Trei știri mai mult decât interesante

miercuri, august 14, 2013 14:46
Posted in category IT, Mass-media

Stirile taleZilnic suntem bombardați cu știri de 0,001 lei vechi, știri cu care nu merită să ne încărcăm memoria. De ce m-ar interesa porcăriile prezentate în cocina numită Acces direct (o emisiune pentru cei cu IQ-ul mai mic decât al unei maimuțe)?! De ce m-ar interesa ‘știrile’ de la Un show păcătos, o altă porcărie de la postul de tembeliziune al securistului nepedepsit pentru furt din banii publici, fals în declarații, destabilizarea ordinii statului de drept, furtul banilor Securității comuniste, adică ai poporului, numitul Dan ‘Felix’ Voiculescu?! Iată trei știri pentru persoane inteligente, cum îmi place să cred că sunt cititorii acestui blog.

  1. Poţi să îţi arunci cardul la gunoi: Nu o să-ţi vină să crezi cu ce va fi înlocuit

    O tabletă Uniqul, amplasată în staţiile de check-out, va face o poză clientului când acesta se apropie. În câteva secunde, tableta procesează datele biometrice pentru a localiza un cont individual din baza de date, care poate fi înregistrat cu orice card de credit, spune Uniqul. Clientul nu trebuie decât să apese pe butonul OK pentru confirmarea plăţii.

    Compania se aşteaptă să lanseze sistemul pe culoarele de ieşire şi pe terminalele de plăţi din Helsinki.

    „Tranzacţia va fi realizată în mai puţin de 5 secunde – timpul de care ai în mod normal nevoie să îţi scoţi portofelul“, spune Uniqul. Clienţii pot folosi orice card de credit sau un cont PayPal sau Square când se înregistrează pentru un cont Uniqul. Pentru circa 9 dolari pe lună, utilizatorii pot accesa sistemul „oriunde în lume“ şi, pentru mai puţin de 4 dolari, pot alege în ce oraşe sau suburbii să acceseze Uniqul. Magazinele trebuie să aibă echipamentele de plată necesare şi sistemul instalat, iar implementarea lui se află încă în discuţie.

    Fizicianul David Brin spunea recent că lucrurile pe care le purtăm cu noi pentru a ne identifica – cardul de credit, permisul de conducere – sunt „obiecte pentru reputaţie“ care nu vor mai fi necesare în viitorul apropiat, pe măsură ce tehnologia învaţă să citească datele pe care le purtăm pe propria faţă. În Finlanda, viitorul este acum.

  2. Cel mai important punct pe harta lumii: „Este o bombă economică”

    Emisiile de gaz metan provocate de dezgheţul Oceanului Arctic ar putea avea un impact economic echivalent cu dimensiunea economiei mondiale din 2012, relevă un studiu publicat de revista ştiinţifică britanică Nature.

    Studiul, realizat de cercetători ai Universităţilor din Rotterdam (Olanda) şi Cambridge (Marea Britanie), estimează că eliberarea gazului metan provocat de topirea stratului permafrost – stratul de sol permanent îngheţat – ar putea costa o medie de 600.000 de miliarde de dolari. Însă cercetătorii asigură că, dacă se au în vedere şi alte impacturi medio-ambientale, cum ar fi acidificarea oceanelor, costul ar fi mult mai mare, putând ajunge la 700 000 de miliarde de dolari, valoare la care a fost estimată economia globală anul trecut.

    Zona la care face referire studiul, situată în Marea Siberiei Orientale din nordul Rusiei, a fost studiată timp de 10 ani pe măsură ce se topea permafrostul şi se degajau în atmosferă 50 de gigatone de metan.

    „Impactul global al încălzirii Arctice este o bombă economică cu ceas”, a spus Gail Whiteman, unul din cercetătorii care a participat la studiu. Potrivit studiului, citat de agenţia EFE, 80% din acest impact va fi suportat de ţările în curs de dezvoltare, având în vedere că sunt cele mai afectate de schimbările climatice provocate de încălzirea globală, precum inundaţiile şi seceta.

    Cu ajutorul acestui studiu, cercetătorii vor face un apel la Forumul Economic Mondial pentru a evalua costurile reale ale dezgheţului Arctic şi pentru a-i determina pe liderii mondiali să aibă în vedere aceste impacturi, dincolo de câştigurile pe termen scurt rezultate din extracţiilor de petrol şi gaze din zonă.

    Deşi studiul se bazează pe o mică fracţiune din întreaga acumulare de metan care ar putea exista în Oceaul Arctic, oamenii de ştiinţă consideră că este suficientă pentru a provoca schimbări climatice drastice.

  3. A murit hackerul care putea face un bancomat să ‘scuipe’ bani

    Barnaby Jack, un faimos hacker care putea determina un ATM bancar să scoată singur bani şi care a contribuit la îmbunătăţirea securităţii dispozitivelor medicale, a murit la San Francisco, transmite Reuters.

    Autorităţile medicale din San Francisco au precizat că decesul a avut loc joi, fără a oferi detalii suplimentare. Barnaby Jack ar fi avut în jur de 35 de ani.

    El ar fi trebuit să apară la convenţia hackerilor, Black Hat, programată pentru săptămâna viitoare la Las Vegas, unde ar fi urmat să demonstreze cum puteau fi atacate de la distanţă dispozitivele implanturilor de inimă. Barnaby Jack afirmase că, de la o distanţă de circa 9 metri, putea să omoare o persoană care avea un astfel de implant.

    Geniul său consta în capacitatea de a descoperi viruşii din minicalculatoarele încorporate în echipamente precum dispozitivele medicale şi bancomatele. El era aplaudat şi ovaţionat puternic la convenţiile hackerilor pentru creativitate şi simţul spectacolului.

    Barnaby Jack a devenit unul din cei mai faimoşi hackeri din lume după o demonstraţie din 2010, intitulată ‘Jackpotting’, în care a făcut un bancomat să ‘scuipe’ bani.

    Comunitatea hackerilor şi-a exprimat vineri, pe Twitter, consternarea la aflarea veştii privind moartea sa.

    Cel mai recent angajator al lui Barnaby Jack, firma de consultanţă în domeniul securităţii cibernetice IOActive, a transmis pe Twitter: ‘Pierdut, dar niciodată uitat. ‘Piratul’ nostru drag, Barnaby Jack, a murit’.

    Atacurile sale asupra ATM-urilor au atras cea mai mare atenţie, însă activitatea sa de depistare a deficienţelor dispozitivelor medicale ar putea avea un impact şi mai mare, notează Reuters.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Trei știri mai mult decât interesante”

  1. România are cele mai mici tarife la apelurile naționale | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 3rd, 2016 at 16:22

    […] Trei știri mai mult decât interesante […]

  2. Minciuna, acest împuțit brand comunist | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 3rd, 2016 at 17:06

    […] Trei știri mai mult decât interesante […]

Adauga un comentariu