu mama prim-ministrului în funcţie.

Asociere cu aşa-numitul grup „Golden Blitz”

Cea mai bănoasă afacere încheiată de compania GROSSMANN cu statul român o reprezintă câştigarea, pe 20 ianuarie 2012, a unei licitaţii în valoare de 49.430.000 lei (10.750.000 euro) pentru extinderea reţelei de canalizare din localitatea Comarnic. Deşi valoarea contractului este destul de mare, nu în ea constă marea surpriză. De-a dreptul şocant este numele firmei împreună cu care Iulian Herţanu a câştigat contractul: SC EURO CONSTRUCT TRADING ’98 SRL, firmă considerată apropiată de preşedintele Traian Băsescu. EURO CONSTRUCT TRADING ’98 SRL este strâns legată şi de numele Elenei Udrea. Fost ministru şi membru marcant al PDL, precum şi colaboratoare apropiată a lui Traian Băsescu, Elena Udrea mai este cunoscută şi ca reprezentanta „grupului de la Golden Blitz” (format din Sorin Vulpescu şi Dan Besciu, parteneri de afaceri şi vechi prieteni ai lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea). Aceiaşi Sorin Vulpescu şi Dan Besciu sunt şi patronii SC EURO CONSTRUCT TRADING’98 SRL, companie care, iată, face afaceri cu unul dintre membrii familiei lui Ponta. Mai trebuie spus că grupul de la Golden Blitz a mai fost asociat cu afaceriştii din apropierea liderilor PSD. Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, a făcut afaceri cu oamenii lui Adrian Năstase, Alexandru Bittner şi Adrian Petrache.

Această situaţie ridică mari semne de întrebare asupra onestităţii lui Victor Ponta, care atunci când s-a aflat în opoziţie i-a acuzat pe oamenii din jurul lui Traian Băsescu că s-ar fi îmbogăţit de pe urma contractelor încheiate cu statul. Acuzaţiile nu i-au ocolit nici pe cei care acum se dovedesc a fi partenerii de afaceri ai familiei sale.

Dan Besciu şi Sorin Vulpescu spun că într-adevăr s-au asociat cu firma Grossmann însă nu la una, ci la două licitaţii, însă ambii au negat că l-ar cunoaşte pe Herţanu, declarând că aud în premieră numele presupusului cumnat al lui Victor Ponta.

Alte afaceri publice

Iulian Herţanu mai este acţionar şi în alte companii care fie au beneficiat direct de afaceri cu instituţiile publice, fie au asociaţi care, la rândul lor, au firme ce sunt abonate la banii publici.

De pildă, Iulian Herţanu este asociat în firma Cardinal Proiect SRL cu un anume Drăgan Ilie Florin. Acest Florin Drăgan e coacţionar în firma EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL RO 19179498, firmă care a încheiat numeroase contracte cu entităţile statului, în special cele din judeţul Argeş, fieful baronului PSD Constantin Nicolescu. În această firmă de consultanţă a fost asociată şi Petronela Catană, consiliera personală a Ministrului Mediului în octombrie 2009.

Legătura între filiera de contracte cu statul prin European Project Management şi filiera de contracte cu statul prin Grossmann Engineering Group e reprezentată de Florin Ilie Drăgan, care este reprezentantul acţionarului minoritar din Grossmann Engineering Group şi co-acţionar în European Project Management SRL

Lista afacerilor cu statul a firmei Grossmann Engineering Group

Cumnatul prim-ministrului a câştigat începând din 2007 încoace (de când există înregistrări în sistemul de achiziţii publice) un număr de 25 de contracte cu statul, în valoare de 100 milioane lei noi. Iată care sunt acestea:

Pe 20.04.2012, contract în valoare de 23.096.146 RON pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Târgovişte, câştigat în consorţiu cu SC PROMS CONCEPT GROUP SRL & SC COMPLIS SA.

Pe 28.03.2012, contract în valoare de 139.000 RON pentru realizarea studiului privind disparităţile intra şi interjudeţene în Regiunea Sud Muntenia.

Pe 16.02.2012, contract în valoare de 53.956 RON, pentru refacerea zonelor urbane cu deficit major în lucrări de alimentare cu apă potabilă şi canalizare zona Andronache lot 3 – 11 străzi.

Pe 20.01.2012, contract în valoare de 39.863.320 RON pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic, câştigat în asociere cu SC EURO CONSTRUCT TRADING’98 SRL.

Pe 18.11.2011, contract în valoare de 374.500 RON ce prevede servicii pentru managementul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii turistice a municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex Parc Kretzulescu”.

Pe 03.03.2010, contract în valoare de 1.736.939 RON, pentru extinderea reţelei de canalizare în zona N-E a oraşului Pantelimon.

Pe 26.06.2009, contract în valoare de 6.002.760 RON pentru construirea sediului administrativ al administraţiei fluviale a Dunării de Jos RA Galaţi.

Pe 18.09.2007, contract în valoare de 3.943.085 RON pentru extinderea reţelei de canalizare pentru colectarea şi evacuarea apelor uzate menajere şi industriale din zona de vest a localităţii Chitila.

Pe 12.04.2011, contract în valoare de 1.850.600 RON pentru lucrări suplimentare la obiectivul Complex administrare căi navigabile Giurgiu.

Pe 15.07.2009, contract în valoare de 4.689.178 RON, pentru servicii de proiectare, studii de teren şi execuţie de lucrări pentru „Extinderea şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă în oraşul Chitila”.

Pe 03.07.2007, contract în valoare de 1.250.234 RON pentru ridicarea sediului primariei din comuna Hangu (Neamţ).

Pe 16.02.2009, contract în valoare de 42.000 RON de servicii de proiectare pt. proiectul de Modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Pe 03.02.2009, contract în valoare de 1.761.604 RON pentru extindere reţea canalizare pe str. 1864 şi str. aferente + 9 Mai, intr. Eroului, Zorelelor şi prel. Cap.Pipercu comuna Chiajna, judeţul Ilfov.

Pe 02.02.2009, contract în valoare de 1.761.604 RON pentru extindere reţea canalizare pe str. 1864 şi str. aferente + 9 Mai,intr. Eroului, Zorelelor şi prel. Cap.Pipercu comuna Chiajna, judeţul Ilfov.

Pe 06.09.2010, contract în valoare de 840.101 RON pentru reabilitarea zonelor urbane cu deficit major în servicii de alimentare cu apă şi canalizare sector 2 zona Andronache – lot 3 – 11 străzi, în asociere cu Straco Grup SRL.

Pe 10.09.2010, contract în valoare de 135.000 RON pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Ugenţă Călăraşi”.

Pe 05.02.2008, contract în valoare de 3.498.600 RON pentru alimentarea cu apă a localităţilor Păhăneşti şi Arsura, din judeţul Vaslui.

Pe 06.06.2009, contract în valoare de 862.086 RON pentru servicii de proiectare pentru obiectivul de investiţii „O clădire de patrimoniu – muzeu pentru mileniul III”, judeţul Suceava.

Pe 22.09.2008, contract în valoare de 5.083.528 RON pentru extinderea reţelei de canalizare ape uzate menajere Cartier Deal (Zona de Nord), localitatea Chitila, judeţul Ilfov.

Pe 05.09.2007, contract în valoare de 2.916.119 RON pentru lucrări de extindere a reţelei de canalizare comuna Chiajna, judeţul Ilfov.

Pe 15.02.2010, contract în valoare de 380.000 RON pentru servicii de elaborare a Strategiei de dezvoltare a judeţului Ialomiţa, perioada 2009-2020.

Lista completa pe România liberă.

Premierul Victor Ponta nu a făcut nicio precizare până la această oră. Vom reveni cu amănunte

„Nu contest acest lucru, am avut foarte mulţi clienţi ca avocat, a fost o perioadă de patru ani în care am fost avocat, iar Blejnar (fostul şef ANAF – n.r.) i-a luat pe toţi şi nu a descoperit nimic ilegal. Am plătit taxe, impozite…Cu doamna Udrea mă cunosc de când eram procuror şi dânsa era avocat, sunt 15 ani. În cazul respectiv am legalizat nişte acte, lucru pe care l-am mai făcut pentru vreo mie de firme. Cu fostul soţ al doamnei Udrea nu am un conflict nici acum, dimpotrivă”, a spus Ponta joi seară la postul B1 TV.

Presa a relatat că, în calitate de avocat, actualul prim-ministru Victor Ponta a prestat servicii juridice pentru familia Elenei Udrea începând din 2005, perioadă în care aceasta era șefa Cancelariei Prezidențiale.

Dezvăluirile jurnalistului Daniel Befu, în direct la REALITATEA TV

„Această poveste a fost descoperită de mine în perioada în care lucram la România Liberă şi am lansat-o în vara trecută. Am fost uimiţi să află că premierul Ponta are o soră, nu ştiam lucru ăsta, şi ulterior am aflat că soţul surorii sale care este asociat în mai multe firme, inclusiv cu mama premierului. Această firmă de construcţii a prosperat în ultimii cinci ani de zile pe baza contractelor cu statul român, dar precizez că noi am folosit doar datele din Sistemul de Achiziţii Publice, unde sunt obligaţi să-şi treacă contractele cu statul. Înainte de 2007 nu avem datele privind contractul cu statul, decât accidental obişinute, gen: un contract pentru renovarea unei gări sau multe contracte cu Petrom în perioada în care compania era a statului român.
Interesant este că în ianuarie 2012, perioada în care românii ieşeau în stadă la proteste în Piaţa Universităţii, proteste care pot fi discutabile, influenţate de servicii, de diverse partide politice, dar în perioada in care românii flămânzi urlau că o duc prost cu traiul, firma cumnatului lui Victor Ponta împreună cu Euroconstuct ’98 semnau un contract de vreo 11 milioane de euro să facă canalizarea în Comarnic din bani publici.
Oamenii politici cei mai inteligenţi din România sunt cei care se protejează adică nu fac boacăne ca Relu Fenechiu, ci sunt băieţi mai finuţi. Poate fi Dorin Cocoş acuzat de ceva? Şi totuşi deţine o mulţime de firme care are constracte cu statul în sistemul medical şi în care prosperă şi oamenii aceştia nu pot fi acuzaţi de nimic. Firma Grossmann Engineering Group are contracte încheiate cu statul, a participat la licitaţii şi le-a câştigat. Problema este că ascensiunea lui Ponta a culminat şi cu creşterea afacerilor cumnatului lui cu statul. Legal, băieţii aceştia sunt protejaţi.”

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Familia Ponta, contracte de sute de milioane de euro cu statul”

 1. O nouă minciună USLamistă: gazoductul Iași – Ungheni | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 20:54

  […] Românii iubesc minciuna, adică au încredere în Victor Ponta […]

 2. Cum a furat familia lui Victor Ponta statul roman | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 22nd, 2015 at 19:47

  […] aici mai […]

 3. USLamiștii sparg zeci de milioane de lei, din bani publici, pe mașini | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 9:39

  […] Românii iubesc minciuna, adică au încredere în Victor Ponta […]

 4. Mahmureala dictatorială a plagiatorului Ponta | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 9:43

  […] Românii iubesc minciuna, adică au încredere în Victor Ponta […]

 5. Un șpăgar consul general | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 9:49

  […] Românii iubesc minciuna, adică au încredere în Victor Ponta […]

 6. Vosganian și Videanu, brațul politic al mafiei economice din România | A șaptea dimensiune says:

  martie 27th, 2016 at 14:57

  […] Familia Ponta, contracte de sute de milioane de euro cu statul […]

 7. Plagiatorul Ponta își pune pilele, cunoștințele, relațiile (PCR-ul) să lupte cu frauda | A șaptea dimensiune says:

  martie 27th, 2016 at 15:20

  […] Românii iubesc minciuna, adică au încredere în Victor Ponta […]

 8. Plagiatorul Ponta, ucigașul procurorilor competenți din România | A șaptea dimensiune says:

  iunie 17th, 2016 at 13:29

  […] Familia Ponta, contracte de sute de milioane de euro cu statul […]

 9. brod says:

  noiembrie 3rd, 2016 at 20:55

  care PDL, domnule?! că ăsta nu mai e de mult. când a fost făcut sondajul ăsta și unde?

 10. Cum i-a făcut limbricul roşu Viorel Ponta la buzunar, pe profesorii navetişti | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2019 at 15:51

  […] Familia Ponta, contracte de sute de milioane de euro cu statul […]

Adauga un comentariu