Trei surori, unsprezece căsnicii şi cel puţin o nedreptate

luni, iunie 22, 2020 15:26
Posted in category Mass-media

Citat Mark TwainCele trei fiice ale academicianului Maliţa, fost consilier al lui Ceauşescu, au avut parte de vieţi furtunoase şi agitate şi pot stabili un adevărat record care poate spune şi în ce fel au fost îndrumate şi încurajate trei vlăstare autentice ale high-life-ului comunist.

Să vedeţi despre ce record e vorba. Mihaela Maliţa, doctor în matematică, a fost măritată cu regizorul Anghel Mora (creator de filme artistice omagiale la adresa dictatorului), de care a divorţat înainte de 1989, ulterior s-a măritat cu Mircea Marcu, informatician, de care a divorţat în 1994, după care s-a măritat cu Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Învăţământului în primul cabinet Petre Roman, după care a plecat cu Gheorghe Ştefan în Statele Unite, unde s-a stabilit.

A doua fată, Maria (Ghighi), a fost măritată de 5 ori, cel mai recent soţ fiind un român stabilit la Montreal Ştefan Anastasiu, profesor de design la Concordia University).

A treia fată, Mioriţa, a fost măritată de două ori şi este (era în 2004, anul apariţiei acestui articol – n.m.) pe cale să se mărite a treia oară, fiind stabilită la Paris.

Rămânem la mezina familiei pentru a vedea cum se poate jongla cu legi, proprietăţi şi relaţii.

Mioriţa a obţinut în urma primului divorţ un apartament naţionalizat (procurat în “epoca de aur” de fostul ei socru, Gheorghe Bucur, primar-adjunct al Bucureştiului) şi a cumpărat acest apartament cu banii celui de-al doilea soţ.

Apoi a obţinut prin partaj la al doilea divorţ proprietatea exclusivă a acestui apartament, care a fost închiriat începând cu 1996 pentru sume nedeclarate la administraţia fiscală (urmaşii bandiţilor comunişti au oroare de respectarea legii – n.m.).

Acum (în luna mai 2004 – n.m.), Mioriţa trăieşte la Paris la profesor de matematici la un liceu, rotunjindu-şi veniturile cu banii primiţi de la Bucureşti şi cu pensia alimentară primită de la al doilea soţ, la care se adaugă diverse alocaţii de la statul francez.

Venitul ei lunar neimpozabil este de peste 2.000 de dolari pe lună (la nivelul anului 2004, adică undeva la peste 2.500 dolari pe lună la valoarea de astăzi – n.m.), întrucât statul francez nu impozitează banii primiţi în România, iar închirierea apartamentului din cartierul Televiziunii de la Bucureşti nu este declarată la Administraţia Financiară.

Dar, nefiind mulţumită doar cu atât, Mioriţa l-a atacat în justiţie pe cel de-al doilea soţ, cerând mărirea pensiei alimentare şi afirmând, la Tribunalul bucureştean, că locuieşte în România şi nu are veşti de la fostul soţ, care şi-ar fi “abandonat” copilul (minciuna, sufletul nepieritor al comunismului – n.m.).

Tribunalul de la noi, de bună credinţă, cere prin Ministerul Justiţiei o “comisie rogatorie” la Paris pentru identificarea şi chemarea în justiţie a “vinovatului”…

Numai că, surpriză, doamna Mioriţa este cunoscută de tribunalele franceze, fiind recent (în 2004 – n.m.) condamnată pentru şicanarea fostului soţ şi este chemată în faţa tribunalului corecţional, la Paris, unde locuieşte.

Tribunalul bucureştean, probabil orbit de faima familiei Maliţa, aşteaptă (aştepta în 2004 – n.m.) un semn din Franţa pentru a mări pensia alimentară şi a o “apăra” pe sărmana Mioriţa, care trăieşte într-un cartier şic la Paris cu banii dintr-un cartier şic de la Bucureşti! (“Academia Caţavencu”, nr. 650/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

One Response to “Trei surori, unsprezece căsnicii şi cel puţin o nedreptate”

  1. Ion Maria says:

    februarie 21st, 2024 at 12:47

    Tatal ei, tatal lor a fost un om de o mare valoare dar fetitei ia placut sa traiasca bine fara sa transpire…alt aluat sa spunem

Adauga un comentariu