Despre mafia din sistemul sanitar românesc

miercuri, septembrie 30, 2020 7:51
Posted in category Mass-media

Bianca Roman, Pro RomaniaCitesc în aceste zile o carte intitulată MAFIA. Istoria secretă a crimei organizate din America – povestea primilor 100 de ani ai Mafiei, carte avându-i ca autori pe William Balsamo şi George Carpozi Jr., apărută la Editura Allfa, fiind o traducere a cărţii în limba engleză ce apărea în SUA în 1991.

În Introducerea la acest “roman horror”, autorii scriu printre altele:

“Milioane de americani – conştient sau inconştient – sunt siliţi să contribuie cu o parte din salariile şi veniturile lor câştigate din greu la marea afacere a crimei internaţionale.”

Parafrazând, aş putea spune că milioane de români – conştient sau inconştient – sunt siliţi să contribuie cu o parte din salariile şi veniturile lor câştigate din greu la bunăstarea baronilor PSD, la marea afacere a mafiei PSD-iste, cea care din 1990 încoace a căpuşat România, golind această ţară de bogăţiile ei, care au trecut în averile mafioţilor din PSD şi ai protejaţilor lor, şi obligând peste 6 (şase) milioane de români să emigreze, acest fenomen fiind considerat cea mai mare migraţie de populaţie pe timp de pace din Europa.

Ce însemna egalitatea şanselor în România guvernată de PSD = ciuma roşie, în anul 2004, putem vedea în materialul de mai jos.

Despre mafia ce a căpuşat sistemul sanitar românesc

România este o ţară de genii supusă unui regim legislativ care refuză să se adapteze acestei minunate realităţi. Cu mici excepţii. Recent (iunie 2004 – n.m.) a apărut în presă o ştire despre un puşti de 4 ani care a trecut în clasa a doua.

Un alt caz fericit este cel al doamnei dr. Olga Simionescu. Genialitatea acestei doamne a făcut să se încline un ditamai Ministerul Sănătăţii: în 1999, cu un an înainte de a-şi termina stagiul de formare ca specialist în dermatologie, obţine o derogare pentru suţinerea examenului de specialitate (a obţinut, probabil odată cu derogarea, nota 9,89); solicită instantaneu confirmarea specialităţii care, după ce-i este refuzată printr-un Ordin al Ministerului Sănătăţii, îi este aprobată printr-un Ordin care-l anulează pe cel nasol; la nici 2 ani de la acest salutar eveniment, Olga Simionescu îşi încoardă emisferele cerebrale de la ambele picioare şi obţine dreptul de a se înscrie la examenul de medic primar (pentru care medicul de rând are de aşteptat, conform legii, 5 ani, nu 2 ca geniala); calitatea de medic primar îţi permite să candidezi pentru funcţii didactice mai acătării; deşi ministerul a precizat în derogarea pentru medic primar că Olga Simionescu va intra în drepturi ca primar doar în 2004, ei bine, anul 2004 o găseşte deja conferenţiar şi şef de secţie la Spitalul Colentina, de parcă ar fi încheiat şi stagiul de medic primar de 3 ani.

Dar miile de medici care se vor simţi jigniţi de această evoluţie în afara legii trebuie să înţeleagă că trebuie să facem pârtie pentru genii. Iar geniul Olgăi Simionescu este ascuns în telefonul soţului: Laurenţiu Mircea Popescu, naşul medicinei bucureştene. Fost rector (“fost” în urma unei adevărate revoluţii), “Don” Lorenzo încearcă să-şi menţină poziţia de baron al medicinei concurând (în 2004 – n.m.) pentru poziţia de decan. (“Academia Caţavencu”, nr. 654/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu