Ministrul Marius Bostan despre Educatie, in Romania anului 2016

joi, iunie 30, 2016 13:01
Posted in category Educatie

Marius BostanDe ce ministrul Marius Bostan are dreptate

Educația de după 1989 a perpetuat mentalitatea comunistă conform căreia trebuie să-ți ofere statul gratuit educație pentru copii, dat tu, asistat social, de exemplu, să nu cotizezi cu nimic la cheltuielile legate de educația copiilor tăi. Ba mai mult, dacă în dictatura comunistă te obligau autoritățile să mai prestezi câte ceva în interes public, azi te doare la bască, faci copii și e treaba statului, adică a fraierilor care muncesc în această țară, să se ocupe în întregime de educația lor. Pe tine nu te interesează de nicio culoare ce învață copilul la școală sau acasă, părinte fiind. Și uite așa se ajunge la analfabetism, la analfabeți cu diplome. “Noroc” de fraudele de la examene și datul notelor mari de pomană, altfel unii n-ar merita să termine nici 4 clase, precum “Savanta de renume mondial”, Elena Ceausescu pentru bolsevicii atei, cea care, într-o perioadă în care învățătorul chiar avea respect pentru calitatea actului didactic, a fost lăsată repetentă în clasa a IV-a.

Maris Bostan, ministrul Comunicațiilor, în România anului 2016: Eu vad parintii la scoala. Eu sunt parinte. Jumatate dintre ei nu se intereseaza, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici in partea cealalta nu se cere calitate. Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia. Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca ‘am salariu mic’ e o imbecilitate. Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis… (Sursa)

Sunt întru totul de acord cu domnul Ministru. 100 de lei pe lună dacă ar da fiecare părinte, părinții ar fi interesați ce învată odraslele lor la școală. Lucrez în învățământ și știu ce spun. Și ar întreba de ce învățătoarea X, o zi întreagă, pune desene animate la elevi, fără să facă nimic, și trimite copiii în clasa a V-a fără ca aceștia să știe împărțirea a două numere, de ce aceeași învățatoare nu poate scrie corect, în limba română, niște banale fraze, de ce un fost profesor de franceză le dădea copiilor să copieze din manual aproape zilnic, în timp ce dumnealui freca menta, de ce doar fraierii muncesc la ore, iar băieții „deștepți”, mai ales din școlile mici și izolate, au venitul la serviciu și activitătile conexe drept activitate secundară etc.

Ce nu știe ministrul Bostan sau nu realizează: în învățământ au eșuat multe țoape și topârlani care nu pot, nu știu sau nu vor să facă altceva

Maris Bostan, ministrul Comunicațiilor, în România anului 2016: Mentalitatea comunista a fost asa: sa primesc gratis educatie. Atunci nu cer in partea cealalta la ghiseu calitate. Sa primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult ca s-ar opri curentul la ora 12,00. Dupa parerea mea, orice serviciu trebuie platit intr-o forma sau alta. Pentru foarte multi parinti daca ar simti ca in fiecare luna dau ceva, o suma, ar constientiza ca nimic nu e gratis. La noi, in mentalul colectiv, a intrat prea adanc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai intelege cum functioneaza statul de fapt. Ar trebui facute seminarii despre functionarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neimplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul ‘sa se dea’. Nu avem in partea cealalta ‘de unde’. Parerea mea este ca e o reminiscenta a celor 50 de ani de comunism. Perfect adevărat.

Maris Bostan, ministrul Comunicațiilor, în România anului 2016: Ar trebui legata cumva munca de performanta. Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent in acest moment (in sectorul Educatiei n.r.). Bugetul nostru nu tine (la marirea salariilor n.r.). In momentul de fata deficitul bugetar prognozat este de 3%, anul viitor este o prognoza care spune ca e undeva de 3,6%, cu toate maririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce inseamna posibilitatea intrarii Romaniei intr-o procedura de deficit bugetar excesiv. O marire de salarii in zona asta de Educatie nu ar provoca decat pagube pe urmatorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poti recupera. O opinie pertinentă, de bun-simț, în totală contradicție cu pomenile electorale ale plagiatorului mitoman Puie Monta, cel care a apropiat România mai mult de Africa decât de lumea civilizată.

Jegurile PSD-iste au ieșit în haită la atac:

DCNews (oficina PSD-ului): Ministrul Bostan e un prost periculos (Roxana Covrig, muista de serviciu a mafioților PSD-iștI). Sursa

Ministrul Bostan nu are calitatea să-și dea cu părerea despre educație! (Nu zău?) Oricum gratuit nu înseamnă moca sau de pomană, ci plătit indirect, prin taxe şi impozite, ca parte a sistemului de redistribuţie. (hăă, hăăă, hăăăă). Și țiganii ce taxe plătesc? Dar asistații sociali? Sunt doar 3 milioane de angajați legal în România!!! Restul de 12 milioane unde sunt (am scăzut aproximativ 5 milioane de copii, cei sub 18 ani). Hai să zicem că sunt și 5 milioane de pensionari. Tot mai rămân 7 milioane, mulți care au copii. Ei ce plătesc, din moment ce nu lucraeză legal nicăieri??? Dar pe Iulia Popovici, ziarista lu’ Pește nu prea o interesează aceste adevăruri. Sursa

Vasile Ernu, de profesie bolșevic venit din Basarabia (sper să nu greșesc): Ne batem joc de Constituţia Roomâniei şi de Drepturile omului. (hăă, hăăă, hăăăă) Ca să vezi, pomenile mafiei PSD-iste au ajuns articole în Constituția României. Dar tot acolo, tovarășul Ernu, este stipulat mult mai clar faptul că poporul hotărăște prin Referendum soarta țării. Iar PSD-iștii, și PNL-iștii, se șterg la cur cu rezultatele Referendumului din 2009, cel cu maxim 300 de parlamentari și Parlament Unicameral. Dar asta nu contează pentru bolșevicii ce merită puși la zid pentru răul imens făcut acestei țări.

Băi, jigodii ordinare, cu gura plină de populisme de 2 bani, se pot acorda burse pentru copiii buni, care învață, dacă nu au bani să-și plătească taxele, dar elimini dezinteresul unora care nu învată nimic, vin la scoală și creează numai probleme etc. Mai pui și țiganii la muncă. Dacă tot procreează în neștire, iar „fraierii” care muncesc le asigură bani pentru educația copiilor, să mai cotizeze și ei cu ceva, doar asa-i în lumea civilizată, în care, chipurile, e inclusă și România.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Ministrul Marius Bostan despre Educatie, in Romania anului 2016”

  1. Morgan says:

    iulie 1st, 2016 at 13:26

    Mi-a placut articolul, tot inainte!

  2. Doar rusofilii facuti de mama Lenin si tata Stalin agita spectrul ortodoxismului | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 2nd, 2016 at 14:23

    […] Ministrul Marius Bostan despre Educatie, in Romania anului 2016 […]

  3. Romania, tara in care secaturile violente sunt protejate, nu izolate si pedepsite | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 16th, 2016 at 19:34

    […] Ministrul Marius Bostan despre Educatie, in Romania anului 2016 […]

  4. Biserica + scoala = societatea de rahat pe care o vedem azi | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 20th, 2016 at 19:58

    […] Ministrul Marius Bostan despre Educatie, in Romania anului 2016 […]

Adauga un comentariu