România, ţara în care secăturile violente sunt protejate, nu izolate şi pedepsite

vineri, decembrie 16, 2016 19:32
Posted in category Educatie

Citat Octavian GogaVasluiul lovește din nou: o profesoară de limba română este lovită violent de un elev cu o țeavă, iar elevul nu va păți nimic

Avea dreptate Octavian Goga atunci când spunea că “România este o țară de secături, țară minoră, ce a picat examenul de maturitate al Europei”. Și era vorba de perioada interbelică. Adică, nimic nou sub soare. În cei 80 de ani de atunci nu s-a schimbat mare lucru. Cum să ai o țară de care să fii mândru în condițiile în care secăturile, borfașii, gunoaiele umane sunt protejate, nicidecum izolate și pedepsite. România a devenit țara penalilor, a interlopilor, a șpăgarilor, a țiganilor și a bătăușilor. Nu poți pretinde respect ca țară atunci când nu ești capabil să faci ordine, să smulgi buruienile și să lași numai ceea ce produce rod. Și, cică, România este și țară creștină (hăăăăăăăăăă, hăăăă, hăăăăăăăăăăăăăăă).

Elevul de 12 ani care și-a lovit profesoara cu țeavă nu poate fi exmatriculat deoarece Regulamentul școlar nu permite acest lucru (hăăăă, hăăăă, hăăăăă)

Știți care-i ciudățenia în acest caz? Regulamentul școlar intervine numai atunci când trebuie protejate secăturile, altfel nu se aplică niciun Regulament școlar. Anul 2013, dacă-mi amintesc bine, o școală din județul Botoșani (un fel de Vaslui mai nordic), școală de la țară. Un elev acumulase după primul semestru aproximativ 120 (o sută două zeci) de absențe nemotivate. Directorul, o nulitate numită politic, n-a dorit nicio secundă ca respectivului elev să i se aplice Regulamentul școlar ce prevedea (și prevede) scăderea notei la purtare cu un punct pentru fiecare 10 absențe nemotivate. La insistențele a doi profesori din școală (2 din 20, adică 10%, restul de 90% având puternice dureri în cur legate de corectitudinea încheierii mediei la purtare), respectivul specimen ajuns director afirmă ceva de genul: “Până și domnul inspector X, cu care am vorbit la telefon, mi-a spus să-i pun 7 (șapte) la purtare, chiar dacă are 120 de absențe nemotivate”. Quot erat demonstrandum. Regulamentul școlar este bun numai atunci când licheaua trebuie protejată, pentru ca nu cumva să dea socoteală pentru faptele sale.

Reprezentanții ISJ (Inspectoratul Școlar Județean) Vaslui au spus că nu poate fi mutat disciplinar la o altă unitate şcolară, pentru că şcoala la care învaţă este singura din localitate (hăăăă, hăăăăăăăăăăăă, hăăăăăăăăăăăăăă)

Reprezentanții ISJ (Inspectoratul Școlar Județean) Vaslui au mai spus că vor include elevul într-un program de consiliere psihologică (hăăăăăăăăăăă, hăăăăă, hăăăăăăăăăăăăă). Secătura are nevoie și de consiliere psihologică. Alți bani aruncați pe secături.

Și dacă tot veni vorba, știți câți bani primește un elev cu nevoi speciale (adică unul cu probleme, precum secătura din Vaslui) în Republica Infracțională România? Foarte mulți bani. Dar știți câți bani primește un elev olimpic în Republica PSD-istă România? ZERO lei.

Politicieni penali, protejați profesorii din această țară, dacă vreți educație de calitate. Jeguri din politică nu faceți legi pentru secături și infractori. Nu se angajează nimeni în învățământ în aceste condiții de insecuritate. În școli rămân la catedre tot secături, precum elevul-secătură pentru care, într-o țară civilizată, părinții ar fi muncit următorii 50 de ani pentru a-i plăti stricăciunile.

Sursa informatiilor

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “România, ţara în care secăturile violente sunt protejate, nu izolate şi pedepsite”

  1. Biserica + scoala = societatea de rahat pe care o vedem azi | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 20th, 2016 at 19:56

    […] Romania, tara in care secaturile violente sunt protejate, nu izolate si pedepsite […]

Adauga un comentariu