Securitatea – instrumentul Partidului Comunist Român, folosit pentru a teroriza populaţia României comuniste (episodul 1)

joi, august 18, 2022 11:03

SecuritateaSecvenţe din Memu-rialul durerii

Continuăm serialul horror cu securişti, cu menţiunea că persoanele cardiace, depresive, alergice la comunişti sau pur şi simplu lehămetite de regimul politic din România ultimilor şaizeci de ani (1945-2005, n.m.) să nu citească rândurile care urmează.

Aşaaa… Acum, că au ramas numai cei cu nervii tari, să curgă sângele! Loveşte cu pumnii, cu picioarele, cu bastonul, cu cei pică în mână bestia Memu Filip (ofiţer de Securitate, astăzi, dacă mai trăieşte, cu pensie specială – n.m.) şi curge sânge şuvoi din sacul său de antrenament, marca Zanfir Constantin.

Sacul, nimic, nu vrea să spună de ce e ostil regimului Tovarăşului Nicolae Ceauşescu şi de ce ascultă postul de radio Europa Liberă.

Memu Filip se enervează şi mai tare şi dă sacul cu capul de toţi pereţii.

Istovit de atâta bătaie (dată), Memu se opreşte şi începe să scrie raportul cu privire la „modul cum a decurs avertizarea numitului Zanfir Constantin”.

În scena pe care tocmai aţi citit-o, aţi urmărit rezumatul stilizat al anchetei de torţionar desfăşurate de Memu Filip, locotenent la Inspectoratul Judeţean Olt al Securităţii, asupra inginerului Zanfir Constantin, în 1983.

Pe lângă tortura la care a fost supus, inginerul Zanfir Constantin, pe atunci profesor la Liceul Agroindustrial Drăgăneşti, a mai încasat, ca urmare a anchetelor întreprinse de Memu, şi o concediere forţată.

Dacă anchetatul şi-a pierdut în perioada comunistă dreptul de a-şi exercita profesia, nu la fel a păţit anchetatorul Memu, după Revoluţie.

Pentru meritele sale deosebite, obţinute în cadrul Securităţii, Memu a ajuns în 2004 să fie şeful Direcţiei Judeţene Vâlcea a SRI.

Dar şi mai grav este faptul că locotenentul Memu este unul dintre securiştii desemnaţi oficial că au făcut poliţie politică.

În ciuda tuturor dovezilor, fiind încă tare pe poziţie, sereistul de frunte al judeţului Vâlcea şi bătăuşul de altadată din Securitate a parat şi s-a eschivat în faţa tuturor acuzaţiilor pe care Zanfir Constantin i le-a adus în instanţă.

Până acum (până în octombrie 2004 – n.m.), nici Judecătoria Caracal, nici Tribunalul Olt şi nici Parchetul Judeţean Olt nu au recunoscut ceea ce era evident, conform dosarului de Securitate al anchetatului Zanfir Constantin, şi anume că Memu a făcut poliţie politică.

Li s-a părut normal (judecătorilor şi procurorilor de căcat din perioada dictaturii KGB-iştilor Ion Iliescu şi Adrian Năstase – n.m.) ca un om să fie bătut şi anchetat pe motiv că aprecia viaţa din Occident.

Urmează să vedem acum ce va spune şi el, Occidentul, despre un asemenea tratament. După cum ne-a declarat, Zanfir Constantin va trimite cazul său la Strasbourg şi va cere daune în valoare de 8 miliarde de lei (vechi, la valoarea din 2004; 800.000 lei astăzi – n.m.). La atât se ridică nota de plată pentru Statul Român care îl protejează pe bravul Memu Filip pentru jertfa de sânge dată de el ţării. E vorba, desigur, de sângele tuturor anchetaţilor săi. („Academia Caţavencu”, nr. 670/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu