USLamiștii și „demnitatea” oamenilor

vineri, noiembrie 15, 2013 19:59

USLCam cât costă “demnitatea” oamenilor?

Pe vremea când opoziția încă nu guverna țara, de câte ori se vedeau în fața unui microfon, reportofon, a unei lavaliere, camere video sau a unui pâlc de cetățeni, cei doi lideri cacarismatici ai stângii aveau grijă să insereze același mesaj bine ticluit în laboratorul de propagandă USL:

“Când vom veni noi la putere, nu vom dubla, tripla salariile. Noi vă vom reda demnitatea. Oamenii vor fi ascultați…”

Beavis & Butthead credeau că sunt în posesia formulei magice prin care să alunge “ciuma portocalie” și totodată, printr-o negație exagerată, strecurată pervers, să promită enorm dar să nu se angajeze nicicum pe parte salarială. Primul obiectiv și l-au atins din plin la alegerile locale și legislative din 2012, l-au doborât chiar, și a fost cât p-aci să realizeze hattrick-ul cu niște prezidențiale anticipate, dacă le ieșea și lovitura “democratică” de stat. Oamenii cu ștampila și-au îndeplinit obligațiile contractuale ce decurgeau din virtualul gentelmen agreement prin obolul adus la urne. Urma ca și beneficiiarii votului popular să își respecte clauza cu “demnitatea”. Chiar așa, se întreba lumea, cam cât o însemna în bani, demnitatea asta? Păi, ne-au furnizat un element ajutător cei doi salvatori ai națiunii – în tot cazul, “nu dublu, nu triplu”. Aha, deci cu un 50% – 75% în plus la salariu ne-am cam încadra în “valoarea contractuală”. Cât să trăim decent în România, gândeau oamenii. Eronat!

Timp de aproape un an a fost pace socială, tulburată doar duminica după-amiaza de protestele “hispterilor” fără lideri și fără revedicări pecuniare. Vreme propice pentru creșterea birurilor, pe fondul lipsei de noi investiții străine și a vămuirii banilor europeni, întru hrănirea clientelei înfometate în atâția ani de opoziție.

Abia când văzu că profesorii se pot aduna în stradă de două ori mai mulți decât “eco-teroriștii”, Victor Viorel Ponta a început să vorbească în cifre precum Ceaușescu în balconul Comitetului Central: mai dăm 150 lei la salariul minim (și asta în doi pași I: +13,33% până la 850 lei; II: +6,66% până la 900 lei. Total: 20%!), un leu optzeci la alocație, de-o cretă, și câteva zeci de lei profesorilor debutanți, în funcție de inflație, însă, la anul, după ce om trage linie! Singurii care s-ar mai putea apropia de orizontul de așteptare ar fi medicii stagiari cu dor de ducă, în caz că guvernul n-a bătut câmpii cu bursele de 100-150 de euro. Puțin! Foarte puțin!

Medicii mai purii și asistentele lor de toate vârstele și-au pierdut răbdarea să mai aștepte până când guvernanții le vor reda demnitatea într-un cuantum care să le permită să-și coasă buzunarele de la halate. Începând cu 28 noiembrie, cadrele medicale au anunțat grevă generală pe perioadă nedeterminată. Auch! Gheunoaia sindicală a început să șuiere, și după cum arată de pornită, pare că nu mai poate fi oprită cu nici un talisman femecat. Poate să arunce Greuceanul de la Palatul Victoria cu orice în calea ei: cu miliardul de euro delapidat de PDL și neanchetat de DNA, cu trădarea lui Băsescu la Bruxelles, cu terenurile agricole ale fiicei lui, luate pe credit ipotecar de la CEC, cu pila telefonică pusă directorului CEC pentru menținerea în funcție, cu izgonirea lui Mitică de la Ligă. Cu orice! Nu mai ține!

Medicilor le vor urma în stradă alții și alții. Și dacă tot nu vor fi bani la Buget pentru a li se reda demnitatea la toți, oamenii îi vor ruga pe membrii guvernului să ciupescă doar puțină pentru ei cât să le-ajungă de-o demisie. Parcă văd!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “USLamiștii și „demnitatea” oamenilor”

 1. Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2014 at 13:24

  […] USLamiștii și “demnitatea” oamenilor […]

 2. Atac dur al investitorilor americani la adresa guvernului plagiatorului Ponta | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2015 at 10:25

  […] USLamiștii și „demnitatea” oamenilor […]

 3. Tătarul Cetin Ametcea, USLamistul de serviciu pe autostrada netului | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2015 at 21:07

  […] USLamiștii și „demnitatea” oamenilor […]

 4. Dormi liniștit, USL-ul fură fără jenă din banii publici | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2015 at 21:14

  […] USLamiștii și „demnitatea” oamenilor […]

Adauga un comentariu