Sistemul de învăţământ, prin cei de la catedră, menţine tribalismul, prostia şi incompetenţa la nivel de virtuţi şi pentru generaţiile viitoare

duminică, octombrie 13, 2019 10:38
Posted in category Educatie

Puscariasul Liviu DragneaCu toţii ne dorim o ţară prosperă şi civilizată. Dar pentru a ajunge acolo trebuie ca măcar generaţiile viitoare să se desprindă de păcatele celor care, în ultimii 30 de ani, au devastat România şi au adus-o sub papucul politicienilor corupţi şi al clanurilor interlope. Din păcate, aşa cum arată astăzi, sunt slabe speranţe ca generaţiile educate în şcolile din Românica să schimbe în bine România. De ce spun asta? Deoarece mulţi dintre cei de la catedră menţin tribalismul, prostia şi incompetenţa la nivel de virtuţi şi pentru generaţiile viitoare. Câteva exemple.

  • Directorii sunt numiţi pe criterii politice. Iar aici PSD = ciuma roşie = mafia face legea, având cei mai mulţi directori înregimentaţi sau simpatizanţi ai acestui grup infracţional cu acronimul PSD. Credeţi că-i interesează vreun micrometru pe aceşti limbrici roşii noţiuni precum condamnarea crimelor dictaturii comuniste, apropierea României de civilizaţia Vestului, eliminarea corupţiei, stoparea hoţiei, angajarea în sistemul public (de stat) doar pe criterii de competenţă etc. Nu-i interesează absolut deloc.
  • Multe aşa-zise cadre didactice trăiesc într-un bigotism religios păgubos, pentru ei dar mai ales pentru cei educaţi de ei. Dacă intraţi pe didactic.ro, şi aruncaţi o privire peste temele de la activităţile extarşcolare şi extracurriculare, veţi vedea că majoritatea temelor au caracter religios, cu zeci de sfinţi şi sărbători inventate de BOR, cea mai coruptă şi anacronică instituţie din România, ce a înghiţit sute de milioane de euro, bani cu care s-ar fi putut salva multe vieţi, dacă erau investiţi în sistemul sanitar, ca să nu mai spunem de popii lacomi şi foarte bogaţi, care populează lumea ortodoxă şi nu numai. Ba mai mult, personal am trăit momente în care elevii erau luaţi de la cursuri pentru a se spovedi şi împărtăşi, deoarece, nu-i aşa, în Republica Mafioto-Ortodoxă Română prezenţa la orele de curs este opţională, dar la biserică prezenţa este obligatorie, pentru a asigura pe mai departe o viaţă de huzur pentru clerul ortodox.
  • Un alt exemplu sugestiv pentru îngustimea minţii unor (de)formatori de generaţii îl reprezintă tot felul de acţiuni hei-rupiste, copiate de la alţii. Mai precis, elevilor li se prezintă genocidul evreilor, şi asta periodic, acolo unde săracii evrei erau gazaţi de nenea acela rău, cu mustaţă, numit Adolf Hitler. Dar doamnele şi domnii ce predau istoria, cu puţine excepţii, nu suflă un cuvânt despre genocidul comunist din România (evreii fiind, nu-i aşa, mai importanţi în România decât românii), organizat de un alt nene cu mustaţă, ce a ucis de patru ori mai mulţi oameni decât Hitler, un anume Stalin, comunist la bază. Şi uite-aşa PeSeDeul neocomunist, criminal şi mafiot, va avea în continuare votanţi dintre cei cu creierele lăsate în întuneric de întunecaţii de la catedră.
  • Şi nu în ultimul rând aş aminti de corectitudinea exprimării în limba română a unor cadre didactice. Mi se pare strigător la cer să fii profesor, în ciclul primar, gimnazial sau liceal, şi să faci greşeli flagrante de exprimare în limba română. E adevărat că şi proasta României, Viorica Dăncilă, a fost profesoară (hăăă, hăăăă, hăăăă), dar aceasta nu reprezintă o scuză în a nu cunoaşte limba în care predai elevilor o anumită disciplină. Ba mai mult, recent aud un profesor spunând “coboară jos” şi-mi permit să-l corectez, spunându-i că-i pleonasm. Ştiţi ce mi-a spus? “Aşa vorbeşte lumea!” (hăăă, hăăăă, hăăă) Adică, pentru respectivul, normele limbii române nu există. Şi de la ăştia pretindem noi o ţară în care respectarea legii să fie sfântă!? Păi, specimenul în cauză nu respectă nişte amărâte de norme gramaticale, vorbind greşit în faţa elevilor, cum credeţi că va respecta vreodată norme elementare de conduită, precum şi mormele unei societăţi democrate şi civilizate? Ăsta va lua şpagă şi va minţi fără nicio tresărire!

Aşadar, singura speranţă a României o reprezintă cei din Diaspora, acolo unde, la şcoală şi în societate, educaţia este aşa cum ar trebui să fie. În România, să nu ne facem iluzii: prin cei de la catedră (nu toţi, dar suficient de mulţi), tribalismul, prostia şi incompetenţa se transmit fără probleme generaţiilor viitoare.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Sistemul de învăţământ, prin cei de la catedră, menţine tribalismul, prostia şi incompetenţa la nivel de virtuţi şi pentru generaţiile viitoare”

  1. De ce Viorica Dăncilă, proasta României, (mai) are alegători? | A șaptea dimensiune says:

    noiembrie 11th, 2019 at 9:15

    […] Sistemul de învăţământ, prin cei de la catedră, menţine tribalismul, prostia şi incompetenţ… […]

Adauga un comentariu