Românii se uită foarte mult la televizor, dar vor să trăiască bine

sâmbătă, august 10, 2013 16:28
Posted in category Educatie, Mass-media

Antena 3România, conform unui studiu făcut de francezi, ce a vizat 107 țări (vedeți mai multe amănunte ceva mai jos), deține primul loc între țările din Europa în privința consumului de programe de televiziune, cu o medie de 5 ore și 30 minute pe zi. Așadar, căscăm gura (unii dintre noi) la tembelizor, în loc să creștem PIB-ul României prin muncă. Dar ‘vrem o țară ca afară’, ca să cităm dintr-o piesă muzicală extrem de difuzată. Acum, ia ghiciți cine este pe locul al doilea în Europa? Ce țară din Europa e în criză maximă, fără industrie, dar cu privirea tâmpă la tembelizor? Ei bine, dragii moșului, pe locul al doilea în Europa este Grecia, țară care preferă un miting inutil, unor ore de muncă. Și tot grecii sunt cei care, atenție, aveau spor pentru ‘zâmbet’, dacă erai funcționar public pe teritoriul fanariot. Dar să revenim la țigăneala din România. Pe lângă uitatul la tembelizor ne mai omoară nivelul de trai și alți factori. Iată, drept exemplu, unul din ei.

Neocomuniștii ce au guvernat și guvernează România i-au tot tras, într-o perioadă, cu așa-zisa solidaritate socială. Prin 2003, cred, în plin sistem ticăloșit, îmi amintesc o întâlnire, la tembelizor (mă uit la televizor, dar mult sub media națională), între actualul președinte al României, pe atunci primar al Bucureștiului și singurul opozant al regimului comunisto-securist IliciKGB-Bombonel infractorul, și politrucul bolșevic Octav Cozmâncă, născut în județul Botoșani (ca să lungim lista ticăloșilor născuți în acest județ). La un moment dat, tovarășul Cozmâncă îi spune lui Traian Băsescu: “Trebuie să știți că noi aplicăm solidaritatea socială”. Și au tot aplicat-o, de-a ajuns România în groapă. Ce nu înțeleg? De ce trebuie să fiu solidar, adica să dau niște bani din buzunar, pentru un țigan analfabet, de exemplu, ce procreează în neștire? Acesta, țiganul adică, atunci când face 15 copii mă întreabă pe mine, umil contribuabil, dacă sunt de acord să contribui fiananciar la creșterea și educarea lor (‘educarea’ e un fel de-a spune; se știe că tiganii nu prea se duc la școală). Dacă un leneș nu vrea să muncească, de ce trebuie să fiu solidar financiar cu el? Când freacă menta, mă întreabă pe mine dacă sunt de acord cu acest fapt nociv? Evident că nu. Să terminăm cu poveștile. Ceea ce nu știa tovarășul Cozmâncă, sau poate nici nu-i interesează pe ticăloșii de neocomuniști, sunt două fapte istorice demne de luat în seamă:

  • În Sparta, copii cu malformații erau aruncați în prăpastie. În acest fel, erau păstrați doar indivizii perfect sănătoși. În acest fel, Sparta devine o putere militară a acelor vremuri.
  • Finlanda, cu unul din cele mai bune sisteme de educație actuale, a avut câțiva regi pe vremea cărora exista următoarea lege: puteai să ai copii numai dacă știai să scrii și să citești. Altfel, nu, iar dacă faceai copii, analfabet fiind, erai condamnat la moarte. În acest fel, Finlanda este numărul unu în educație și Nokia este o firmă finlandeză

Iată, mai jos, un material despre televiziune, în care apar și alte informații interesante.

Televiziunea prin satelit, mai accesibilă ca oricând

Lupta pe segmentul de televiziune prin satelit se poartă în cinci, după intrarea pe piață a încă doi jucători, iar ofertele sunt foarte atractive.

Românii se uită la televizor mai mult decât americanii. Surprinzător sau nu, aşa arată datele francezilor de la institutul Médiamétrie. Conform studiului „Une année de télévision dans le monde“, care a vizat 107 teritorii, România deţine primul loc între ţările din Europa în privinţa consumului de programe de televiziune, românii uitându-se la televizor, în medie, timp de 5 ore şi 30 de minute pe zi. Suntem urmaţi de greci şi spanioli cu 4 ore şi 33 de minute, respectiv 4 ore şi 6 minute. Pe de altă parte, conform aceluiaşi studiu, consumul TV în Statele Unite ale Americii s-a menţinut stabil, aproape 5 ore pe persoană pe zi.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Românii se uită foarte mult la televizor, dar vor să trăiască bine”

  1. TVR-ul USL-amizat în cădere liberă la audiență | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 11th, 2015 at 17:44

    […] Românii se uită foarte mult la televizor, dar vor să trăiască bine […]

  2. Trei știri mai mult decât interesante | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 13th, 2015 at 13:57

    […] Românii se uită foarte mult la televizor, dar vor să trăiască bine […]

  3. Popor idiot, caut politicieni de același calibru | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 13th, 2015 at 14:00

    […] Românii se uită foarte mult la televizor, dar vor să trăiască bine […]

  4. Deutsche Welle: Tineretul nostru se imbecilizează? | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 13th, 2015 at 14:04

    […] Românii se uită foarte mult la televizor, dar vor să trăiască bine […]

Adauga un comentariu