Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XL)

vineri, iulie 7, 2017 16:46
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Victoria mârlăniei asupra bunului simț
    În timp ce Victor Ponta se auto-propune la guvernare (aștept să mărească salariul bugetarilor și pensiile), zic să recitim din clasicul în viață Marean Vanghelie: „E inadmisibil ca nişte cetăţeni ai României să nu aibă acces la studiile superioare doar din cauză că nu ştiu să scrie sau să citească”. Care a subliniat: „Vrem învăţământ şi manuale universitare într-o limbă pe care şi analfabeţii să o poată înţelege. Nu e vina lor că sunt analfabeţi, aşa s-au născut, nu au ales să fie în felul acesta”.
    PS: Sper să ajungă Victor Ponta premier – abia aștept să-i înfund mârlănia pe gât în jos. Care mârlănie? Nu numai aceasta: “Eu nu vreau şi nu o să fiu niciodată prim-ministrul lui Traian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Băsescu în funcţii când vrea el, nici măcar la mişto”. (https://sareinochi.com/2012/04/27/victoria-marlaniei-asupra-bunului-simt/)
  • Victor Ponta, acest Che Gargara al “revoluției bunului simț” din România, aflat la shopping la Roma (asta după ce tocmai și-a petrecut Săptămâna Patimilor în Dubai alături de amicul Ghiță Sebastian), l-a adus la numitorul comun al fixației sale anti-Băsescu și pe Nikolas Sarkozy. Preşedintele PSD Victor Ponta a scris pe blogul său că victoria candidatului socialist francez va fi benefică pentru România şi l-a caracterizat pe Nicolas Sarkozy drept “un simbol al politicianului demagog, populist fără limite, total lipsit de valori şi scrupule, fără o viziune clară şi coerentă, cu grave concepţii autoritare şi antidemocratice, exhibiţionist şi chiar bufon – adică un Băsescu al Franţei”. Decât să se plimbe degeaba prin lume și să trăncănească toată ziua fără rost, mai bine și-ar lua serviciu să poată să-și hrănească familia și din muncă cinstită. Nu c-ar fi el obișnuit cu cinstea… dară-mi-te cu munca! (https://sareinochi.com/2012/04/22/reprezentantul-stangii-caviar-din-romania-da-din-nou-cu-mucii-in-fasole/)
  • Vă ofer un mic citat din legea cultelor.
    Art. 9. – (1) În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.
    (2) Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult.
    O favorizare de 500 milioane de euro cum sună? Catedrala Zvântuirii Fraierilor. (https://www.arhiblog.ro/incheiem-ziua-cultelor/)
  • De ce iubim cuvintele
    Pentru că au, aproape toate, atât consoane, cât și vocale. Pentru că au fost aici înaintea noastră si pentru că azi le vedem și nu știm ce sunt. Pentru că nu miros și nici n-au culoare. Pentru că, fără, fiecare dintre noi n-ar însemna nimic. Pentru că sunt fără să fie și pentru că, de n-ar fi, ar trebui să știm toţi să desenăm ca să ne înţelegem. Pentru că le găsim și-n cele mai serioase cărţi dar și-n revistele porno, fără să se acuze unele pe altele de imoralitate. Pentru că le putem folosi și noi, oricarii, și le pot folosi și cei care le cunosc într-amănuntul. Pentru că le folosesc și analfabeţii, și super-literaţii. Pentru că, după cum le folosim, dau rezultate mai bune sau mai proaste. Pentru că nu ne garantează nimic. Pentru că ne putem baza pe ele dacă le cunoaștem sau ne putem face de râs dacă habar n-avem ce înseamnă. Pentru că au genuri, dar de capul lor nu se împreunează. Pentru că, dacă le pierdem, le găsim ușor în dicţionare. Pentru că nu cer niciodată de mâncare si nici mărirea salariilor. Pentru că toţi au acces la ele, dar nu toţi stiu să le folosească. Pentru că sunt multe, dar nu-ţi cer să le adăpostești dacă nu ai unde. Pentru că fără ele am fi orbi, muţi si surzi. Pentru că nu înseamnă niciodată același lucru dacă nu sunt spuse de același om. Pentru că sunt ca femeile: schimbătoare. Pentru că le putem pune unele lângă altele. Pentru că între ele putem pune virgule, puncte și diverse alte semne. Pentru că, puse laolaltă, nu obţinem un sindicat, ci o propoziţie sau o frază. Pentru că ne ajută să iubim, să minţim, să trăim, să muncim. Pentru că până și mâncare sau băutură sunt tot cuvinte. (Sursa: pah.ro)
  • Toata lumea da vina pe sistemul de invatamant actual, si acest lucru ma scarbeste. Ma scarbeste pentru ca eu vad asta ca pe aruncatul pisicii moarte in curtea vecinului. Nu, nu tu ca parinte idiot esti de vina, profesorii nu-si dau silinta sa-ti invete copilul, statul ignora profesorii samd. (…) Poate profesorul de fizica e sictirit si nu-ti invata copilul asa cum trebuie, sa zicem ca inteleg. Dar faptul ca al tau plod abia stie sa citeasca sau sa scrie, aici e deja problema ta ca parinte si nu ai nici o scuza. (Sursa: visurat.ro)
  • Ieri (luni) l-am sunat pe domnul europarlamentar George Becali, pentru a-l întreba unele lucruri despre partidul lui și despre candidatura sa la primărie. N-am primit nici măcar un răspuns. Mi-a spus doar „să-mi sugi pu…la”. Eram pregătit și pentru asta, dar nu pot să spun că mi-a plăcut. I-am răspuns cam la fel, dar nu știu cât a apucat să asculte, înainte de a-mi închide telefonul în nas. Asta e, mi-aș asuma, dar nu sunt angajatul unui trust care ia bani de la Becali pentru a-l promova. Deci nu sunt obligat să-i înghit măgăriile. Așa că, dacă aveți chef să-i spuneți de dulce mârlanului, acesta este numărul lui de telefon (până când îl va schimba): 0737000770. Dați SMS, că altfel nu prea răspunde. (Sursa: pah.ro)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu