Cum i-a făcut limbricul roşu Viorel Ponta, la buzunar, pe profesorii navetişti

miercuri, aprilie 17, 2019 15:44

Ponta PanaitPe când era mare sculă în Partidul Salvaţi Deţinuţii (PSD), numitul Victor Viorel Ponta, absolvent al Facultăţii de Drept, ce avea exprimări pe Facebook în care gramatica limbii române era măcelărită mai rău decât o face un elev de liceu corigent la limba română, ei bine, VV Ponta, prin guvernul său – “cel mai cinstit guvern de hoţi”, cum se spunea în acea perioadă –, s-a gândit să facă şi mai grea viaţa profesorilor navetişti, prin 2013, aşa încât a băgat o Hotărâre de Guvern ce schimba modalitatea de decontare a banilor cheltuiţi cu naveta de către profesorii României.

Până la respectiva modificare, banii se decontau simplu: la cererea de decontare a navetei se ataşau bonurile de carburant sau biletele de la transportul în comun şi era gata. Imbecilii din guvernul Ponta, “Genunche” şi echipa sa de şocuri şi groază, s-au gândit să mai fure nişte bani de la profesori. Aşa încât au schimbat metodologia de acordare a banilor de navetă. Astfel, profesorul navetist este obligat, la începutul anului şcolar, să aducă de la o firmă de transport o adeverinţă (care se eliberează în schimbul unor bani oferiţi de domnul profesor din salariu), din care să reiasă cât ar costa drumul de la domiciliul profesorului la şcoală, în cazul în care acest drum ar fi parcurs cu, să zicem, microbuzul respectivei firme.

Buun. Şi acuma urmează hoţia. Acest preţ este valabil întregul an şcolar, chiar dacă pe parcursul anului şcolar preţul carburantului creşte. Cu alte cuvinte, unui profesor care vine la şcoală cu maşina proprie i se decontează aceeaşi sumă de bani şi în septembrie 2018, când preţul carburantului era unul, şi în aprilie 2019, când preţul carburantului este mai mare. În timp ce firma de transport are libertatea de a mări preţul călătoriei în funcţie de evoluţia preţului carburanţilor, profesorul navetist va primi tot anul şcolar aceeaşi sumă de bani, dacă vine la şcoală cu maşina proprie, chiar dacă preţul combustibilului creşte ameţitor. Creştere suportată, evident, din “imensul” salariu de profesor, dă-l în mă-sa de fraier, dacă nu a reuşit să ajungă politician de rahat, pentru a beneficia de pensie specială, bani de diurnă fără număr, locuinţă de serviciu etc., toate plătite din taxe şi impozite.

Cam asta a făcut limbricul roşu Viorel Ponta: a luat de la săraci şi a dat celor foarte bogaţi, adică mafiotului Sabastian Ghiţă, ce finanţează Mafia TV (România TV), mafiot îmbogăţit din contracte cu statul, pe vremea când Puie Monta era reprezentantul securistului Dan Voiculescu la Palatul Victoria, stiut fiind faptul că ideea cu USL (Uniunea Sovietico-Liberală) a fost a puşcăriaşului Voiculescu.

Ca să nu mai spun că acelaşi guvern de hoţi, Viorel Ponta adică, a lăsat copiii din ciclul primar fără manuale, deoarece se preconiza introducerea manualelor digitale, pe care Puie Monta nu le-a mai trimis în şcoli, fiind plecat la curve prin Dubai.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu